Museum över "filmuthyrning" invigt

Apropå min förra postning där jag sågar den idiotiska debattartikeln i CS måste jag tipsa om det här videoklippet från The Onion.

Det visar hur ett museum över “filmuthyrning” invigs, där besökarna kan se hur människor levde på 1900-talet, när de fick åka iväg med bilen och hyra en fysisk kopia av en film. Tränade anställda spelar upp scener från 1900-talet inför hänförda besökare, till exempel ser vi den här ordväxlingen i videoreportaget:

– Har ni den här filmen?

– Tyvärr, jag ser att vi har den, men vårt enda exemplar är uthyrt.

De anställda är väldigt stolta över att deras karaktärer i museet är baserade på verkliga personer som en gång på 1900-talet arbetade inom just videouthyrning, enligt historiska dokument.

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Stefan

  Ännu ett exempel på hur det inte alltid var bättre förr. 😉

  Stefan’s last blog post: Tehconnection är nya Oink med filmer

 2. Martin

  Längre ner på sidan hittade jag en länk till ett reportage om långfilmsversionen av trailern till Ironman, och hur otroligt svårt det skulle bli för Paramount att kunna göra en hel långfilm av en så populär trailer som den. Säger inte det en del om hur vi “konsumerar” kultur idag? Filmindustrin skriker varg! när folk fildelar, och hotar med att inga nya storfilmer någonsin kommer göras igen, samtidigt som folk runtom världen kollar på kortare och kortare filmer, webklipp och podcasts varje dag.

  Martin’s last blog post: Någon har förstått

 3. Rick Falkvinge

  Martin:

  sant, intressant observation! Samtidigt har du mätfelen som sticker ut – till exempel Lord of the Rings, tre avsnitt gånger fyra timmar vardera (i Director’s Cut, Extended Edition eller vad de kallade den).

 4. Humoristiska videoklipp om piratkopiering

  […] Superbad och vår framtid med videoövervakning. Idag har Rick Falkvinge hittat ett klipp som visar hur ett museum över “filmuthyrning” […]

 5. How Movies Were Rented In The Past | Sanningen som jag ser den

  […] I found this clip via Rick Falkvinge: […]

Comments are closed.

arrow