På konferens i København

CphSymposium-474px

Idag är jag i København och pratar på ett seminarium som anordnas av juridiska fakulteten av universitetet här. Konferensen är ganska öppet hållen: den inleds med en handfull upphovsrättsfundamentalister, efter lunch kommer en blandning av upphovsrättsabolitioninster och -kritiker, och symposiet avslutas med något slags mellanläger.

Att en ansedd institution i Danmark kan hålla ett seminarium med rubriken “ska vi ta bort upphovsrätten?” är ett stort steg i rätt riktning. Danmark är annars ett land där lobbyn har varit extremt framgångsrik — straffet för upphovsrättsintrång är upp till sex år i fängelse och lobbyn har framgångsrikt urholkat budbärarimmuniteten. Om jag går till thepiratebay.org härifrån konferensen möts jag av detta:

thepiratebay.org 2010-11-4 11:52

Nästa steg är förstås att de här svartlistorna blir större och större. Och därefter blir det inte svartlistor som används länge, utan vitlistor, om lobbyn får fortsätta.

Mitt föredrag kommer mellan 1400 och 1420, och blir en variant på den “Shelters or Windmills?” som jag höll på Mobile Monday Amsterdam #16. Den kan ses här.

[youtube OPEO-u_c0t0]

Pingat på Intressant. Andra bloggar om , , , , ,

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Kurt

  År det inte tröttsamt att använda slippery slope-argumentet och därför bli ansedd som oseriös?

  1. mirra

   Du menar samma typ av argument som används flitigt av motståndarsidan? Har du något konkret att diskutera får du gärna göra det…

 2. mirra

  Du menar samma typ av argument som används flitigt av motståndarsidan? Har du något konkret att diskutera får du gärna göra det.

Comments are closed.

arrow