Piratpartiet visar vägen – för tredje året i rad

Idag mellan kl 10 och 18 hålls Piratpartiets årsmöte online på nätet. För tredje året i rad kan hela världen följa allt som sägs i realtid – alla omröstningar, alla yrkanden och alla kommentarer. För tredje året i rad gäller principen en medlem, en röst – inget avdemokratiserande med ombud för att det finns “begränsat med utrymme”. För tredje året i rad kan alla som vill delta, utan hänsyn till geografi eller ekonomiska begränsningar som att man inte skulle ha råd att resa.

När ska de etablerade ta till sig ny teknik och dess fantastiska möjligheter till demokratisering och öppenhet?

Följ årsmötet här.

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. steelneck

  Jag misstänker att många inom andra partier hade varit intresserade av detta möte om de bara hade vetat om det, alltså inte att deltaga, utan bara se hur det går till och att faktiskt kan göras. – Va? Årsmöte elektroniskt på distans??? – Åtskilliga människor har nog inte ens tänkt tanken.

 2. / Rolf

  Intressanta försök ni gör i PP med deltagande på distans …

  I ABCklubben ( 1.000 medlemmar ) pågår tester från ett litet annat koncept med blandning av konferenssystem med “direkta” sändningar med USTREAM.TV …

  Spännande möjligheter med nätet som bas i kontakterna medlemmar emellan …

  / Rolf

 3. / Rolf

  [email protected] är min adress … 🙂

Comments are closed.

arrow