Visa trycket när riksdagen röstar! 17 18 juni, 09:00 08:30.

Det har diskuterats i blandade former och med blandade motiveringar — men det finns alla skäl att visa sin närvaro en sista gång i FRA-frågan, och det är när riksdagen röstar om det.

Vi har en vecka kvar till voteringen i riksdagen. Det finns jävlaranamma massor kvar att göra och massor av möjlighet att påverka. Redan nu är det dags att börja planera för det sista tillfället — vid själva voteringen.

Jag tror aldrig någonsin att riksdagsledamöterna har varit med om att en stor oorganiserad folkmassa har samlats vid riksdagen, utanför riksdagen, mitt på riksdagsbron, bara för att de ska ha en votering. Då visar vi dem vilka de representerar, då visar vi dem att vi är medborgare som står för vår rätt. Vi står upp och räknas.

Ingen formell demonstration, bara enskilda medborgare som ställer sig och visar för sina folkvalda var de står. Vi står där till dess de har tryckt på sina knappar, tålmodigt, väntande, visande. Jag tror inte det hänt någonsin att riksdagen har fått sådant tryck från helt vanliga medborgare.

Den 17 18 juni klockan nio blir första gången i Sveriges historia. Riksdagen röstar om FRA som tredje punkt på agendan den dagen. Jag är där. Jag står upp och räknas. Är du?

Men bara för det ligger vi inte på latsidan fram till dess. Det är nu som är sista veckan, det är nu vi står på barrikaderna som mest. Den här mannen är t.ex. en hjälte, han går omkring med en skylt hela sista veckan. Sådant jävlaranamma ska vi alla andra också ha. Prata med riksdagsledamöter, prata med vänner och bekanta, skriv insändare, gör vad tusan som helst, men gör något, och fortsätt göra något. Ända fram till tidpunkten då riksdagen röstar.

UPPDATERAT OCH VIKTIGT: VOTERINGEN SKER PÅ ONSDAG 0900, inte tisdag som jag först trodde. Jag kommer förmodligen att vara där vid båda tillfällena, men det är onsdag 0900 som är the crucial moment. Jag dyker upp 0830 på onsdag för att vara där när riksdagsledamöterna kommer till voteringen, det är då det räknas.

Pingat på Intressant. Andra bloggar om , , , ,

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Lasse E

  Bra initiativ. Kommer att vara där. Såg nyss att Fp Stockholm gjort ett nytt utspel. Leiph Berggren vänder sig till sin riksdagsgrupp i ett öppet brev.

 2. Jonas

  Skulle gärna vara där, men det är för dyrt. Men jag mailar jävlar.

  Demonstration är bra, men se till att det går snyggt till. Det måste vara ordning och reda. Det bästa vore nog att bara stå där, inga plakat, inga slagord.

  Fyll läktaren (rymmer 500) Och bara sitt där stilla, till det är dags för omröstning. Då ställer sig alla upp, inget mer, bara det. Bara stå, värdigt, stilla.
  Som en tyst minut…

 3. AndreasK

  Jag ska försöka hitta livefeeden och från Norge.

  AndreasK’s last blog post: FRA snart i en telefon nära dig

 4. Ahruman

  Jag föreslår att detta samordnas med det snarlika förslaget från Bloggen Bent. Det är ingen större idé att ha folksamlingar på olika sidor av huset vid olika tidpunkter. Kanske bra att fråga ungdomsförbunden om de kan få dit sina femtio demonstranter igen också. Att inte skriva ”Arr: Piratpartiet” kan vara hjälpsamt, även om vi förstås ska ha skyltar och flyblad där.

  Ahruman’s last blog post: The Ubiquitous Wiretapping Bill

 5. Rick Falkvinge

  Ahruman: Ska vi samordna är det en demonstration, och då behövs det tillstånd. Jag tänker gå dit som privatperson helt oorganiserat. Sedan kanske några tusen andra också gör det, vad vet jag.

 6. Ahruman

  *läser igen* …eller skippa den sista satsen. Fast lite partineutrala stoppafralagen.nu-flygblad kan ju vara bra ifall någon frågar vad det handlar om.

