Almedalen, dag 4

Det är för varmt. 31 grader i skuggan. Tycker rejält synd om poliserna som måste stå i heltäckande mörk uniform med tjock skyddsväst…

Torsdagen var också en suverän dag. Folk fortsätter att komma fram till oss spontant – där de andra organisationerna står och delar ut flygblad allt de orkar, så kommer folk fram till oss och frågar efter vårt material. Tröjorna med “PIRATPARTIET PARTILEDARE” på mig och vicedito på Christian fungerar verkligen.

Under förmiddagen var Christian på ett seminarium om läkemedelsbristen i tredje världen. Panelen (naturligtvis bara av etablerade aktörer) verkade genuint ointresserade av att höra på att vi hade en väldigt enkel lösning på problemet att medicinpatent dödar folk (att helt enkelt ta bort dem).

Resten av dagen gick till att prata mer med väldigt intressanta personer inom ISP-industrin. Två viktiga personer från olika företag fick mitt visitkort, och ett av företagen kommer vi antagligen att ha väsentligt mer samarbete med framöver – för övrigt en väldigt framåtseende och visionär ISP. Jag vill inte skriva några namn, men alla skulle känna igen dem. (Hint: det är inte SonyBMG Internet).

Det är också kul, att medan vi sitter och äter lunch och middag med de här människorna, så går folk förbi och bara vill ta oss i hand, när de ser vilka vi är. I och för sig har det varit så hela veckan, men det är fortfarande roligt. Det visar om inte annat att det finns ett väldigt brett stöd för den medborgarrättskamp som vi driver.

Så för att sammanfatta Almedalen hittills, så har vi dels knutit många kontakter som är väldigt värdefulla, och dels har vi sått många frön hos politiskt medvetna personer som vi haft tillfälle att prata med. Plus att det är kul när folk kommer fram till oss spontant, vilket händer rätt ofta.

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.
arrow