Discussion

 1. ba

  tack, tyvärr är det ju så att det behövdes en snabb/lätt förklaring för att man ska göra det, men nu är åtminstone jag på! 🙂

 2. Anonymous

  Jag har varit aktiv i ett annat (ännu) inte etablerat politiskt parti och genomfört en valkampanj. Jag hade god insyn i partiets ekonomi och styrning. Nu läste jag på Piratpartiets hemsida att ni har planer på mångmiljonbudgetar 2009 och 2010. 30 milj per år! Det är våldsamt mycket pengar och liknar mer Sd:s budget. Feministerna och Junilistan hade 2-3 milj per kampanj. Och då fick Jl stöd från guldgossar som Hagströmer, Lundgren m.fl

  Jag skulle mycket väl kunna skänka en summa till PP, men ni måste kunna göra en budget som är verklighetsförankrad först. Jag tror inte ni kan få ihop mer än 3 milj. Det betyder att jag och PP har totalt olika syn på verkligheten, och därmed förlorar jag förtroende för PP… Förstår du mig, Rick?

 3. Aewheros

  Planerna för 30 miljoner var ju om några Silicon Valley miljonärer/miljardärer skulle få upp ögonen för Piratpartiet.

  De här guldpiratsdonationerna är avsedda att nå den första nivån på 600 000 per år vilket är explicit utskrivet. Har du inte läst ordentligt?

 4. Anonymous

  Precis. Det finns planer för hur man kan använda massor av pengar, om vi skulle få tag på dem. Därmed inte sagt att vi måste ha så mycket pengar för att det ska fungera eller att vi väntar oss att få det.

 5. Anonymous

  Och personligen tycker jag det är mycket bättre att ha planer för nåt man inte räknar med (men som kan) hända än att inte ha planer för det. 🙂

 6. Rick Falkvinge (pp)

  Till första anonym:

  Jag förstår helt och hållet hur du menar. Vi har alltid aktivitet och planer på flera nivåer – utifrån där vi vet att vi kan fixa det, och en bra bit uppåt.

  Att över huvud taget ta ett nytt parti in på tio-i-topp utan kända namn och utan resurser ansågs omöjligt tills vi gjorde det. För att över huvud taget vara en del i det här projektet hjälper det att inte låta sig nedslås av hur saker ser ut, utan i stället hela, hela, hela tiden tänka på hur vi kan ta ett jättekliv till nästa pinnhål i seriositet.

  För sådana har vi tagit flera gånger redan, steg som ansetts omöjliga.

  Moderaterna hade 50 miljoner i valbudget för 2006 (visserligen plus ett gigantiskt kansli och en hiskelig massa anställda, men ändå). Siktet är inställt på att matcha den budgeten, om än för både valet 2009 och 2010. Sedan tänker vi i stället i termer av “vad behöver vi göra för att komma hit?”.

  Jag tror inte Sverigedemokraterna varit i Silicon Valley och raggat donatorer, till exempel.

  Så jag håller med om att det absolut kan se oseriöst ut. Men det gjorde det redan att starta ett parti med ambition på riksdagen, och det var inte någon i etablissemanget som trodde vi skulle komma in på tio-i-topp och t.ex. slå Junilistan med två placeringar.

  Rick

 7. Armok Feno

  Minuterna efter PPs nyhetsbrev tagits emot och lästs hade jag bannern på min blog. Jag kanske ska tillägga att jag varit medlem och skänkt 150kr/månaden långt innan det var prat om Gultpirat. Kanske göra något på Facebook av Guldpirat-kampanjen?

Comments are closed.

arrow