FRA-dagen den 6 maj: Initiativ från Rosetta Sten aka Anna Troberg

Anna Troberg har annonserat den 6 maj till FRA-dagen. Tokbra initiativ. Som möjligt exempel på sabotageaktion mot dem som vill beröva oss vårt privatliv (på riktigt – det handlar om att avlyssna precis varenda jävla kommunikation, över mail, telefon och nätet — även om det påstås att det bara är sådant som korsar landsgränser, så blir det i praktiken allt ändå) så föreslårAnna att vi ger dem precis vad de ber om, och lägger in triggerord i mail så att en alldeles överväldigande mängd fastnar för närmare granskning.

Det är lite grann som när Major Odenberg först föreslog att han ville avlyssna alla svenskars mail, och det dök upp en kampanj om att skicka en kopia till Odenberg på precis alla mail man skickade.

Men även om tidningarna skriver som att det är kört med FRAs massavlyssning, så har jag inte gett mig. Jag tror på mirakel. Och de mirakel som inte levereras, dem får man leverera själv. Det finns fortfarande ett äss eller två i rockärmen att spela ut.

Var var jag? Visst ja, förslag på triggerord. Jag tror inte på att nämna “terrorist”, “bomb” eller “al quaida”. Det är helt enkelt för många som pratar om det, medan sådana operativa brev man letar efter förmodligen inte alls skulle nämna dem. Här är däremot en lista med ord som tillsammans förmodligen väcker intresse i avlyssningsmaskineriet:

Sagerska, Råsundavägen, Nockebyvägen, …

…nä, jag får ge upp det här. Jag hade tänkt mig att skriva gatunamnen för hemadresserna för alla statsråd. Problemet är att de fan inte existerar i vare sig Eniro eller Hitta, det går inte få tag i adresserna. (Vilket stärker min misstanke om att just den listan skulle få avlyssnarnas sirener att börja låta.)

Notera också den vackra symbolen som Anna börjat använda – ett motstånd.

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Cyberdemonstration mot förtryck | Svensson

  […] Bloggat: Rick Falkvinge, Alter Ego, Läs även andra bloggares åsikter om Sanna Rayman, Reportrar utan Gränser, […]

 2. […] Apropå FRA, så finns det ett argument som återkommer hela tiden kring massövervakning. Precis hela tiden. […]

 3. steelneck

  Följande är nog en betydligt mer misstänkt fras:

  Kan du leverera varorna till den 6:e så att vi hinner baka i tid för begivenheten?

  Men det är inte detta det handlar om. Det här handlar om en kombination av behålla jobbet, äregirighet, karriär-sug, inställsamhet och kanske mest av allt, inställsamhet mot främmande makt. Funera en stund på hur många miljarder som är nedlagt på att skaffa sig öron och ögon på världen, vad kostar bara en enda satellit? Skulle väl vara väldigt underligt om inte minst lika stora slantar ligger o lurar vad beträffar internet om man börjar vända på lite stenar. Sverige vill givetvis inte vara sämre, men vi är små. Vi kan dock samla in det vi kan och genom avtal få tillgång till långt mycket mer än vad som annars hade varit möjligt. Såna tankar blir de kåt av på FRA, lika kåt som vissa politiker blir av att få sitta med vid bordet (somliga tjänstemän stänger ju inte ens dörren när de tillfredställer sig själv – whoa sicken vinkling).

  BTW.
  Det är synd, att inställsamhet så sällan känns igen som det oansvar det oftast är.

Comments are closed.

arrow