Första utkastet till vårkampanjen

Första utkastet till vårkampanjen som börjar i mitten av maj och kulminerar med demonstrationer den 31 maj, på årsdagen av Pirate-Bay-razzian.

Spring 2008 campaign, draft 1

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Martin

  Snyggt, men jag reagerar lite på skrämseltaktiken. Den känns lite unken, samma knep som jänkarnas politiker älskar att använda, och som dyker upp oftare även här i Sverige. Även om det olyckligtvis säkert stämmer, känns det kanske som att man kan omarbeta texten till att inte säga “alla andra är maktgalna, men du kan lita på oss pirater, vi är alltid snälla och goda” Folk ser nog helt enkelt igenom det för lätt.

  Martin’s last blog post: Sanningens baksida

 2. Trezker

  Och när folk ser genom det får dom väl se att det stämmer?
  Piratpartiet presenterar ett fönster, dom som väljer att försöka genomskåda det får ju se sanningen.

  Problemet är ju som alltid dom som avvisar budskapet helt utan närmare granskning.

 3. Martin

  Trezker:
  Som sagt, min oro var inte över huruvida budskapet stämmer, utan hur människor utan vidare kunskap om vad Piratpartiet står för kommer tänka. De som inte oroar sig för övervakningssamhället är heller inte intresserade av att höra att deras favoritparti är onda tyranner, och kommer därmed automatiskt avfärda en anklagelse som denna.

  Jag är helt på när det kommer till budskapet, men tycker att det borde presenteras på ett sätt som inbjuder mer till eftertanke, istället för bara reaktion. Det är en jävligt slagkraftig slogan, men misstänker bara att den kommer slå åt fel håll…

  Martin’s last blog post: Sanningens baksida

Comments are closed.

arrow