Justitieministern är döv, blind och galen

Idag har det hänt så mycket tokigheter så det är svårt att veta i vilken ände man ska börja.

Som bakgrund, så har justitieminister Ask tidigare lagt fram sin avsikt att låta upphovsrättslobbyn få mer långtgående befogenheter än den svenska poliskåren, i det att de ska kunna få ut abonnentuppgifterna bakom adresser på Internet för misstänkt fildelning. Hon har tidigare viftat bort det mönster som uppstått i alla andra länder utan undantag där detta införts med att “svensk rättspraxis är annorlunda”.

Vad hon inte förstår är att upphovsrättslobbyn käkar naiva politiker som henne till frukost. Det är precis så här det blir när man försöker vara resonabel med den här lobbyn från politiskt håll. Hur många fler exempel måste politikerna ha? Jag lutar fortfarande åt att det enda som fungerar är att byta ut dem.

Beatrice Ask är trots allt ett barn av sin alldeles egen tid. Och på den tiden fanns inte Internet. Eller för den delen färg-TV. Det är förmodligen ungefär samma tid som Danmarks beväpnade styrkor under vapenhot bordade det skepp som sände piratradio (med musik!) från internationellt vatten.

Nu har skadeståndsanspråken på The Pirate Bay kommit från den amerikanska filmlobbyn. Nittiotre miljoner. Plus ytterligare runt tjugo miljoner från svenska organisationer. Peter Sunde svarar med det enda man kan svara, nämligen “helt befängt”. Justitieministern har inte kommenterat det hela och hur det står i relation till hennes tidigare uttalanden om att Sverige skulle vara immunt mot den här lobbyn. Det är det inte. Lobbyn arbetar precis likadant överallt. Att tro något annat är att vara döv, blind och galen.

Däremot har hon kommenterat den mutade polisen Jim Keyzer, på frågan från Karl Sigfrid, och tycker bara det är positivt att poliser får pengar av målsägande efter utförd utredning, medan de fortfarande har anställning hos polisväsendet. Man häpnar. Anna Troberg och Humblebee kommenterar — Anna hade passande nog rubriken “justitieministerns dövblinda rättvisa” som rubrik först.

Dessutom innebär domen nyligen att i stort sett alla svenska hushåll kan råka ut för poliser som väcker dem och klampar in med skor och tar med sig hela deras privatliv: dagbok, nakenfoton, privat ekonomi, allt. Peter J Olsson på Kvällsposten skriver fenomenalt, och Anna Troberg också. Även Christian Engström och Opassande är läsvärda.

Thomas Bodström var åtminstone klart och tydligt ond med en populistiskt repressiv agenda. Beatrice Ask är bara döv, blind, och galet naiv i de här frågorna. Det är sju resor värre.

Tyvärr måste jag säga som jag tvingats säga många gångar – Piratpartiet behövs.

Pingat på Intressant. Andra bloggar om , , , , ,

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Beta Alfa » Hollywood kräver 97 miljoner av Pirate Bay

  […] Rick Falkvinge vidareutvecklar det hela och kommenterar justitieministerns syn (svar på fråga) på poliser som tar jobb och […]

 2. Humlan

  Hmmm, kommer inte åt Brokep (Peter Sundes blog), varken hemifrån eller via jobbet.

  Skumt, du verkar kunna se den eftersom du kan citera honom?

  Humlan’s last blog post: Till salu: Svenska poliser

 3. Rick Falkvinge

  Nä, jag kan inte heller se den just nu, jag bara länkade in den. Brokeps citat kom från gammelmedia.

 4. Humlan

  Ok, lite whois lekande ger att hans name-server inte verkar vara uppe.

  IFPI kanske har tagit alla hans pengar så han inte kan betala för den längre 😉

  Humlan’s last blog post: Till salu: Svenska poliser

 5. Ian Krist

  Beatrice Ask är säkerligen varken dum, blind, döv. Galen är hon kanske, men det är mest en definitionsfråga i min mening.

