Censurdebatt på TV4 och informationsplattnackar

Häromdagens morse var det en debatt om censur på TV4. Jag förstår inte riktigt hur plattnackarna tänker när de kläcker ur sig sådana här saker:

30% av sajterna som hittas när man söker på självmord är för självmord! Det måste stoppas!

För det första: om du söker på självmord, vad fan hade du förväntat dig att finna? Websajter om att sylta lingon? Reparera mopeder?

För det andra: nej, i väldigt starka ordalag – du må ha din moraliska kompass, men du har ingen rätt att använda den för att hindra andra att ta del av information. Oavsett hur osmaklig du tycker att den informationen är, så har du inte rätt att hindra vuxna människor att tillgodogöra sig kultur och kunskap.

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Kjell G. Holmsten

  Censur har vi dagligen i Sverige, jag kan också kalla det begravningar om nyheter som aldrig läses. Nyheter som aldrig kommer till folks kännedom i Sverige är den kritik och debatt som förekommer om 11/9 händelserna i USA, EU-parlamentet, Japanska medier och politiker ifrågasätter allt mer den officiella informationen om 11/9 attacken. Om detta i Svensk “fri press” och TV media inte ett nys.

 2. […] Inte heller andra försök att kontrollera information kommer lyckas, vare sig det handlar om självmord, datorspel eller information i övrigt. Nicklas Lundblad – forskare, journalist, […]

 3. Anders Andersson

  När jag googlar efter “tv4” så får jag nästan fyra miljoner träffar. Googlar jag efter “svt” får jag dock hela tolv miljoner träffar, alltså tre gånger så många.

  Om jag sedan prövar kombinationen “tv4” och “sekt” får jag 64.200 träffar, medan “svt” och “sekt” ger 54.100 – alltså något färre träffar, när man kunde vänta sig en faktor tre här. Vadan denna skillnad?

  Har de någon hemlig sektverksamhet på TV4:s redaktion?

Comments are closed.

arrow