Piratpartiet inspirerar zimbabweanska politikdissidenter

Piratpartiet inspirerar fler än vi tror och förstår, och det långt bortom vår egen sociopolitiska horisont. Det senaste är att politiska dissidenter i Zimbabwe inspireras av — gissa vad — det svenska Piratpartiets framgångar.

“Its called pirate party. They organised an internet campaign got enough people and then after that registered a political party, contested and won the elections,”she said.

“We are also hoping to make history in Zimbabwe. We have people in all continents and from all backgrounds and we are stressing that from this day, we want to be addressed as Zimbabweans not Ndebele, Shona, Nyasa etc. We have one common goal – to built a better Zimbabwe,” he said.

Ibland blir jag bara tårögd över ha förmånen att vara med i en rörelse som får så många människor förstå, att de inte har några andra bojor än de bojor som de själva accepterar och väljer att leva med.

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.
arrow