  Jag skulle snarare påstå att hon, liksom så många andra av våra sittande regeringspolitiker och deras likar före dem, har blivit mutade i någon form. Nu kanske det är jag som låter galen, men jag finner ingen annan förklaring till varför världen ser ut som den gör. Vad skulle annars kunna driva en människa som Beatrice Ask till en sådan sjuk nivå som hon nu befinner sig vid?

 6. JOCA

  Troligen är hon helt ointresserad.
  Både av sakfrågan och av polisen.

 7. C2

  Jag skulle snarare tro att det är en hotfråga – “om ni inte tar hand om TPB så kommer vi inte att importera ditten och datten. Hjälper inte det kommer vi gå via andra kanaler som EU och FN för att kommaåt er”.

  Och därför offras den enskilda för allmänhetens väl och ve… eller hur var det nu…

 8. Rick Falkvinge

  Klart det kommer att komma hot om handelssanktioner. Det är USAs uttalade policy för att få igenom sin vilja i immaterialrätt; den policyn formulerades av dåvarande chefen för Pfizer, Edmund Pratt, genom Advisory Committee on Trade Negotiations på tidigt 1980-tal.

  Det är möjligt att det kommer militära hot också.

  Men det spelar inte så stor roll. Det första landet som säger att kejsaren är naken kommer att få hela det här repressiva systemet att kollapsa som ett korthus.

 9. Grönt ljus för korruption, tyvärr « Christian Engström (pp)

  […] vet inte vad man ska säga. “Döv, blind och galen” säger Rick Falkvinge på sin blogg. “Galopperande godtrogenhet” säger Anna […]

 10. steelneck

  Att Beatrice sitter kvar säger mer om de andra politikerna än om henne..

 11. steelneck

  C2: Ja det kan vara så, men det gör bara dumheten ännu större eftersom sån Olle är så lätt att mota i grind. Som ordspråket säger: När man drar trollen ut i ljuset så spricker de. De vet att de inte kan komma med sådana hot om de visste att det blir känt, det blir oerhört lätt en politisk belastning om maninte har väldigt torrt på fötterna, så det undviks till varje pris.

  Jag tror mer att det handlar om en dam som totalt är styrd av sina egna bägär, såsom t ex. ärelystnad. Att få sitta med vid bordet är det högsta målet, få känna sig viktig, inte hurvida besluten som tas är bra. Vi ser detta inom precis alla lite större organisationer, och det är djävligt synd att inställsamhet så sällan känns igen som det oansvar det oftast är.

 12. Korruption i Pirate Bay-målet « Trottens Betraktelser

  […] – Länge leve musiken Bloggat: Alliansfritt Sverige, Christian Engström, Karl Sigfrid, Rick Falkvinge, HumbleBee, Opassande Andra bloggar om: Beatrice Ask, Korruption, Mutor, Pirate Bay, The Pirate […]

 13. Trottens Betraktelser » Korruption i Pirate Bay-målet

  […] – Länge leve musiken Bloggat: Alliansfritt Sverige, Christian Engström, Karl Sigfrid, Rick Falkvinge, HumbleBee, Opassande Andra bloggar om: Beatrice Ask, Korruption, Mutor, Pirate Bay, The Pirate […]

 14. Bodström-

  […] har kommit med ett nytt kul förslag. Visste jag inte bättre skulle jag tro att de tävlar om vem som kan komma med det egendomligaste […]

 15. Lagförslag är baserad på överdrifter från skivproducenter

  […] det vara så att musikproducenterna har tjusat även henne? Rick Falkvinge har tidigare sagt att Justitieministern är döv, blind och galen. Jag vet inte om han har försökt få Ask att inse […]

 16. Anna Troberg » Underskatta aldrig självcensurens skadeverkningar

  […] skriver: Vems intresse är det som gäller egentligen? Fritt och öppet – nya tidens melodi Justitieministern är döv, blind och galen Bloggare övervakas av myndigheter Riksdagen utreder polisjäv Good Copy Bad Copy internet, […]

Comments are closed.

arrow