Regeringen kommer att avlyssna riksdagen

Peter Eriksson (mp) rapporterar på sin blog att regeringen även kommer att avlyssna själva riksdagen i och med FRA-debaklet.

Nu börjar dessutom mp slå på trummorna hårt för att de vill bordlägga förslaget. Inte avslå, men bordlägga.

Inte en dag för tidigt. Välkommen till sällskapet.

Vissa v-ledamöter har långt tidigare gjort samma sak, t.ex. gick Alice Åström ut tidigt, och Lars Ohly har skrivit på den namninsamling som Piratpartiet, LUF och Grön Ungdom anordnar med beskedet att “avslå helst, men bordlägg åtminstone”. (Ja – jag frågade. Det är han själv och ingen annan som skrivit på.) V verkar dessutom ha tagit precis samma ställning som parti, enligt Alice Åström.

Var är liberalerna i fp och c? Var är familjelivsförespråkarna i kd? Blev doften från maktens köttgrytor verkligen så stark att den lyckades vädra ut alla kärnvärden på bara ett halvår? Johan Linander (c) skriver att “det inte är ett nederlag för regeringen” om FRA-förslaget bordläggs. Det är inte ett nederlag för regeringen. Regeringen. Nä, men om det inte bordläggs avslås så är det ett kraftigt nederlag för demokratin, centerns liberalisha ideologi, Europakonventionen och grundläggande rättsprinciper. Tydligen har de värdena fått stå tillbaka för värdet “regeringen”.

Det är genuint sorgligt att se hur fort det gick.

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.
arrow