Dagens ironi

Samtidigt som riktigt hårda straffsatser förbereds för varumärkes- och upphovsrättsintrång, så lanserar accessoarkedjan Wedins en ryggsäck inför skolstarten.

Ryggsäcken ifråga har en väldigt känd logotyp som reklam på ryggen, och Wedins har inte pratat med organisationen bakom logotypen. Genom att sälja väskor med deras logotyp pågår alltså ett solklart fall av kommersiell renommésnyltning. Dessutom är tyvärr logotypen ganska taffligt kopierad. Det är uppenbart vilken logotyp den ska föreställa, speciellt eftersom logotypen är komplett med namnet på organisationen bakom, men lika uppenbart att logotypen inte är helt korrekt.

Ironin blir fullständig eftersom det är logotypen för The Pirate Bay det handlar om.

(Via Piratbyrån)

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

  1. Thommie

    Väldigt kul initiativ tycker jag. Frågan är ju bara hur de egentligen tänkte när de köpte in de där väskorna.

Comments are closed.

arrow