Releasekandidat 2

Mycket av kommentarerna som kom in handlade dels om att de flesta inte vet vad som händer, så att kontexten blir konstig. Det kan jag hålla med om. Dessutom var några tveksamma till liknelsen lyssna/avlyssna, men den tvetydigheten är hela kampanjkonceptet — däremot går det att förtydliga hur det används. Jag ville undvika ordet “massövervakning” eftersom det är ett ord som används bara av piratrörelsen, och försökte skriva om det i mer allmänt språk.

Spring 2008 campaign, draft 6

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. emma

  Strålande! Bra jobbat!

 2. Längtar till nästa val

  Skitbra

 3. Martin

  Med risk för att bli lynchad av språkmaffian – klockrent!

  Exakt rätt balans av rättfärdigad paranoia och skämtsamt allvar. Den här kommer jag gladeligen sätta upp på kontorsdörren på jobbet 🙂

 4. Anders Andersson

  Språkmaffian är nöjd. Nu är det bara bildmaffian som muttrar en smula, men inte så mycket att det stjälper helheten. 😉

 5. JOCA

  Bravo, “spot on”!

 6. serenity

  Tummen upp. 🙂

 7. Tommy Eriksson

  Ytterligare en tumme upp. 🙂

  Tommy Eriksson’s last blog post: Peak oil räddar oss från FRA-lagen

 8. Ian Krist

  Är piratpartiet verkligen det enda parti som är emot avlyssning? Och har jag missat något eller har det här att göra med mer än det pågående FRA-förslaget?

  Hu.

  Hur det än må vara med frågorna ovan sätter jag gärna upp flyers som denna överallt jag sätter mina fötter i Stockholms innerstad och förorter.

 9. Rick Falkvinge

  Ian: Det finns tre partier till (v, mp och c) som säger sig vara emot avlyssning, men sedan gör tvärtom: röstar för den och stödjer regeringar som inför massövervakning.

  Det är i mitt tycke mycket värre än att vara öppet för massövervakning.

  I förra omröstningen om FRAs massavlyssning, sommaren 20062007, var det inte en enda centerledamot som röstade mot. Inte en enda. Och då hade de ändå gått till val på personlig integritet.

  Miljöpartiet och vänstern är kritiska nu när de sitter i opposition, och det är väl lätt att vara. Det kostar inget. Förra mandatperioden, däremot, så valde de aktivt att fortsätta stödja en regering som lade fram ett repressivt förslag efter annat.

  Det är lätt att snacka om vad man vill. Det som räknas är handlingar, och där är alla sju riksdagspartier skyldiga till att ta fram den allmänna avlyssning som nu införs. Piratpartiet är de enda som inte kan kompromissa bort personlig integritet mot bilfri innerstad (mp), försvagade fackföreningar (c) eller avskaffad monarki (v), helt enkelt för att vi inte har något annat vi vill hellre.

 10. Anders Andersson

  Förra omröstningen (om FRA-förslaget) var väl våren 2007 (efter valet), inte sommaren 2006? Eller talar vi om olika förslag till beslut nu?

 11. Rick Falkvinge

  Rätt.

 12. ctail

  Är detta den absoluta slutversionen av affischen som man ska använda om man vill, typ, visa den på sin blogg? Samma sak med foldern – vore trevligt om den slutliga versionen fanns på piratpartiet.se eller så.

  ctail’s last blog post: Jag blir allt mindre hemlig

 13. Rick Falkvinge

  Slutversionerna för egentryck ligger på forumet.

 14. ctail

  Tackar, illustrerar nu ett inlägg på min blogg. Så nu kan ni stämma mig för upphovsrättsintrång antar jag.

  ctail’s last blog post: Tidningarnas rätt att inte yttra sig

Comments are closed.

arrow