Andra utkastet till vårkampanjen

Ok, det första utkastet fick nästan utan undantag kommentarerna “tokbra men helt fel tillfälle, valsedlar hör hemma i en valkampanj”. Då prövar vi igen, den här gången starkare tematiserat mot FRA och datalagring:

Spring 2008 campaign, draft 2

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Jonas

  Tyvärr så är texten nere till vänster väldigt väldigt svår att läsa.

 2. Rick Falkvinge

  Yes, strunta i den texten, den är redan obsolete. Utöver att den inte går att läsa, alltså 🙂

  Ville testa om konceptet var en tavelträff.

 3. Martin

  Tjo, den här var faktiskt mycket bättre än den tidigare!

  …Även om syftningen i meningen blir lite skum. Ändock, mycket bra!

 4. ctail

  Lysande idé, men (1) ordet “mail” ger mig ett okultiverat intryck, det heter e-post (och med prepositionen ‘i’, inte ‘på’), och (2) det är lite många onödiga ord — man ska helst inte behöva läsa en affisch/banner, de flesta tittar bara på den. Man kan lätt korta det, t.ex. till “Partierna i riksdagen lyssnar gärna på vad du har att säga… till dina vänner – på telefon och i e-post.”

  Typografiska detaljer: du hittar säkert riktiga tecken för de tre punkterna (ellipsis ‘…’, unicode 0x2026) och tankstreck (en-dash, ‘–’, unicode 0x2013) i fonten. Och så brukar man väl ha ett mellanrum efter de tre punkterna.

  ctail’s last blog post: Det där är inte en Martini!

 5. ctail

  Två av tankstrecken i min kommentar blev visst förstörda av copy-paste – detta är det rätta.

  ctail’s last blog post: Det där är inte en Martini!

 6. Rick Falkvinge

  postat ett tredje utkast nu som kom fram efter lite diskussion, kommer ett fjärde men det är mer grafiska skillnader nu, den tredje är ganska final

 7. steelneck

  Jag tycker det är alldelens för mycket pojkspoling över modellen. Hitta någon mer respektingivande så att det andas lite mer seriositet över det hela. För i övrigt tycker jag det är en god ide med ett bra upplägg.

 8. Rick Falkvinge

  Ja, jag hade helst haft Stasi-agenten ur De Andras Liv som satt och såg uttråkad ut i sepia. Men man kan inte riktigt ta en frame ur en film på det där sättet… i alla fall inte än… 🙂

 9. dent

  denna var bäst hittils

Comments are closed.

arrow