Referenslöp på halvmil

Sådär ja, det var mycket bättre än häromdagen. Jag skyller på [insert excuse here] på att löpningen i måndags var sopig. Pulsen ska fortfarande ner, den klättrar över 170 ganska snabbt, men jag har åtminstone inga problem att fullfölja halvmilen.

Run graph 2008-04-30

Pulsen slutade på runt 185 när jag sprang halvmilen på en halvtimme (sex minuter per km), och höll sig där hela sista kilometern. Det tempot är min egen ambitionsnivå för vad som är okej flås och inte…

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Tobias

  Säg, vad är detta för grafer du poster? Som dataspelare blir jag otroligt sugen på att generera egna sådana, bara för att kunna se hur jag levlar mina running skills 🙂

 2. Rick Falkvinge

  🙂 Du plockar klockrent varför jag gillar dem – att kunna visualisera skillnad på ett halvmilslöp mellan två tidpunkter och tydligt se att pulsen ligger mycket lägre vid det senare tillfället är en grym kick.

  Inte bara så att man känner att det går lättare, man ser det i siffror.

  Jag använder en Polar S625X med fotsensor (löphastighet), pulssensorbälte, altitud- och temperatursensor. På ett löpband är temperatur och altitud inte så intressant, men det är desto relevantare när man springer terräng utomhus att se hur upp- och nerförsbackar påverkar löphastighet och puls.

  Den tar mätvärden var femte sekund och man kan skicka in dem med IrDA i ett program som följer med, tyvärr windows-only, för att följa massor av statistik på träningen (träningstid i pulszoner, etc). Men det intressanta för mig är att få ut puls över distans — många kan få ut puls över tid, men med puls över tid är det i stort sett omöjligt att jämföra olika löp så fort man ökat tempot, eftersom löptiden på en viss sträcka ändras. Därav att jag stort föredrar puls över distans, och det är också det som är i grafen.

 3. Tobias

  En sådan hade verkligen varit trevlig att ha. Damn you studentbudget! Och jag som dessutom skall börja springa nu när terminsaktiviteterna tar slut för sommaren. Nåväl, man kanske kan hitta något lite mer plånboksvänligt alternativ nånstans…

Comments are closed.

arrow