Öken i kvadrat

Skrivaren som pajade häromdagen gick inte att laga, eller åtminstone inte så att det var ekonomiskt försvarbart. Bara att köpa en ny vaxskrivare, och det var precis vad jag inte behövde just nu.

Å andra sidan tröstar jag mig med att göra världens godaste Chili Con Carne som jag sitter och smaskar på här ikväll.

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Ian Krist

  Jag har ingen aning om vad en vaxskrivare är förnågot men det låter onekligen dyrt.

 2. West

  Det måste väl vara någon gammal fenicier som sitter och skriver kilskrift på vaxtavlor… ?

  West’s last blog post: TPB, Sverige och FRAmtiden

 3. Onsdag

  Har ingenting alls med vaxskrivare att göra, men din blogg triggar ett väldigt jobbigt beteende i Firefox (Iceweasel 2.0.0.12, Debian Lenny). Det tar 30-60 sekunder innan webbläsaren visar sidan, under tiden är den helt låst och drar en enorm massa processorkraft. Ingen aning vad det beror på, det funkar bra i Konqueror.

  Onsdag’s last blog post: Ifpi: “Vi vill döda internet”

 4. Rick Falkvinge

  Onsdag: det är udda, jag använder Firefox som min primära (ja, enda) läsare själv… För att se om det är en specifik mekanism jag lagt in som orsakar det, kan du se om http://english.rickfalkvinge.se ger samma symptom?

  Någon annan som upplever detta?

 5. Mind

  Inga problem här. Funkar både med Firefox hemma och Explorer på jobbet.

  Mind’s last blog post: SecuROM in Spore?

 6. Humlan

  Har samma problem i FF, sidan låser webläsaren en stund när den laddas. Verkar ha med länkarna och det på högersidan att göra.

  Inga problem med engelska sidan dock.

  Humlan’s last blog post: Bortom rimligt tvivel

 7. Rikard

  Funkar fint i:

  Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.9b5) Gecko/2008050509 Firefox/3.0b5

  Kan ha varit någon av bilderna (bloggtoppen, creeper osv) som ligger på annan server som tagit tid att ladda iofs.

 8. Onsdag

  Rick: Den engelska sidan fungerar bra, och enstaka inlägg på svenska (som det här) också. Det verkar vara just huvudsidan som får Firefox att göra något mystiskt.

  Onsdag’s last blog post: Ifpi: “Vi vill döda internet”

 9. john

  Är stor fan av chili con carne, men har aldrig lyckats kasta ihop nån god sådan själv. Lägg gärna ut receptet om det är världens godaste!

 10. Rick Falkvinge

  Rikard: Yes, jag använder bara olika varianter av Firefox; här på Windows, annars på Ubuntu. Udda. Iceweasel på Debian är ju i stort sett samma sak som Firefox på Ubuntu. Det enda som skiljer är att jag sätter storleken på kommentarernas preview efter hur stor plats de faktiskt tar i klientfönstret, så det är förmodligen det som spökar.

  Men varför?

 11. Rick Falkvinge

  john:

  Den går säkert att smaksätta mer om man känner sig avancerad, men den är fantastisk i all sin enkelhet.

  Det är tre eller ett halvkilo av allting.

  Halvkilo nötfärs
  Halvkilo krossade eller passerade tomater
  Tre burkar bönor
  Tre klyftor vitlök
  Tre droppar PureCap

  Bryn nötfärsen. Häll ihop allt i en stor gryta. Puttra. Klart. Ger tre stora eller fyra normala portioner.

  Krydda to taste (salt och råsocker kan behövas).

 12. Pelle Nygårds

  Tack för en mkt bra blogg Rick! Vi är säkert många som följer den och tar del av dina kloka tankar kring upphovsrätt, det öppna samhället och andra intressanta frågor. Men varför ska vi läsa om skrivarhaverier, joggingturer och middagstankar? 🙂

 13. Vidde

  Pelle: Om vi bara låtsas att bloggar omfattades av grundlagen som vi kallar yttrandefrihet, är det då inte rimligt att Rick får ventilera sin frustration/glädje/valfri annan känsla över helt vardagliga saker på sin egen blogg? 😉

  Vidde’s last blog post: Blue knee

 14. Rick Falkvinge

  Pelle: Det är det som är så fiffigt med bloggar. Jag skriver allting som jag känner för att skriva om, och alla andra kan läsa bara det som de känner för att läsa om. 🙂

  Tack för berömmet förresten!

  Och jo – ibland känner jag att jag bara behöver skriva av mig av någonting. Det kan vara saker i min vardag, eller lika ofta tunga geopolitiska resonemang. Resultatet är den här bloggen. 🙂

 15. Pelle Nygårds

  Vidde o Rick: Jo… Alltså jag gillar verkligen möjligheterna nätsamhället ger individen att fritt ge uttryck för sin person, åsikter mm. Helt fantastiskt förstås. Men följer man som jag +100 bloggar och alla skriver off-topic så blir det väldigt många chili con carne-recept att flippra förbli för att nå fram till vad jag egentligen är intresserad av.

  Visst skriver man också för sig själv, men det är kanske inte därför folk läser en blogg. Eller? 🙂

 16. Vidde

  Jag är säker på att du just av den anledningen inte läser min blogg, som är helt kaotisk på sistone.

  Och vill du inte så läs inte Ricks blogg heller, det är helt frivilligt.

  Har du inte tid, så ta bort några bloggar från din rss-lista. Med så många bloggar måste ju åtminstone några handla om samma saker. Spara bara den bästa!

  Vidde’s last blog post: No more horses! Please!

 17. Pelle Nygårds

  Vidde: Du har förstås rätt. Alla har ett fritt val. Och visst, jag kan skippa ett gäng bloggar om jag vill. Its up to me. Vad jag skrev hade dock inget med val att göra. Det var en stilla undran om varför Rick även skrev om små episoder ur sitt privatliv. För mig rätt ointressant, tydligen ett behov för Rick, och läsvärt för andra. Svar på tal fick jag. Och det var vad jag var ute efter 🙂 Lycka till med kaosbloggen.

 18. Zazza

  Hej!

  Jag känner igen problemet med att ladda den här sidan. Trodde jag var ensam om det först, men så var tydligen inte fallet.

  Annars vill jag egentligen bara säga att jag tycker att den här bloggen är kanon. Blandat innehåll och definitivt en av de intressantaste bloggarna just nu. Fortsätt så! 🙂

  Tack!

Comments are closed.

arrow