Rösta på Christan på Piratpartiets EU-lista – Här är varför

För en gångs skull, en intern Piratpartifråga: Om du är medlem av det svenska Piratpartiet och vill att jag ska kunna fortsätta göra det jag gör så finns det något jag behöver din hjälp med idag (eller senast den 6 november).
Du behöver rösta på Christian Engström som toppnamn på Piratpartiets EU-lista. Anledningen är enkel: mellan honom och den andra kandidaten till topplaceringen, så är Christian den enda som finansierar mina föredrag och mitt evangeliserande. Så om du vill att jag ska kunna fortsätta arbeta som jag gör, så måste du rösta, och du måste rösta på Christian som toppnamn.

Hej – idag har jag en intern fråga för alla som är medlemmar av det svenska Piratpartiet och som uppskattar mitt internationella arbete.

Det svenska Piratpartiet har två fantastiska kandidater för förstaplatsen på EU-listan för nästa års EU-val: Christian Engström och Amelia Andersdotter. De är ganska olika varandra som individer, och båda har starka åsikter och poänger. Men endast en av dem finansierar mina resor, där jag evangeliserar, inspirerar och håller föreläsningar som skapar ringar på vattnet i hela världen, och det är Christian Engström. Så om allt annat är jämnt, om du uppskattar det jag gör och vill att jag ska fortsätta med det, så måste du rösta på Christian som toppnamn.

Budskapet är enkelt, om du vill att jag ska fortsätta spendera all min tid och energi på att resa runt i världen och sprida piratidéer och ideal på ett sätt som är oerhört belönat och uppskattat (“bland de bästa globala tänkarna”, “100 Mest inflytelserika personer”, ETC.), så måste du rösta på en lista där Christian står som toppnamn över Amelia. om vi antar den ganska sannolika händelse att Piratpartiet endast behåller en av sina två platser i EU-parlamentet efter nästa års val. Och du måste rösta i de interna valen idag och möjligtvis (men inte nödvändigtvis) upp till två gånger till.

Om du har röstat i ett internt val förut så tar det max två minuter att lägga dina fyra viktiga röster. (Om du inte har röstat tidigare och måste registrera dig så kan det ta fem till tio minuter.) Du behöver gå till denna sida, där fyra utslagsröstningar pågår. I varje utslagningsröstning står en lista med Christian som förstanamn mot en annan lista. Du måste markera varje lista av de fyra som toppas av Christian och rösta på dem., det är listorna som heter C01-Y04, C01-Y03, C01-Y06, och C01-Y01. Glöm inte att trycka på rösta efter att du har markerat alla listor som har Christian som toppnamn.

Det tar två minuter av din tid, och det är vad du kan göra för att säkerställa att jag kan fortsätta evangelisera om rätten att uttrycka sig, yttrandefriheten och tryckfriheten i fem år till. (Det hänger givetvis på att Piratpartiet får behålla minst en plats i EU-parlamentet, men det är vår nästa kamp.)

Om du inte har röstat i Piratpartiets medlemsmöten tidigare så har Christians blogg mer utförliga instruktioner.

UPPDATERING – Jag kan knappt tro att jag ska behöva poängtera detta, men här kommer det: Jag tycker uppenbarligen att Christian är den starkaste kandidaten av de två, bortsett från min tidigare poäng, och jag tycker att både partiet och rörelsen behöver honom på topplatsen. Men jag har också sett att några personer upplever de två kandidaterna ungefär lika bra, och jag vill tillhandahålla det ovanstående som ett fakta för de som upplever allt annat vara lika bra. (Det har varit många personer utanför partiet som vill ha starka åsikter i partiets interna val, speciellt några väldigt högljudda personer som ville ha den andra kandidaten, och som i princip flippade ut när jag förespråkade Christian – vilket jag gör av många bra anledningar, och långt ifrån endast för att han tekniskt sett är min arbetsgivare, och för att han möjliggör det för mig att resa och tala på det sätt jag gör. Och som sagt så kan jag knappt tro att jag ska behöva påpeka detta.)

…OCH RESULTATEN HAR KOMMIT
Klockan 22:00 den 6 November kom resultaten, och Christian Engström toppar alla fyra listor som inte har blivit eliminerade. Detta betyder att han kommer toppa den slutgiltiga EU-listan för Piratpartiet, inför EU-valet nästa år. Grattis!

Denna artikel översattes till svenska av Malin Moberg.

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.
arrow