Vem vill ha kd eller fp?

Kristdemokraterna har gått tillbaka till sitt värdearv (snudd på bibelfundamentalism) och belönas för det med 2,9% i senaste Demoskop.

Folkpartiet gör precis tvärtom och har gått ifrån allt vad liberalism heter, och belönas för det med 4,2% i senaste Demoskop. De har rasat rakt ner sedan valet.

Båda två är nu i akut fara av att falla ur riksdagen, även om det är långt kvar till nästa val. Två år (ja, det finns ett val i juni 2009 också). Att Alliansen ställer upp på gemensam valsedel i nästa riksdagsval kan rädda partierna som sådana, men frågan är om någon skulle se det som något annat än en helgardering mot fyraprocentspärren – dessutom av de som själva har inrättat den som skydd mot konkurrens. Det är sådant som är hyckleri och brist på medborgarrespekt.

Samtidigt går “övriga” – dvs partier utanför riksdagen – plus 2,1.

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Anonymous

  Kan snabbt konstatera att merparten av de 2,1% är Sverigedemokraternas röster. Trots allehanda skrämselpropaganda artiklar i tidningarna senaste tiden efter debatterna så kan jag snabbt konstatera att en Sverigedemokrat väljare och en Socialdemokrat väljare nästan är identisk utifrån demografiska parametrar. Lågutbildade, lågmediekonsumenter som gärna bor utanför storstäderna. Enda egentliga skillnaden är att Sverigedemokrater hyser större myndighetsförakt. Att den gruppen växer stadigt är inte särskilt märligt just med hänsyn till hur kass myndigheterna är.

  Jag fruktar att få av de tillkomna rösterna är Piratpartiets.

 2. Rick Falkvinge (pp)

  Sverigedemokraterna särredovisades med 2,7%.

 3. Anonymous

  För att anspela på din rubrik, “Vem vill ha kd eller fp?” så kan jag säga att jag vill ha Fp – upphovsrätten och integriteten 😉

Comments are closed.

arrow