Jag avskyr det lika mycket varje gång…

…ni vet, de där små notiserna man får i mail? Av en liten robotprocess som ligger och bevakar ens systems hälsa?

“Warning: Drive sector ECC error corrected on port 3 on RAID controller 1.”

En av diskarna i den fetaste RAID-arrayen, min bulkstore, börjar ge vika.

En gång är ingen gång, men nu har jag fått såna här meddelanden tre dagar i rad. Senast jag struntade i dem tog det bara en vecka till innan nästa disk började krångla, och då fick jag Problem (eftersom jag kör RAID5, en array med åtta diskar, som bulk storage, och då är det dåligt om man har problem med två diskar samtidigt).

Dags att ta isär hela servergarderoben, ta isär filservern i atomer, och byta ut disk 3 i den stora RAID-arrayen, alltså. För att göra det ännu roligare så är det ett sånt där roligt kontrollerkort där man bara kan byta driven under drift, så den måste dessutom vara igång under själva drivebytet…

Jag undrar om det är normalt att ha reservhårddiskar hemma.

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

  1. kayz0r

    Jag har reservdiskar hemma :$

Comments are closed.

arrow