Nu ska väskorna synas

Nu är jag trött på att stå och gissa på vilken väska som är min på bagagebandet på flygplatser – jag står alltid och är halvt osäker, är det rätt färgnyans, har den rätt repmärken, är den där halva etiketten från Nedre Mongoliet på rätt ställe så att jag vet att det är min väska?

Med en spraymall kan man göra mycket kul. Det blev iofs tokfult på nära håll, jag har inte använt en spraymall tidigare, så efter jag har gjort alla tre väskor vet jag hur jag skulle gjort på en fjärde, om jag hade haft någon. Jag hade framför allt sett till att spraymallen låg helt, helt an mot väskan, att det inte fanns minsta möjliga glipa.

Men sak samma. Nu ser jag när det är mina väskor.

Luggage Named

Nästa resa går till Göteborg. Därefter till Jönköping (DreamHack), följt av Visby (Almedalsveckan).

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Björn Odlund

  Den mörkblå längst till höger blev snygg! 🙂

 2. Rick Falkvinge

  Yup, det var den jag gjorde sist av de tre… De andra är lite småsuddiga.

  Men nu ser jag iaf att det är mina väskor 🙂

 3. Anders Andersson

  Finns det något piratparti i Nedre Mongoliet?

 4. Rickard Olsson

  Anders, vi jobbar på det. 😉

  För övrigt underlättar det här förmodligen DHS arbete också, nu vet de direkt vilka väskor de ska öppna och leta kontraband (politiskt obekväma pamfletter) i.

 5. rikard

  Det är bra att du visar vett och etikett.

 6. Vidde

  Försvara dig med att du ville att det skulle synas att det var sprayat! För det kan vara snyggt på sitt sätt. Annars borde det ju vara sånt post-it-klister på spraymallen så skulle det gå lättare… *uppfinner*

  Vidde’s last blog post: Food?

 7. Rick Falkvinge

  Jag är inte så oroad över vad de öppnar och tar ut. Jag är mer oroad över vad de öppnar och stoppar in.

 8. isecore

  Jag hade mest troligt haft svårt att hålla mig från att spraya nåt betydligt mer idiotiskt i stil med “Ja, det här är din väska” 🙂

 9. Vidde

  Isecore: Bra idé! Fram med spritpennan, här ska märkas… Jag har också väldigt svårt att vara helt säker på att min ljusblå plastväska verkligen är min. Den är inte så specifik, direkt…

  Vidde’s last blog post: This blog is not approved by the swedish government

 10. rikard

  Apropos bagage och privatliv:

  RFID tags in your luggage.

  Det är förvisso inte i bagaget, utan i adresslappen bagaget men ändå. De små stegens tyr….

 11. Rick Falkvinge

  rikard: du såg i länken tidigare att jag har fått saker istoppade i bagaget?

 12. Rasmus

  Herregud, FLYGER du till Göteborg? Varför i hela friden utsätta sig för något sådant?

  Rasmus’s last blog post: Bloggstiltje

 13. Rick Falkvinge

  Rasmus: Nope, flyger varken till Göteborg, Linköping/Dreamhack eller Visby/Almedalen. Däremot flög jag till Tampere förrförra helgen och var med på Piraattipuolues första stormöte — det var då jag fick nog av att sitta och leka “gissa väskan”.

  Men du har helt rätt, Stockholm-Göteborg är tåget oöverträffat (om än inte alltid billigast).

 14. rikard

  Jo jag såg det, Rick. Jag syftade på rubriken i min länk, RFID tags in your luggage, vilket är missvisande.

  De sätter RFID i adressetiketterna och inte i väskorna. Jag läste postningen med väskorna och lappen däri och bara skakar på huvudet.

  Men jag skrattade halvt ihjäl mig åt haschgrejjen.

 15. rikard

  Parodiskt nog så ska nu människor också taggas med RFID elektroniktidningen.

  De små stegen…

Comments are closed.

arrow