Folkpartiet hypokritikalerna

Ok, nu har folkpartiet definitivt förverkat rätten att kalla sig liberaler. Med förslag om att få beslagta mobiltelefoner, och att förbjuda andra språk än svenska att talas i skolan, så är de allt annat än liberala.

Som det stod på Piratpartiets forum, nån i den där gruppen borde starta föreningen “Liberaler mot yttrandefrihet”.

Som Johanna riktigt kommenterar – lösningen på att en elev stör lektionen med mobiltelefon är inte att kränka äganderätten, det är att avvisa eleven från klassrummet.

Hörni Liberala Ungdomsförbundet, det är dags att ni läxar upp ert moderparti ordentligt i vad det innebär att vara liberal – folkpartiet nu har blivit repressionsmaximalistiska. Kan ni inte läxa upp dem, så är alternativet att starta ett nytt parti som följer LUFs ideer om rätten till ett privatliv, för det gör inte folkpartiet över huvud taget. Vi behöver fler som bryr sig om personlig integritet på allvar.

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Rasmus Kaj

  Jag antar att du menar “Folkpartiet hypokriterna”.

 2. Rick Falkvinge

  Jag brukar vara ganska kreativ i mitt språkbruk. Men visst, jag kan skriva hypokritikalerna i stället, det låter ännu märkvärdigare 🙂

 3. Caridon

  Som jag skrev i Johannas Blog.

  Det är inget som är fel eller hemskt med detta.

  Det är inte att läraren snor mobilen och eleven får aldrig tilbaka den.

  Eleven får tilbaka den efter skoldagens slut (vid upprepade förseelser så får målsman hämta)

  Det är en lagom avvägd diciplinär åtgärd som är bätre än att slänga ut eleven ur klassrummet.

  /C

 4. Lindell

  Att avvisa en elev från klassrummet är inte någon bra lösning på det.

  För en stökig elev blir det en belöning snarare än en bestraffning, och är en elev stökig i klassrummet kommer eleven att vara ännu stökigare utanför.

Comments are closed.

arrow