Piskat skivindustri i direktsänd TV

Jag var just i en livedebatt mot Peter Danowski som företrädde IFPI i dagens domslut.

Oj vad stryk skivindustrin får när någon får möjlighet att syna deras kort. Och som de förtjänar det.

Jag kommer f.ö. att vara på Nyheterna i TV4 ikväll också, de tog lite intervjumaterial med mig medan jag var där.

Nu ska jag försöka få bort det här kladdiga TV-sminket utan att förstöra en handduk som jag brukar göra. Ska prova Johannas tips med matolja…

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Aewheros

  Haha, han hade ju ingen chans ju!

 2. Mind

  Hur är det man säger nu… Peter Danowski blev ägd ^^. ” Borde väl du veta som är jurist”, klockrent. Ju mer debatt vi får ha med skivindustrin desto bättre, vi har argumenten och kunskapen på vår sida, de har gått framåt enbart genom att sprida propaganda och undvika att ta debatten. Se bara på det här med hearingen då vi inte ens var inbjudna.

  Mycket bra Rick!

  /Mind

  Mind’s last blog post: Hackspett

 3. Jolly Woger

  Haha, i Firefox fick jag “No video”, och sedan krashade den vad jag än försökte med. I Explorer fick jag tydligen titta, men efter filmen så kom det ett kryptiskt meddelande om att jag av rättighetsskäl inte fick se filmen från den region där jag befann mig.

  Tv4 var nära på att få ökad respekt för att de hade lagt upp intervjun, men det slutade med minuspoäng, p.g.a. inkompetens och irriterande uppträdande.

  Rick fick däremot många pluspoäng!

 4. Klaus

  Det var riktigt bra! Också tack vare en programledare som höll tillbaka sin egen figur lite, mycket hann bli sagt på bara tio minuter, och du drog ner brallorna på Peter vid flera tillfällen. Det är så enkelt, för det PP står för är så grundläggande att när det kommer in i ljuset och förklaras lugnt och sakligt så blir det så oerhört skrämmande uppenbarat vad de här andra människorna försöker med.

  En sak bara: snälla, rara, håll händerna stilla! Det ser nervöst ut!

 5. Hans

  Slutklämmen var klockren. Både dina ord (om 1 miljon borde sitta i fängelse så är det lagen det är fel på) och mejlet som lästes upp. Tyvärr lät din motståndare ganska seriös och han öppnade upp ungeffär tusen grejer som man hade viljat svara på om man hade haft 10 minuter på sig. (bland annat borde det påpekas att riksdagen går längre än några internationella åtaganden tvingar oss till och att det är upp till oss i sverige om vi vill tillåta nerladdning eller inte, EU låter oss bestämma).

  Det slog mig att man har hört det där “idag står vi i ett vägsjäl…” några gånger nu i radio och teve. Undrar om folk tröttnar eller om det behöver bankas in i deras huvuden 10 gånger till. Jag vet inte så noga hur opinionsbildande fungerar förutom att den med mest pengar oftast vinner. 🙁

  Bra jobbat! Det behövs lite ljusglimtar bland allt vidrigt som försigår. (Tex det med att keyzer blev avslöjad borde ses som en vinst för alla pirater men det känns bara dåligt när man påminns om vad kräken i samhället kommer undan med).

 6. Onsdag

  TV4 Anytime är en av de bedrövligaste videoimplementationerna jag har sett. Kan någon få ut en fungerande MMS-länk, eller ännu bättre slänga upp hela grejen på YouTube eller TPB? Det verkar vara helt omöjligt att se den i Iceweasel på Debian, jag fick tag på en MMS-länk genom att tjuvlyssna på HTTP-headers medans jag klickade på länken till inslaget, men när jag försöker öppna den med en extern spelare så vägrar stream.tv4.se att acceptera uppkopplingen.

  Onsdag’s last blog post: Ifpi: “Vi vill döda internet”

 7. Rick Falkvinge

  Onsdag: Jag vet att minst en person lyckats extrahera en QuickTime-ström; den dyker nog upp nånstans snart.

 8. Rick Falkvinge

  Tack förresten för berömmet, alla 🙂

  Det kändes rätt stabilt där jag satt…

 9. steelneck

  Du, i TV.. Å det säger du först nu! Eller kanske det var jag som läste för sent. Ajaj.

  Surfade in på TV4, Pajaser! Vad är det för inkompetent kodlekskola som de tillåter ha kul med reklamintänkterna? Instämmer i tidigare kommentarer, och hoppas också på att det dyker upp någon annan stans, av någon som kan det där om att publicera och skicka information på nätet.

 10. Rikard

  Jag kan inte heller se inslaget (eller något annat) på TV4s clown-site.

  Hur svårt kan det vara att producera TV som alla kan se? YouTube fungerar utmärkt på linux (om man går med på att installera Flash – vilket iofs många inte vill helt förståeligt) vilket visar var felet ligger någonstans.

  Heja TV4!

 11. mansen66

  Hej, jag kan inte se videon, kan du lagga upp den pa pirate bay eller nagot?

