Tokiga norrmän och Trygghetspolitik

Vi har visserligen en tokig upphovsrättsindustri i Sverige, men norrmännen tar priset. Christian Engström skriver om att upphovsrättsindustrin har blivit så arg på att Venstre kopierade Piratpartiets partiprogram om upphovsrätt, att de har överfallit ett får på Hardangervidda (!!).

De överväger också att polisanmäla Venstre för deras politiska plattform (!!), för att de – liksom vi – menar att piratkopiering är samhällspositivt. Polisanmäla ett politiskt program? Det var nytt.

Med sådana fiender behöver man nästan bara luta sig tillbaka och låta dem fortsätta.


Oscar Swartz har skrivit den bästa postningen jag läst på länge, “Om stryktålighet och trygghetsnarkomani” – och då skriver han exceptionellt bra även i normalfall. Det handlar om varför övervakningsmaximerande politik i grunden är felaktig utifrån ett psykologiskt perspektiv. Extremt läsvärt.


Pingat på intressant. Andra bloggar om: , , , , , , ,

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.
arrow