Frukost

Verkar som jetlaggen börjar ge med sig efter mycket om och men. Vaknade strax innan soluppgången, ätit ordentlig frukost. Massor av protein. Yum.

Frukost 2008-04-25

Nu ska jag ta en promenad i solen också. Ljus. Ljus, ljus, massor av ljus.

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Daniel Brahneborg

  Någonstans hörde jag att det tar ungefär ett dygn per timme för att helt bli av med jetlaggen. Fast ljus och protein kanske inte skadar. 🙂

 2. steelneck

  Rick, hoppas du inte tar illa upp, men jag finner dina matbilder näst intill osmakliga. Detta beror då inte på maten, utan snarare din “fotkonst”. Grådaskiga ärtor i din förra, och nu detta.. Kontrastfattigt, lätt oskarpt osv.. Finns det några motiv där det är viktigt med rätt vitbalans och skärpa så är det just mat, detta på grund av att alla människor vet hur det skall se ut och att det berör våra innersta sinnen – “äta med ögonen”.

  Här några snabba tips, å här ett riktigt proffs som går lite mer på djupet. Lite småkul är också Ads vs. Reality, som säger en del om hur bilden påverkar uppfattningen om maten. “Reality-bilderna” av de där hamburgarna får en att tappa all matlust.

 3. Rick Falkvinge

  Steelneck: de är iofs inte avsedda att vara restaurangfoton direkt, det är snapshots jag tar med mobilkameran… inte något jag lägger ner tid på.

  Men tack för tipsen! Ska kolla mer på det.

 4. Thomas Tvivlaren

  @Steelneck: Nog fasen blir jag hungrig i varje fall… (Med brasklappen att att jag är ett lättfångat byte i detta sammanhang.)

  @Rick: Är det hackerwasser i glaset? 😉

  Thomas Tvivlaren’s last blog post: Intelligent Svärmeri

Comments are closed.

arrow