• Flattr FoI: 
Falkvinge &Co. on Infopolicy
BEFORE-FALKVINGE-IF-ANY FALKVINGE &CO. ON
INFOPOLICY
Falkvinge on Infopolicy - Home
»

We are Piratpartiet of Rohan

40

Activism

Activism

Hemma från dagens demonstrationer i Stockholm. Göteborg och Malmö har fortfarande sitt roliga kvar.

Demonstrationerna i Stockholm var, i ett ord, magnifika. Foton och mer kommer. Tack till alla som var med och arrangerade. Tack till polisen som dirigerade (den tillståndslösa) medborgardemonstrationen så att den fungerade med dagens aktiviteter OCH nådde sina mål. Tack till alla deltagare. Tack till alla som rest långväga ifrån för att vara med (Karlstad, Örebro, Sundsvall, Finland, Norge, …). Tack till alla som filmat och fotat – jag har sett att Aftonbladet och Expressen redan har lagt upp video.

Jag såg fem TV-team vid demonstrationen vid riksdagen. SVT, TV4, TT, Expressen och Aftonbladet. Jag misstänker att de var vid Sergels Torg också.

Extra mäktigt var det när demonstrationerna slogs samman, efter vi hade skanderat ”STOPPA FRA!” så att riksdagsledamöterna inne i Storkyrkan omöjligt kunde missa det. Då tågade vi i samlad tropp från Storkyrkan genom Gamla Stan, genom Riksdagen och längs Drottninggatan till Sergels Torg, och anslöt till Svart Måndags demonstration, skanderades STOPPA FRA! hela vägen och hela tiden. Det var ett ganska långt tåg som gick från Storkyrkan, som vad jag förstått ungefär dubblade mängden deltagare på Sergel. Folk som var på plats jämförde vårt uppdykande med när Rohirrim kom fram över kullarna i striden mot Minas Tirith: vi kom fram runt hörnet och det kom bara fler, och fler, och fler, och fler personer och anslöt, tåget tog aldrig slut. Mäktigt. Nån som har video på det? Det såg tydligen enormt häftigt ut (eftersom jag själv gick i tåget märkte jag inte det).

Symboliskt hade det också en liknande innebörd — två tappra och hängivna grupper som var för sig inte ger upp som går samman för att outtröttligt slåss mot en större och till synes mäktigare ondska.

Inte minst var det trevligt att träffa massor av andra aktivister skuldra vid skuldra på barrikaderna.

Demonstrationen vid Sergels Torg hade massor av bra talare och var väl värd att vara vid. Anna Troberg, Christian Engström och jag talade från Piratpartiet.

Två återkommande teman för dagen återkom hela tiden:

 • Stoppa FRA.
 • Riv upp, gör om, gör rätt.

Nu är det vårt ansvar att se till att bägge genomförs.

Ser fram emot fler rapporter, särskilt från Göteborg och Malmö. Det här är mina förstaintryck.

Pingat på Intressant. Andra bloggar om , , ,

You've read the whole article. Why not subscribe to the RSS flow using your favorite reader, or even have articles delivered by mail?

About The Author: Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and is a political evangelist, traveling around Europe and the world to talk and write about ideas of a sensible information policy. He has a tech entrepreneur background and loves whisky.

Liked This?

By participating in the discussion and posting here, you are placing your contribution in the public domain (CC0). If you are quoting somebody else, credit them.

Contributors take own responsibility for their comments.

40

 1. 1

  Tänkte också på Sagan om Ringen när man helt plötsligt hörde “STOPPA FRA” från Drottninggatan, varpå nya ranker av tappra aktivister vällde in på “plattan”. Det var helt klart häftigt att se!

  Väl talat, förresten!

 2. 2
  Svart Måndag

  FRA-låten med Ingvar & Ingvar har idag 16 sept fått en ny video dagen till ära!
  http://www.youtube.com/watch?v=lw14t8x2my4

 3. 3
  Alakai

  Otroligt skön stämmning allt från början vid Mynttorget fram till Sergels och talen där när vi anslöt.
  Mycket proffsigt gjort av polisen, demonstranter, talare och publik.
  Bra blandning av infallsskanderingar, proviserade och improviserade tal.
  Mycket glädjande att se att så många olika politiska inriktningar hade samlats, från anarkister till folkpartister till kommunister.
  På väg till Sergels mötte vi förutom nyfikna turister och invåare även dialogpolis, ytterligare cred till polisen.
  Vi skanderade bra och tydligt, budskapet måste gått fram.

  Såg att demonstrationen från Sergels gick på TV när jag (något för tidigt) var på väg hem, vet dock inte om det var live, vilken kanal eller annat.

