Kampanjen "Rädda Äktenskapet"

Just nu är det ett himla hallaballoo om en reklamkampanj i (åtminstone) Stockholms Lokaltrafik från ett gäng påstått kristna tokfundamentalister – farligaste sorten, eftersom de tydligen har pengar också. Den består av en rubrik med texten “Rädda äktenskapet”, ett hjärta med en Amorpil igenom, och under hjärtat står “Mamma + Pappa + Barn”.

Det är fullständigt idiotiskt.

Men det är just sådant som testar yttrandefriheten. Min lysande partikollega och strateg Christian Engström formulerade det väldigt kärnfullt över en öl: “Yttrandefriheten är idioters rätt att säga saker som är helt fel.”

Om man vill slippa se ett budskap för att man inte håller med, så är man emot yttrandefrihet som koncept. Så enkelt är det faktiskt.

Pingat på intressant. Andra bloggar om: , , , ,

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Anonymous

  Hemsk affisch. Oerhört stötande. Sånt missbruk av yttrandefriheten borde inte vara tillåtet i en demokrati. Det är ju inte klokt. Fruktansvärt helt enkelt.

 2. Klaus

  Problemet här är ju att SL har en policy som styr om budskap som kan uppfattas stötande får annonseras. Antingen efterlever man den när man väljer vilka kampanjer som får skylta i kollektivtrafiken (som när I love boobs stoppades), eller så avskaffar man policyn och låter alla som betalar för sig och inte bryter mot någon lagstiftning att annonsera.

  Jag tror mer på det senare så slipper det bli sånt hallabaloo när man måste plocka russinen ur kakan.

 3. Anonymous

  Om jag hade råd så skulle jag starta min egen tunnelbanekampanj. Den skulle heta “Bredda Äktenskapet”!

Comments are closed.

arrow