Fundamentalister är farliga

Att fundisar är farliga på alla sätt och vis visste vi sedan tidigare, inte minst på grund av deras sätt att upptäcka och beskriva verkligheten. Kristna (ja, den här postningen handlar om kristna) har så gott som alltid skyllt världens problem på allt nytt som kommit.

Nu skriver den alltid läsvärde Ulf Pettersson om en studie som faktiskt visar på en klart ökad våldsbenägenhet bland vissa ungdomar i vissa sammanhang. Det handlar inte om videovåld. Det handlar inte om våld i dataspel, i sportsammanhang, på krogen, eller på nåt annat ställe som är modernt att klaga på. Det handlar om att studien tydligt visar på ökad våldsacceptans hos fundamentalistiska ungdomar som läser Bibeln.

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Anonymous

  Så din slutsats är: Alla kristna är våldsverkare?

  (Altså det tror jag inte att du menar, men jag har lite svårt att se din poäng)

  För övrigt gör ju de fundamentalistiska kristna som “brukar våld” (om det inte handlar om någon slags försvar) det i motsättning till vad religionens ledare (nej, inte påven eller liknande jag talar om Jesus Kristus) säger.

 2. Anonymous

  Allt våld skapas av religös bakgrund, så visst är det så…- Kan vara därför jag inte har läst “fader vår” för mina barn, utan låter dem själva välja när de blir vuxna.
  //Anders Forsman

Comments are closed.

arrow