Avlyssningsidioti

Jag är åtminstone glad att det inte bara är pp som protesterar mot avlyssningen den här gången (jag tänker på FRA-galenskaperna). I höstas stod vi mer eller ensamma då vi sade att det här förslaget är skadligt och inte ska genomföras, nu har fler vaknat till liv.

Skriver ett måndagsbrev om det strax, där jag tar upp en del saker som inte kommit fram hittills. Till exempel är även en sån här övervakning toklätt att sidsteppa (vafan, om jag vore spion för Danmark, så skulle jag öppna en VPN-tunnel till Danmark det första jag gjorde — så man kommer inte att hitta ett militärt flasklock genom att avlyssna den öppna trafiken som passerar landets gränser). Däremot kommer man att kunna se trafiken från de återstående 99% av befolkningen som “inte har något att dölja”.

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.
arrow