Serverstrulet fortsätter

Verkar som om mitt serverstrul fortsätter. Nu yttrar det sig som att servern tvärhänger, oftast när någon skriver en kommentar.

Enda som funkar är Big Red Switch. Slå av hela maskinen och slå på den igen. Det är en liten besvikelse för den här maskinen som annars är liten, pigg och rask (därav namnet Kestrel).

(Sidetrack – alla mina maskiner har namn från fåglar: Peregrine, Raven, Kestrel, Blackbird, Raptor, Skybird, Finch. Undantaget maskinen Dropkick som är med för att den var radarpar med Skybird en gång i tiden. Fem poäng till den som plockar kulturreferensen. Partiets maskiner hos mig heter däremot Blood, Hook och Sparrow. Nån som ser mönstret där? Tips: en fjärde maskin som inte står hos mig heter Roberts.)

Hur som helst har jag installerat en Hardy Server på Skybird nu också och är beredd att flytta över hela rasket dit (från Kestrel) ifall strulet fortsätter. Jag börjar bli mer än måttligt trött på dessa totalhäng följda av att man måste starta om hårt och sedan reparera WordPress-databasen (ofta med tappade kommentarer eller t.o.m. postningar som följd).

Åh, och så ska jag lära mig att deploya Mono också. Jag har mycket C#-kod som jag vill köra öppet, heller än under Windows.

Och så var jag ute igår.

Idag består min diet av Toblerone och Alvedon.

Aj.

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Anonym

  Annars är pizza den bästa bakfyllematen

 2. isecore

  Inte för att låta överlägsen eller föreläsande, men låser datorn verkligen så hårt att lite kommandon med Magic SysRq inte funkar? Då är det nog hårdvara som är problemet, inte mjukvaran.

  (och om man inte vet vad Magic SysRq innebär, så för att göra en omstart av en låst linux-burk utan alla problem som en reset-knapp innebär, så håller man ner Alt och SysRq och trycker RSEIUB, eller “Raising Skinny Elephants Is Utterly Boring” som är en lätt meme att komma ihåg)

  isecore’s last blog post: Movie Review: National Treasure: Book of Secrets

 3. Johan Svensson

  Kestrels hade smeknamnet “windfuckers” på 1500-talet. Sen fick ordet en annan betydelse…

  Johan Svensson’s last blog post: Spread Thin Across the Internet

 4. Anonym2

  Wargames, right?

 5. Rick Falkvinge

  Tack. Nu ska jag beställa pizza.

  Ja, Wargames. 🙂 Inledningsscenen. “Skybird, this is Dropkick with a red dash alpha message in two parts.” Google hittar det lätt.

  Vdg reboot: Jag brukar iofs använda sekvensen REISUB — vissa saker av eventen man triggar måste komma före andra, B (reboot) måste av förklarliga skäl t.ex. ligga sist, men den sekvensen är lättare att komma ihåg för mig. Rei Ayanami, som också är helt knäpp precis som datorn man bråkar med, är subbad för att hon ska bli åtminstone någorlunda begriplig.

  Hur som helst är det nu en akademisk fråga, eftersom de två enda anslutningarna till mina servrar är nätverk och ström. De har varken tangentbord eller skärm. Det jag ser är att den fortsätter svara på ping, men inte på något annat (inklusive SSH).

 6. isecore

  Nätverk och ström är de enda anslutningarna till min server också. Det är manligt 😉

  isecore’s last blog post: Movie Review: National Treasure: Book of Secrets

 7. Ole Husgaard

  When I have a problem with a Linux server that replies to ping, but does not accept TCP connections (like for ssh), it is most often because it for some reason runs with an extremely high load, often with a lot of swapping.

  If it is possible for you to temporarily attach a monitor and a keyboard to the server, try this next time you have to reboot because of the problem: Login on the console, and start the “top” command. Then disconnect screen and keyboard if you have to. Next time the problem occurs, attach the monitor again, and watch the loadaverage and swap space. With a bit of luck, if you have a rough process using too much CPU or memory, it will also be shown near the top of the process list.

 8. Thomas Tvivlaren

  “Idag består min diet av Toblerone och Alvedon.”

  The cornerstone of any nutritious diet! 😉

  Vad har hänt med Falconwing? 🙂

  Thomas Tvivlaren’s last blog post: Intelligent Svärmeri

Comments are closed.

arrow