A Kalózpárt követeli, hogy fizessenek kemény munkájáért

2006-os megalakulása óta a Svéd Kalóz Párt azon munkálkodik, hogy megóvja az emberek magánéletét és elősegítse a kultúra terjedését. Egészen mostanáig ezt a munkát ingyen végezték, de ennek véget kell vetni. A pártnak elege lett az ingyenmunkából és fizetséget követel a kemény munkáért.

“Mind a társadalom mind annak polgárai egyaránt haszonélvezője a kalózpárt kemény munkájának. Nem elvárható, hogy ezt a munkát ingyen végezzük.” – jelentette ki a párt vezetője Anna Toberg. ” Ha a z emberek a parlamentben és azon kívül is le szeretnék szüretelni a kemény munkánk gyümölcseit, akkor mostantól fizessenek érte.”

SAJTÓKÖZLEMÉNY: Itt található a durva angol fordítása a sajtóközleménynek amit a Svéd Kalóz Párt vasárnap reggel hozott nyilvánosságra

A 2009-es Európai Parlamenti  választásokon a Svéd Kalóz Párt országos szinten megközelítőleg 7 százalékot ért el. Ez azt jelenti, hogy körülbelül 280, 000 ember szavazott a pártra. Jogos a feltételezés, hogy ezek az emberek átlagosan havonta 10 órát töltöttek azzal, hogy  terjesszék a kultúrát és oltalmazzák a magánéletet,  az elmúlt hat évben amióta a párt megalakult. ez azt jelenti, hogy a kalózok több mint két milliárd órát dolgoztak teljességgel ingyenesen.

“Sokkol minket a tudat, hogy elvárják tőlünk mindennek a munkának az ingyenes elvégzését” – mondta Troberg. ” A kalózoknak, csak mint  senki másnak sem,  nem áll módjukban az étel és a szállás ellenében levegővel vagy hálával fizetniük. Itt az ideje, hogy követeljük a fizetséget azért az értékes munkáért és időért cserében amit elloptak tőlünk.”

Mindezek miatt a párt kiszámolt egy 30 eurós órabért az elvégzett munka díjazására. Ezt összeadva körülbelül 61 milliárd eurónak megfelelő összeg jön ki, amit  a párt követelni fog azoktól, akik az párt aktivistáitól ezt az időt ellopták. Elloptál  az érdeklődésük hiányával a magánélet és a kultúra vonatkozásában.

“A párt a jövő héten el fogja küldeni a számlákat a Svéd parlament pártjainak, követelve a fizetséget kemény munkájáért”, fejezte be Trobert. “Ha tisztességgel végezték volna a dolgukat, a mi aktivistáink értékes idejüket egyéb módon is ki tudták volna tölteni.”

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.
arrow