  Vid googlande nu kommer detta upp på första försöket:
  http://mobil.svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=22620&a=1248273&lid=puff_1248421&lpos=extra_1

  Antagligen är mer att vänta, med tanke på alla kanaler som var närvarande. Många hade med sig egen kamera, så fler bilder är att vänta, många många fler bilder kommer att dyka upp.

  Bra gjort alla! Good job and well played!

 4. […] Rick Falkvinge, DN, SvD, SvD, Aftonbladet 1: Mynttorget: Christian Engström 2: Folk 3: Från höger 4: Mer folk […]

 5. 5

  Helskön liknelse! Kämpa på!

  Hälsningar från Fylke, Norrland. =D

 6. […] stockholm och skrikit den frasen. Men jag skriver den här istället. För mer info se till exempel Falkvinges blogg. Fan vad sökträffar jag lär få av detta. Synd jag inte orkar skriva något bättre. […]

 7. […] Malmö, lite kul att polisen demonstrerar. Vem ska ha koll på att det sköter sig? Deras kollegor? Rick Falkvinge var positivt till hur det gick med demonstrationerna, men jag fick änddåintrycket av att han inte […]

 8. 7
  Johan

  Från Aftonbladets TV rapportering från demonstrationerna:

  “Som ni kanske hör i bakgrunden så FÖRSÖKER arméns musikkår att överrösta demonstranterna med sin musik, vilket inte riktigt har lyckats.”

 9. 8

  I Malmö var det lite halvt avslagen partystämning. Det var strul med ljudanläggning och sånt en stund innan talen började på Möllevångstorget.

  Men när väl demonstrationståget kom igång blev det drag i lådan. 4-6 personer i bredd, typ 6-700 meter långt, glatt skanderandes

  Vi vill inte ha
  avlyssning från FRA

  Jag och lillgrabben trivdes rätt bra, även om det blev lite enahanda ramsor. Och ingen musik. Och ingen standup.

 10. 9
  Johan

  BTW så är det med en liten snutt när tåget kommer ner för trapporna på ett av Aftonbladets klipp.

 11. 10
  Jens

  Tänkte bara pipa in om att fler bilder kommer, dock med risk för smärre dröjsmål. Har 707 bilder att gå igenom, och dessutom 12 timmar arbete att se fram emot imorgon. Nåja, det går över. :)

 12. 11

  Har lite bilder här: http://onsdag.wordpress.com/2008/09/16/tisdag/

  Dålig kvalitet på kamera och fotografi, bra kvalitet på motiven.

 13. 12
  Mark Klamberg

  Det var mäktigt när ni kom! Jag tänkte på en matinéfilm när hjältarna är i underläge och så kommer kavalleriet.

 14. 13
  Lucas

  Magnifikt? Var vi på samma demonstration? Även om talarna var bra var deltagandet patetiskt. Vi fyllde inte ens plattan. Med ett så lågt deltagande är det möjligt att den gjorde mer skada än nytta. Vad säger det om folks intresse om frågan om vi inte ens kunde komma upp i 1000 deltagare i huvudstaden?

  Jag tror så här i efterhand att det var ett misstag att lägga demonstrationen under arbetstid. Vi borde ha kört vid 17-tiden istället. Fler hade varit med och fler hade sett oss.

 15. 14

  Om vi är Rohan är jag fanimej Theoden Kung ;-)
  (http://www.dagen.se/dagen/gallery/?ID=fra16)
  Bild nr 9

 16. 15
  Daniel Wijk

  Ruskigt skönt att få varit med och pusha för det här!

 17. […] till Storkyrkan (se bilder hos Syrrans granne). När vi sedan gick i samlad tropp till Sergels Torg mötte vi upp med cirka 500-talet demonstranter (som mest var det ett tusental som samlats där tidigare) som var […]

 18. 16
  Putte

  Klaga inte, vi fick rätt bra bevakning i media och inga elaka speaker-glirningar av typen “något hundratal” tillsammans med filmvinklingar som gjorde att det såg så glest ut som möjligt.

  Synd bara att TV inte filmade pp:s talkörer.

  Nu blev denna maratonprotest en manifestation av den mycket breda uppslutning som finns kring motståndet.

 19. […] utspel som kom precis i rätt tid samt Fredrik Reinfeldt för ett starkt och tydligt ledarskap). Manifestationerna idag är ett tydligt tecken på att viljan inte har avtagit. Antalet bloggar som kommer att skriva […]

 20. 17
  mathias

  Synd att man inte kunde vara med. Det är svårt att komma loss från jobbet som sagt. Skulle gärna se en demonstration vid 17 eller 12.

