Tips för Jim Keyzer

Just nu exploderar den svenska bloggosfären i reaktion till att Jim Keyzer försökt hota bloggare att ta bort hans namn från bloggposterna om korruptionen. Förstaposten på Knuffs huvudsida har hans namn i sig och posten har två skärmlängder med bloggar som kommenterar.

Här är ett allmängiltigt tips för Jim och liknande personer som tror att information fortfarande kan kontrolleras, hotas, tystas ned och låsas in:

The Internet will _not_ listen to reason

(Bilden från Altemark på FlickR. Licens CC-BY.)

Det finns inget värre man kan göra om man skäms över information på nätet än att försöka hota bort den. Internet är en socioteknisk organism som tolkar alla försök till censur som en teknisk skada på nätet, och blixtsnabbt kompenserar för att förebygga och rutta runt skadan. I dagsläget finns det bara ungefär fyratusen träffar på Jim Keyzers namn på Google; ifall han skulle göra allvar av hotet och anmäla eller stämma skulle den siffran stiga till fyra miljoner och vara på alla jordens språk.

Minns 09-f9-11-02-9d-74-e3-5b-d8-41-56-c5-63-56-88-c0.

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Ahruman

  Det var fyra tusen tidigare idag. Nu är det över tjugofem tusen.

 2. Rick Falkvinge

  Jag kollade precis nu. Hundrafyrtiosex tusen.

 3. -OH

  146000 träffar får man om man inte använder citationstecken. Hur man får 25000 vet jag inte. Så här såg det ut när jag sökte nyss:

  Results 1 – 10 of about 3,750 for “jim keyzer”.

 4. Ahruman

  25000 var med citationstecken. Nu, två timmar senare, är det 50500.

  Skulle inte den här snubben vara internetkunnig på något sätt?

 5. Ahruman

  Urk, datorhanteringsfel av mig såhär mitt i natten. Fortfarande 25500 med citationstecken. Ja ja.

Comments are closed.

arrow