Megjelent a "The Case For Copyright Reform"

Ünnepélyes keretek között, dedikálási lehetőséggel jelent meg ma a The Case for Copyright Reform (A szerzői jog megreformálásáért) c. könyv, melyet Christian Engström (lásd a képen) európai parlamenti képviselővel közösen írtunk.

Ebben a könyvben a szerzői jog megreformálásával kapcsolatos, leghatásosabb és legerőteljesebb cikkeinket rendeztük egységes, összefüggő egészbe, hogy egyben, egy helyen, könnyen és egyszerűen, a maga teljességében tekinthesse át minden érdeklődő az egész történetet.

Nem csak a mai helyzet visszásságaira világít rá, és vezeti vissza azokat egészen a szerzői jogi monopólium történelmi gyökereiig, hanem bemutat egy átfogó, minden részletre kiterjedő javaslatot is a helyzet orvoslására, szemléltetve egyben azt is, hogy az pontosan hogyan és miként oldaná meg a jelenlegi problémákat. A javaslat teljesen reális és politikailag is megvalósítható – mi több, az Európai Parlament Zöld csapata már teljes egészében fel is karolta a kezdeményezést.

Szerepelnek továbbá a könyvben Mike Masnick (a Techdirttől), Ernesto (a TorrentFreaktől) és Michael Geist (köszönetnyilvánítással) írásai is.

A könyvet itt töltheted le, nyomtatott formában pedig itt veheted meg. Egyéb elektronikus formátumok a könyv dedikált weboldalán érhetőek el. A könyv teljesen köztulajdonú (Creative Commons Zero).

Jó olvasást, és várom a visszajelzéseiteket, véleményeiteket és meglátásaitokat. Hasznosnak találjátok az ilyen összeállításokat? (Elismerés azoknak, akiknek jár: az önálló cikkek könyv formátumúvá való összeszerkesztését Christian és Henrik, az asszisztense végezték.)

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.
arrow