Discussion

 1. Anders Andersson

  Kanske “lagar om massövervakning” är lättare att läsa och förstå än “massövervakningslagar”?

  Att “ha dem” låter inte som ett normalt uttryck när man talar om lagar. Dessutom finns det flera regeringar (pluralis), i det förflutna och i framtiden, även om de bara antar en av två möjliga färger. Smaka på den är meningen:

  “Både blå och röda regeringar vill göra det.”

  “Göra det” är flertydigt (“lyssna på dig” eller “införa massövervakningslagar”), men det gör inget så länge alla tolkningar är i vår favör. Din avslutande mening är super, trots den rent språkliga tvetydigheten (eller kanske just därför)!

 2. Joshua_Tree

  Jag funderade på om man kunde använda sig av någon sorts ordlek. Piratpartiet = Privatpartiet. Jag vet inte hur än. Jag kanske kommer på något. 🙂

  Joshua_Tree’s last blog post: To: Bono Re: Birthday party

 3. Anders Andersson

  Jag reagerar även på bakgrundsfärgen – om violett är partiets färg, skall den verkligen användas som bakgrund till en figur som representerar motsatsen till det vi står för? Dessutom hamnar logotypen på precis “rätt” ställe på kavajslaget; är det verkligen avsikten? Kanske omge även den med en halvtransparent rektangel?

 4. Anders Andersson

  Kopplingen till “privatpartiet” är bra, men jag tror inte den ordleken får plats på just den här bilden. Jag ser framför mig en annan bild, av någons tonårings ostädade sovrum (med en dator), och texten “Enligt filmindustrin är det som sker i detta rum en offentlig förevisning.”

  Alternativt, om man vill fortsätta kopplingen till FRA, så kan man säga “Enligt regeringen är det som sker i detta rum av säkerhetspolitiskt intresse.”

 5. C2

  Att piratpartiet inte vill “lyssna på dig”, låter knepigt… Gör hellre en ordvits om att de vill inte lyssna på vad väljarna vill, så nu kommer de instalera mikrofoner i ditt hem.

 6. Joshua_Tree

  Jag tror inte heller att den får plats på just den här bilden. Det var mest en tanke jag hasplade ur mig och hoppas att den kan komma till användning (så att jag kan stämma Piratpartiet för upphovsrättsbrott och bli rik på kuppen). 😉

  Joshua_Tree’s last blog post: To: Bono Re: Birthday party

Comments are closed.

arrow