DN låter bli nämna Piratpartiet

DN låter helt bli att nämna Piratpartiets integritetskamp i en ledare idag, och går däremot rakt emot i stort sett hela bloggosfären. DN skriver att “det är miljöpartiet och vänsterpartiet som stretar emot, ett par stridbara riksdagsledamöter, ledarsidor och så Advokatsamfundet som med sin generalsekreterare Anne Ramberg håller integritetens fana högt. Därutöver är det tyst.”

Visserligen är det jättebra att innehållet i ledaren kommer fram; vad som håller på att hända. Men det känns lite udda när det finns en organisation med nästan tiotusen medlemmar, varav flera arbetar heltid bara med att driva, driva, driva debatten i de här frågorna, och den inte ens nämns. Det har ordnats landsomfattande manifestationer, som t.ex. SVT rapporterat om på bästa sändningstid. Det har ordnats namninsamlingar, som många skriver om på bloggspace.

Man kunde tycka att det fanns ett intresse av att likasinnade skulle kunna hitta varandra för att stå enade.

Å andra sidan arbetar vi väldigt hårt på att hitta allierade inom och utom riksdagen som vill arbeta med oss för rätten till ett privatliv. DN kanske väljer att ta steget in på den listan också en dag, även om man än så länge föredrar att köra solo.

Detta att jämföra med Sveriges bloggosfär, där det allmänt skrivs att det är pirater som driver debatten om rätten till ett privatliv. Sök på Knuff på “rätten privatliv” och se vad som dyker upp. Pirater står antingen som arrangörer eller debattdrivare i nästan alla länkar. Ibland är det andra förbund, till exempel Liberala Ungdomsförbundet, men så gott som alltid tillsammans med pirater. Det blir samma sak om man söker på andra termer, t.ex. bara privatliv eller personlig integritet.

Varför diskrepansen mellan DN och resten? Det är det jag inte förstår.

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

  1. Nihonshu

    Ujuj, här var det till att ha gott självförtroende till den egna insatsen…

Comments are closed.

arrow