Norsk 16-åring dömd till fängelse för att ha drivit DC-hub

Stavangers tingsrätt dömde i måndags en 16-åring till fängelse och böter för att ha drivit en DirectConnect-hub, rapporterar norska Piratgruppen. Visserligen villkorligt fängelse, men juridiskt sett är det fortfarande en fängelsedom.

Den norska skivindustrin planerar nu att stämma tonåringens föräldrar på miljonbelopp.

Vi noterar här att en 16-åring i stort sett aldrig döms till fängelse. Aldrig. Inte ens i mordfall. Att det då sker för upphovsrättsmål får håret på min rygg att resa kalla kårar. Jag har inte läst domen, så jag vet inte om han fälldes för upphovsrättsintrång, men det faktum att upphovsrättsmaffian gick på en DC-operatör antyder att det var hans roll som förmedlare av kommunikation som stod i centrum.

När ska Telia dömas till liknande straff? Eller Posten? Visst nä, de har pengar att slåss tillbaka med, och sätta det välbehövliga fotavtryck på upphovsrättsaggressionisternas bakdelar som de förtjänar.

Synd att inte politikerna gör samma sak.

Om inte den här domen visar att nånting är riktigt fel, så vet jag inte vad som skulle behövas. Det behövs tydligen ett piratparti i Norge också.

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

  1. Anonymous

    Hur många gånger har man sett “16-åring dömd till fängelse för X”?

    Där X = mord, dråp, misshandel, våldtäkt, etc?

Comments are closed.

arrow