Vems sida står mp på?

Jämför följande uttalanden;

Uttalande 1 – “Fildelningstekniken i sig är bra och nedladdning har kommit för att stanna. Vi menar dock att skaparna måste få betalt för sitt arbete [om vi ska få se nya filmer, spel och musik i framtiden].”

och

Uttalande 2 – “Nedladdning av exempelvis musik och filmer för privatbruk ska vara tillåtet, men musikerna måste få kompensation.”

Notera att de i stort sett är helt identiska till innehåll.

Det senare uttalandet är från Miljöpartiets valmanifest. Det första är ett uttalande från Antipiratbyrån.

Mp tappade just ett par pinnar cred till i striden för fildelning.

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

  1. Rick Falkvinge (PP) » MP, dags att sluta ljuga

    […] Nästa sak för MP i informationspolitik hände på MP-kongressen den 28 maj 2006. MP tog då ställningstagandet att “nedladdning av exempelvis musik och filmer för privatbruk ska vara tillåtet, men musikerna måste få kompensation“. Det dömdes ut av en enig bloggosfär. Johanna Nylander kallade det för “motsägelsefullt” och “inte särskilt genomtänkt alls”. Free The Minde var mer rakt på sak och kallade det för “en katastrof”. Själv konstaterade jag att Miljöpartiets formulering var så lik Antipiratbyråns att de gick att förväxla. […]

  2. jimmy

    det är väl lite av ett fulhack att plocka en lös mening så där? det går säkert att få pp att framstå som röda khmererna om man vill.

  3. Mazdak Farrokhzad (PP)

    Klockrent Rick… även om det var 2006…

Comments are closed.

arrow