Honap, március 25-én Németország megint szavaz a Kalózokról

Németországban a Saar-vidéken váratlan választásokat tartanak 2012-ben, Március 25.-én, azaz holnap. A Német Kalózpártnak 5 százalékot kell elérnie, hogy egy újabb tartományban képviselőt juttathasson a parlamentbe, és a közvélemény-kutatások szerint erre minden reális esélye meg is van.

Ez az esemény, több okból kifolyólag is, hatalmas jelentőséggel bír a kalóz pártok mozgalmának szempontjából.

Elsősorban és legnyilvánvalóbban, megmutathatja, hogy a Svéd és a berlini siker az következetesen megismételhető, mivel megtanultuk hogyan érvényesítsük a net generáció érdekeit a  politika színpadán. Hibáinkból okoltunk.  A felhalmozott tapasztalatoknak köszönhetően  sokkal kiszámíthatóbbak az eredményeink most, mint amikor vitorlát bontottunk.

Másodsorban, a Saar-vidék az teljesen más demográfiával rendelkezik mint a fejlődő, városias és politikailag újító szellemiségű Berlin. Berlin a Svéd sikerekre alapozva bejutott  a parlamentbe, ám könnyen ráfogható hogy, mindezt az szélsőséges demográfiai adottságainak köszönheti. De a Saar-vidék az egy teljesen másmilyen hely. Ez a legkisebb német tartomány, lakossága alig valamivel több mint egymillió ember, és a populációja tradicionálisan ipar jellegű. (Ha visszaemlékezünk láthatjuk, hogy a Kalóz Pártnak az egyetem városokban, kifejletezzen a technológiai egyetemmel rendelkező városokban a legnagyobb a támogatottsága.) Ha képesek vagyunk a fejlődési mintánkat a Saar-vidéken is fenntartani, az egy nagyon erős üzenet lesz, és nem csak Németország, hanem az egész világ számára.

Harmadsorban, a négy-öt éves választási ciklus óriási tervezést igényel, ahogy a választások különböző fázisai követik egymást. ellenben ez egy választan újraválasztás lesz, ami a legkomolyabb kihívás egy új pártnak szembe kell néznie. Olyan mintha futók lennénk, és éppen akkor kellene egy váratlan versenyen részt vennünk, amikor éppen a zsírnövesztő fázisunkban vagyunk és a kemény edzés még később jönne, amivel a zsírt izommá alakítjuk. Ha a német kalózok ennek ellenére sikereket tudnak elérni, az egy nagyon erős visszajelzése lesz annak, hogy a szervezetnek hatékonyan működik és jók a politikai adottságai.

Tehát a legfontosabb kérdés az, bejut e a Kalóz Párt a Saar-vidéki parlamentbe? Ugyan semmi sincs még eldőlve a választások éjszakájáig, a szükséges öt százaléktól a közvélemény-kutatások egész hónapban többet mértek. A dolgok jól állnak, nagyon jól.

Jó szelet kívánunk testvéreinknek. Holnap mindannyian Saar-vidékiek leszünk.  Klarmachen zum Ändern!

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.
arrow