Tecken på att man gör rätt

Det kom ett brev från andra sidan jordklotet;

Hejsan Rick och övriga som läser detta!

Jag är i Kina i en månad för studier och dyl. Som ni alla hört, sa har Kina upprättat “den stora brandväggen” for att utestänga oönskat material (typ hela wikipedia, amnesty, allt om tiananmenmassakern osv).

Nå, det verkar som om ni gör något rätt, for Kina har även spärrat hela piratpartiets hemsida!

Budskapet har alltså nått hela vägen runt jorden, och skrämt upp kommunistpartiet så mycket att de anser det vara för farligt för deras medborgare att komma åt partiets (svenska!) hemsida!

Keep up the good work!

Sånt här är kul att läsa. Även om det är en jävelskam att kineserna censurerar Internet (förresten, det gör ju fler länder än så), så är det ändå kul att de upplever vår argumentation som ett såpass stort hot att ingen därifrån får läsa den.

Som om det hjälper. 🙂

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Anonymous

  Mån tro hur det funkar att köra privoxy över tor nätverket i Kina?

  (det är ju också ett bra sätt att sas. öppet spamma ihjäl övervakningen med krypterad info som ingen vet varken avsändare eller recipient till)

 2. Anonymous

  Tror knappast att dom medvetet censurerat Piratpartiets Svenska hemsida.
  Det fungerar nog åt andra hållet, blocka allt och godkänn sedan vissa utvalda.

 3. Erik Hultgren

  Inte för att förta stämningen men anonymous kan mycket väl ha rätt. Bland annat är Falun kommuns hemsida spärrad från Kina, eftersom namnet påminner för mycket om “Falun Gong”.

 4. Anonymous

  Företag som Ericsson mfl. storkoncerner med verksamhet i Kina kan dock krypterat tunnla sin trafik obehindrat och därigenom givetvis ta del av hela Internet, därav torde tor-nätverket kunna funka även i Kina. Är väl inte helt omöjligt att regimen själva använder det när de vill vara anonym…

 5. Anonymous

  Att tro att kineserna läst på piratpartiets hemsida och kommit fram till att argumentationen är ett “hot” är väldigt naivt. På sin höjd vet de att det rör sig om ett politiskt parti, men troligtvis är det bara pga domännamnet den spärras.

Comments are closed.

arrow