Middag

Så här gillar jag mina middagar, och det är sånt här jag vill ha när jag tränar någorlunda hårt. Ingen pasta, potatis, (vitt) bröd eller ris. Bara kött, fisk, ägg, grönsaker, frukt och nötter.

Idag blev det kött, oliver, valnötter, majs, ärtor, morötter, kvisttomater och örtmarinerad vitlök.

Middag 080424 - Fixad

Kan jag hålla mat- och ljusdisciplin har jag snart blivit av med laggen. Och imorgon tar jag nattåget till Umeå för en föreläsningsdag om patent och upphovsrätt…

UPPDATERAD: Du hade rätt, Steelneck…

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Onsdag

  Ser ut att vara lite lite kolhydrater om man ska träna någorlunda hårt.

 2. Björn Felten

  Så du har också insett vilken omega-3-bomb valnötterna är? Jag önskar verkligen att min mor hade känt till detta när hon tvingade i min bror och mig en matsked fiskleverolja om dagen. 🙂

  Annars kan jag verkligen rekomendera experimenterande med mjölksyrekonservering. Nyttigare än så kan man inte få råvarorna.

 3. Rick Falkvinge

  Nja, att valnötter är nyttiga har jag nog inte insett på ett rationellt plan, utan snarare instinktivt. Jag har valnötter i ganska många maträtter just nu.

  Om de är så nyttiga gör det ju inte saken sämre. 🙂 Annars äter jag ganska mycket lax också, det är väl bra fettsyror där?

 4. Björn Felten

  Helt rätt, fet fisk är den ultimata födan för Homo Saqpiens. Det är ju inte för inte som vi har en lång genetisk linje som härstammar från vårt maritima arv. Hur annars kan man förklara att en kåk vid kusten kostar flera magnituder mer än en motsvarande kåk långt in i landet?

 5. Mind

  Lycka till med lagget eftersom ljuset är rätt annorlunda uppe i norr. Iofs bara i Umeå nu, det är lite värre här uppe i Jokkmokk, det börjar mörkna först vid kl 22 tiden nu. Jag beklagar att jag inte kan komma till Umeå och lyssna/debattera. För mycket IRL-saker på gång, jobb, bilolycka, förorenat dricksvatten osv. Men jag och Vidde hälsar så gott och ösnkar lycka till! Vi har bett en kompis, Isecore, bevaka våra intressen så gott han kan =), så han kommer väl dit o lyssnar kan jag tänka mig.

 6. Hannes

  Björn Fältén har lyssnat på Paulun.. Det finns nog så dyra kåkar i bergstrakter utan feta fiskar.

  Feta fiskar producerar inte några egna fettsyror av Omega-3 typ DHA och EPA, alger är det som producerar den. Att processa algerna genom fiskar i miljövidriga fiskodlingar är inte ett vettigt alternativ. Om ni är torsk på omega-3:s löfte om evig intelligens, efterfråga käka sådant som är rafinerat direkt från algerna.

 7. Onsdag

  Pah, omega-3. Minst ε0 ska det vara, allt annat är löjligt.

 8. Thomas Tvivlaren

  Jag äter också helst så där. Har dock fuskat bedrövligt med kosten senaste året och i kombination med ett gäng sjuktillfällen så mår man därefter…

  Angående omega-3 så är det viktiga att se till förhållandet mellan omega-3/omega-6. Idealt för människan är ett förhållande på 1:1 eller 1:2. Ser man på många av våra vanliga nötter och “nötter” (jordnöt är ingen nöt exempelvis) så är just detta förhållandet rätt kasst. Minns jag inte fel så ligger dock valnötter, pekan- och makadamianötter rätt ok till. Märkligt nog så är just dessa nötter (med betoning på de sista tu) svindyra. 🙂

  Som Hannes är inne på är det bästa hälsotipset generellt att äta så obehandlad och naturlig mat som bara går. “Naturlig” i relation till animalier blir då att djuren också skall äta det som evolutionen anpassat dem för. Det snudd på magiska med detta är att det blir oöverträffad kvalitet på animalierna på detta vis. Ta ex. ägg. Hur många varianter har man inte sett i handeln på alla möjliga tillsatser i fodret för att de ska bli så näringsrika som möjligt? Matcha det mot ägg från höns som är frigående och pickar i sig maskar och annan proteinmumma! Det senare brukar leda till 1:1 för omega-3/omega-6.

  Det ruggigt tråkiga i dessa tider är att det finns en märklig tro bland folk och även makthavare att vi människor kan anpassa våra kroppar och enbart exempelvis leva på vegetabilier etc vilket är fullkomligt nonsens. I teorin fungerar det men i praktiken så har ju folk av i dag svårt att få i sig bra mat även utan dessa extrema begränsningar.

  Thomas Tvivlaren’s last blog post: Intelligent Svärmeri

Comments are closed.

arrow