Jag hatar papper


Jag vet inte hur det ser ut när andra städar, men när jag städar ser det ut som ett bombnedslag. Jag börjar med att sortera upp alla papper, scanna in dem, och slänga ner dem på golvet allteftersom de är digitaliserade.

Det gör att det blir skräpigare och skräpigare tills jag bara sopar upp på golvet och allt är rent.

Samma princip använder jag för rummen – just nu är köket och vardagsrummet Ajaxreklamblanka, och allt skräp som fanns i dem ligger i hallen. Luftsluss för skräpet som är på väg ut, typ.

Eftersom jag avskyr papper sparar jag inte på ett enda. Jag scannar in dem, sparar dem med ett namn så att de går att hitta, och slänger dem. Iofs, undantaget är avtalsoriginal, som jag motvilligt behöver spara.

Medan jag ändå raljerar om ordningssinne, så finns det räknenissar som hävdar att man måste vara ordningspedant för att lyckas som ledare, entreprenör och chef. Nonsens. Det är precis tvärtom – det är trotsigheten mot nuet som gör en person till en duktig innovatör och entreprenör.

UPPDATERING kl 04:48: nu får det vara färdigstädat för ikväll…

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.
arrow