 21. […] by Gustav på september 16th, 2008 Tack för idag, speciellt till alla er som slöt upp i Malmö. Piratpartiet of Rohan lyckades tydligen väldigt bra i Stockholm, och gjorde en mäktiga entré på Serglestorg. […]

 22. 19

  Patetiskt att det bara kom 1000?
  När Reinfeldt höll sitt tal i Vaxholm hade han varit på politikernas underliga anti-semester i ett par månader och varit knäpptyst, och lyckades på en lördag locka fram hela 300 personer enligt Aftonbladet (http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3064847.ab). I augustivärme. Mitt i värsta draget om FRA när precis alla ville höra vad han egentligen tyckte.
  Att få ut 1000 pers på en vardag i kylslagna september är starkt jobbat. Visst hade det varit trevligt med några tusen till, men det hade varit trevligt med en enorm skatteåterbäring och gratis ballonger åt barnen och en offentlig ursäkt från de politiker som klubbade igenom den här idiotlagen också. Kommer tyvärr inte att hända.
  Jag vill se Alliansen (eller ska vi kalla dem axelmakterna?) ställa upp med EN enda fråga som kan locka fram 1000 personer en vardag, utan att de direkt beordrar anhängare att gå dit.
  Det här var en seger. Ingen knockout, men en seger.

 23. […] Rick Falkvinges block finns det lite info om hur det gick. Jag hade velat vara där synd att man inte bor i […]

 24. 20

  Något skakig video (handhållen, medan jag rörde mig nedför trappan): Piratpartiet ansluter till Hoppets demonstration, en minut lång.

 25. […] Ett slags speakers corner uppstod där den som kände sig manad kunde ta megafonen och tala. När Rick frågade mig om inte jag skulle gå upp och säga några ord avböjde jag först, nästan […]

 26. […] alldeles magnifik, enligt dem som var där när vi kom. “Kavalleriet kommer” och “Rohans ryttare anländer till slaget vid Minas Tirith” var jämförelser som några gjorde. Missa inte […]

 27. […] på plattan. Jag var en av de första i tåget och det var i sanning mäktigt att se “Piratpartiet of Rohan” komma marscherande över åsen (runt hörnet på […]

 28. 21

  Jag fick nog med er alla när ni tågade in på Sergels Torg.
  http://www.brockman.nu/blogg/?p=1317

 29. 22
  Björn Persson

  Hell Théoden konung! Må du kämpa tappert mot kung Fredrik den ofelbare!

  (Hos Dagen ser jag tyvärr inga bilder, bara ett nattsvart mörker. Tänk att de inte ens kan lägga ut några bilder utan att trassla till det med flash!)

 30. […] hade vunnit på ett mer komprimerat tidsschema. Och hur häftigt det än var att tåga med Piratpartiet of Rohan till Sergels Tirith så går det inte att komma ifrån att det nog hade varit bättre med en enda […]

 31. 23

  Jag minns när det en LÖRDAG (iofs svinkall sådan) kom 50 pers till en manifestation vid mynttorget på ett snarlikt tema (personlig integritet).

  Visst hade det varit trevligt med flera besökare men 1000 pers. låter i mina öron inte som fy skam. Däremot hade nog flera kommit på kvällstid och om man bestämt sig för en tidpunkt. Nu var evenemanget utspritt över hela dagen varför det totalt sett säkert var betydligt fler deltagare än 1000 pers.

 32. […] Själv var jag med på två och en tredje som inte riktigt blev av. Många andra har skrivit bra om demonstrationerna oavsett om det gäller Stockholm, Göteborg eller Malmö. Men jag vill ändå dra mitt strå till […]

 33. […] Rick Falkvinge: We are Piratpartiet of Rohan […]

 34. […] för idag, speciellt till alla er som slöt upp i Malmö. Piratpartiet of Rohan lyckades tydligen väldigt bra i Stockholm, och gjorde en mäktiga entré på Serglestorg. […]

 35. […] att demonstrera och det är ju jätteroligt för oss att vi syntes så bra och att vi kallas Piratpartiet of Rohan och jämförs med det räddande kavalleriet i gamla matinéer av […]

 36. […] Piratpartiet of Rohans storstilade entré vid Sergels torg. Mark Klamberg har beskrivit den så här: “Det var mäktigt när ni kom! Jag tänkte på en matinéfilm när hjältarna är i underläge och så kommer kavalleriet.” […]

 37. […] Jag var med och planerade vad vi skulle göra den 16:e september, sökte tillstånd och hade mig. Eftersom jag hade blogg då så bloggade jag en del och när den 16:e dök upp så var jag med och arrangerade demonstrationen vid Mynttorget (där jag bland annat filmades av Aftonbladet när jag pratade med polisen) som sen tågade till Storkyrkan och sen vidare till Sergels Torg (där vi blev Piratpartiet of Rohan). […]

