Och sedan vaknade jag

Ett tag trodde jag faktiskt att Miljöpartiet skulle vara för privat fildelning till det här valet.

Men när jag läser vad resultatet blev i deras valmanifest, så står det att läsa;

27 Kultur för alla

En miljard kronor ska satsas på att göra kulturen tillgänglig för fler och förbättra arbetsvillkoren för kulturarbetarna. Barn och ungdomar ska få möjlighet att utöva och uppleva mer kultur. Amatörkulturen ska stärkas genom riktade satsningar. En lagstiftning mot ägarkoncentrationen i media ska införas. Nedladdning av exempelvis musik och filmer för privatbruk ska vara tillåtet, men musikerna måste få kompensation.

(Kursiveringen är min.)

Så nedladdning ska vara tillåtet, men bara om musikerna (musikerna? de är kvar på 90-talet…) får kompensation. Ingenting om uppladdning. Ingenting om nedladdning och uppladdning samtidigt, alltså fildelning.

Grattis mp, ni har precis tagit skivindustrins agenda rakt av och gjort den till valmanifest.

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.
arrow