 12. […] Rick Falkvinge sen dessutom i direktsänd nyhetsdebatt fullständigt kör över advokaten från Ifpi kändes det […]

 13. C2

  Många bra poänger och jag tror att dina poänger gick hem i soffan. Tyvärr försvann mycket av budskapet i och med att du var stel. Att prata inför kamera _ska_ inte kännas annorlunda än när man pratar med en kompis (jmfr. med din debattmotståndare). Så mitt tips är att du tränar med Christian och Emma, jag tror det kan vara nyttigt.

 14. Rick Falkvinge

  …Stel…? Jag tyckte jag var mer avkopplad än någonsin. Någon annan som upplevde mig som stel?

 15. Mind

  Bara litegrann i början, sen lossnade det. Jag tycker inte alls att det var något anmärkningsvärt dock, snarare en undermedveten grej som kommer mer ju mer du får vara i rampljuset. Jag skulle inte oroa mig över det iaf.

  Mind’s last blog post: Politiker alltså

 16. Längtar till nästa val

  Bra! Det enda som du förlorar på är den i mina ögon uppfriskande inställningen att argument skall vara sanna, relevanta och inte vara cirkelbevis. Politiker har vanligtvis inga sådana hämningar, vilket leder till att de får in en billig poäng då och då.
  BRA:
  -du upprepade grundargumenten (övervakning, en kopia != en förlorad inkomst etc.)
  -Du höll dig till enkla förklaringar
  -du framstår precis så seriös som frågan är allvarlig, det är svårt att säga att du sitter där du sitter för att gratis är gott.

 17. Rasmus

  Lyckas verkligen inte få TV4:s videospelare att funka här.
  Finns inte videoklippet ute på TPB, och/eller YouTube?

  Rasmus’s last blog post: Avdragsrätt för kultursponsring är fortfarande kulturpolitik

 18. Rikard

  Alltså, visa vad ni kan nu;-) Någon pirat borde väl kunna rippa deras videoklipp och lägga upp till allmänhetens väl? Jag vill hemskt gärna se klippet!

 19. WysiWyg

  Ville bara säga att jag gillar din nya frisyr. 😉

  WysiWyg’s last blog post: IFPI och Bandidos-modellen

 20. Rikard

  Så, nu har jag skrivit och klagat på TV4 vars sajt uppenbarligen inte fungerar eftersom den utesluter folk med linux och Mac… Att man ska behöva skicka sådana brev 2008 till ett stort medieföretag som har ekonomiska intressen i att nå så många som möjligt är inget annat än tragiskt.

 21. serenity

  Sidan funkar “bra” för mig i Safari (OS X förstås). Seg att ladda men inga problem att se klippet.

 22. steelneck

  Undersökt lite.. Vad jag förstått så är det bara en vanlig wmv-fil som anytime.tv4 sänder ut, alltså något som går alldelens utmärkt att spela upp i Mplayer, Xine osv. – I normla fall. Vad deras system går ut på är ett försök behålla informationen samtidigt som man publicerar den, plonk. Har ni någon gång försökt behålla en hemlighet samtidigt som ni publicerar densamma? Vad deras system gör är att det skickar ut en spellista, men url:en till själva videofilen obfuskeras på ett sätt som någon hittat på för att undelätta kundinlåsningen hos vissa företag..

  Hur fasen tänker de? Vad kan de som kan se videon göra i värsta fall om deras program hade en “Spara som..”, titta på den kanske? Låta andra, som också kan surfa in hos TV4 titta på den? Näe, det här handlar uteslutande om kundinlåsning som gynnar Microsoft, rena oligopolfasoner. Korruption är vad det är.

 23. C2

  Det är möjligt att du var mindre stel än vanligt, men ditt språk har inte samma flyt som jag kan tänka mig att du har med dina kompisar eller som Fredrik Reinfeldt (och andra mediatränade) har.

  Ditt språk var tydligt och dina kommentarer kom fram, däremot som sagt missar man mycket av meddelandet om den inte har “ett naturligt flyt”.

 24. Fildelaren i Linköping dömd | Dumheterna

  […] från tingsrätten finns att hämta hos Rick Falkvinge. Glöm inte att se debatten mellan en ovanligt slagfärdig Falkvinge och en tafatt, synnerligen inkompetent Danowski via […]

 25. Onsdag

  Nu verkar någon ha försökt lägga upp den på YouTube, men jag ser bara en svart ruta: http://youtube.com/watch?v=RtTihnEiiR0

  Onsdag’s last blog post: Ifpi: “Vi vill döda internet”

 26. Sågade argument « Basic personligt

  […] på en värdig debattmotståndare går vidare. Killen som Rick mötte häromdagen i TV4 var tydligen inte heller någon match, även om jag inte har lyckats se inslaget själv än. Så […]

 27. Onsdag

  Nu hittade jag äntligen en kombination av mjukvara som fungerade någorlunda: Konqueror + Kaffeine-pluginet. Fast nu verkar någon ha lagt upp det på TPB också: http://thepiratebay.org/tor/4176745

  Kanonbra, Rick! Helt klart ditt bästa debattframträdandet jag har sett hittills.

  Onsdag’s last blog post: Ifpi: “Vi vill döda internet”

 28. […] på ett sätt som stängde ute de flesta Mac- och Linuxanvändare, men jag blev precis informerad i en kommentar till den ursprungliga bloggposten att den nu finns på Pirate Bay också. Tyvärr i konstig aspekt (videon är i 4:3 jämfört med […]

Comments are closed.

arrow