Add a Comment

× 4 = 20

On Facebook

Popular Articles

More in Activism

Photo credit – Dr. Frankenstein's dream II by Joaquin Casarini
6

Activism – Nozomi Hayase

Activism – Nozomi Hayase

39

Activism – Nozomi Hayase

Activism – Nozomi Hayase

threwitontheground
19

Activism – Travis McCrea

Activism – Travis McCrea

Broken dictionary - CC photo by Flickr user eliajphilips
22

Activism – Zacqary Adam Xeper

Activism – Zacqary Adam Xeper

cheerse
11

Activism – Travis McCrea

Activism – Travis McCrea

paypalevil
21

Activism – Travis McCrea

Activism – Travis McCrea

Border Patrol In Montana
26

Activism – Travis McCrea

Activism – Travis McCrea

Other Recent Headlines

Swarmwise in Czech
20

Swarm Management

Swarm Management

Earth view taken by US Astronaut Terry Virts, Flight Engineer for Expedition 42 on the International Space Station Jan. 30, 2015 by NASA/Terry Virts.
16

Civil Liberties – Nozomi Hayase

Civil Liberties – Nozomi Hayase

error451
3

Copyright Monopoly – Martin Doucha

Copyright Monopoly – Martin Doucha

https://www.flickr.com/photos/btckeychain/9510887345/in/photostream/
21

Cryptocurrency – Nozomi Hayase

Cryptocurrency – Nozomi Hayase

Printing Press
54

Freedom of Speech – Zacqary Adam Xeper

Freedom of Speech – Zacqary Adam Xeper

Bitcoin concept
14

Cryptocurrency – Nozomi Hayase

Cryptocurrency – Nozomi Hayase

liberator
8

Civil Liberties – Christian Engström

Civil Liberties – Christian Engström

About The Author

Rick is the founder of the first Pirate Party and is a political evangelist, traveling around Europe and the world to talk and write about ideas of a sensible information policy. He has a tech entrepreneur background and loves whisky.

More On Infopolicy

handcuffs
32

Quality Legislation – Zacqary Adam Xeper

Quality Legislation – Zacqary Adam Xeper

US Capitol Buildings
24

Quality Legislation – Nozomi Hayase

Quality Legislation – Nozomi Hayase

Bitcoin concept
15

Cryptocurrency – Nozomi Hayase

Cryptocurrency – Nozomi Hayase

PyramidCapital
36

Diversity – Zacqary Adam Xeper

Diversity – Zacqary Adam Xeper

Money cut into pieces - Photo by Flickr user Tax Credits
90

Swarm Economy – Zacqary Adam Xeper

Swarm Economy – Zacqary Adam Xeper

Adobe the leech - original photo by OakleyOriginals on Flickr
181

Swarm Economy – Zacqary Adam Xeper

Swarm Economy – Zacqary Adam Xeper

peter_sunde_0237
74

Swarm Economy – Lionel Dricot

Swarm Economy – Lionel Dricot

solarroad
16

Swarm Economy – Zacqary Adam Xeper

Swarm Economy – Zacqary Adam Xeper

NSA Seal Holding the Heartbleed Logo
40

Infrastructure – Zacqary Adam Xeper

Infrastructure – Zacqary Adam Xeper

Bitcoin concept by Antanacoins. CC-By-SA, Flickr.
44

Cryptocurrency – Charlie Shrem

Cryptocurrency – Charlie Shrem

Bottles of Snake Oil - Photo by Jagrap on Flickr
32

Copyright Monopoly – Zacqary Adam Xeper

Copyright Monopoly – Zacqary Adam Xeper

facebook
12

Swarm Economy – Zacqary Adam Xeper

Swarm Economy – Zacqary Adam Xeper

523377_63619557
4

Infopolicy – Henrik Brändén

Infopolicy – Henrik Brändén

photo_10071_20090418-646x363
71

Copyright Monopoly – David Collier-Brown

Copyright Monopoly – David Collier-Brown

National_Security_Agency_headquarters,_Fort_Meade,_Maryland_public_domain_image
174

Infopolicy – Christian Engström

Infopolicy – Christian Engström

"God Hates Signs" next to "God Hates Fags" protesters
8

Freedom of Speech – Zacqary Adam Xeper

Freedom of Speech – Zacqary Adam Xeper

Many different currencies - CC photo by epSos.de
46

Diversity – Zacqary Adam Xeper

Diversity – Zacqary Adam Xeper

le_tresor_rackham_le_rouge_1280x1024
12

Copyright Monopoly – Lionel Dricot

Copyright Monopoly – Lionel Dricot

Valve mechanism
101

Freedom of Speech

Freedom of Speech

Books before copyright
100

Copyright Monopoly – Johnny Olsson

Copyright Monopoly – Johnny Olsson

This publication is protected under the Constitution of the Kingdom of Sweden. Any problem you have with this publication remains exclusively yours. Accountable publisher: Rick Falkvinge.
All text on this site is Public Domain / CC0 unless specifically noted and credited otherwise. Copy, remix, and inspire. (Troll policy.)
Log in | Original theme design by Gabfire themes (heavily modified)