  Ahruman’s last blog post: The Ubiquitous Wiretapping Bill

 7. Ahruman

  Rick: förvisso, men att händelsevis råka gå dit vid samma tidpunkt har väl sina fördelar? 🙂

  Ahruman’s last blog post: The Ubiquitous Wiretapping Bill

 8. Erik Hultin

  Egentligen så finns det inget som kan kallas för laga frånvaro från en liknande händelse. Beslutet är alltför viktigt, helt enkelt. Jag har dock betydligt längre resa än den miljon medborgare som finns i Sthlm. Därför så hoppas jag att någon kan ta min plats. En mycket god idé är det, och jag tror att man bör vara där såpass tidigt så att ledamöter som kommer till riksdagshuset blir varse det hela. När de väl är inne i huset så lär de inte uppmärksamma ens några hundratusen som står utanför.

  Erik Hultin’s last blog post: Synd om riksdagsledamöter?

 9. Marco Baxemyr

  Grym idé. Synd bara att Stockholm ligger så “ocentralt”. 😛

  Marco Baxemyr’s last blog post: Phelerox.

 10. Johan A

  Jag vill protestera! Bor ej i Stockholm , men har telefon! vilket nummer ska jag ringa den 17:e ? Sprid gärna aktuellt nummer till alla bloggare !!!! Detta är något som ALLA kan göra !! Jag skickar gärna några SMS med numret till mina vänner !!

 11. Johan A

  Glömde säga… Det går att skicka e-post via formulär till regeringen här:
  http://www.regeringen.se/sb/d/3051

 12. […] 17 Juni kl 9:00 samlas du, jag och alla andra vid riksdagen för att med vår personliga närvaro där visa att den här frågan betyder så […]

 13. HR

  Som Jonas skrev, sitt ner på åhörarläktaren, när voteringen skall ske res er upp. Blir det Nej applådera. Går förslaget igenom lämna riksdagshuset direkt, tysta.

 14. Johan A

  Vad sägs om att uppmana alla som vill protestera via telefon att ringa Regeringskansliet? Risken är att deras växel kommer att korka igen… Någon som har synpunkter på förslaget??

 15. […] Gun, Svart på vitt, Kulturbloggen, Mina Moderata Karameller, Alter Ego, AE igen, Enligt Min Humla, Rick Falkvinge manar till aktion och dessutom till samling den 17:e vilket Bloggen Bent också gör, som dessutom […]

 16. […] till Stockholm 17/6. 11 06 2008 Blogge Bloggelito skriver om ‘bloggbävningen‘, Rick uppmanar till aktion och opassande gör mig uppmärksam på Klokbok som kopierat ett inlägg från Bloggen […]

 17. Bryr sig verkligen inte folk? « Tomas sida

  […] kort sikt är det effketivare, mest eftersom det är två år kvar till nästa val. Så gör som Rick uppmanar och gör er röst hörd på ett eller annat sätt. Visa de folkvalda att de inte kan göra […]

 18. Johan A

  SMS text!

  17 juni röstar riksdagen om FRA lagen. Ge inte staten rätt att avlyssna hela folket! Ring regeringskansliet 084051000 och säg nej! www. stoppafralagen.nu

 19. Peter

  “Vad sägs om att uppmana alla som vill protestera via telefon att ringa Regeringskansliet? Risken är att deras växel kommer att korka igen… Någon som har synpunkter på förslaget??”

  Pubertalt

  “SMS text!

  17 juni röstar riksdagen om FRA lagen. Ge inte staten rätt att avlyssna hela folket! Ring regeringskansliet 084051000 och säg nej!”

  Vad skulle man uppnå genom att korka igen telefonväxeln? Förutom att det är totalt verkningslöst skadar det arbetet med att stoppa lagen och ger antagligen övervakningsivrare vatten på sin kvarn. Vi vill att riksdagen och staten ska uppföra sig som det anstår dem i ett demokratiskt samhälle. Varför i h-vete (ursäkta språket) skulle man då själv uppföra sig på ett sådant sätt som du föreslår?

 20. Molnen hopas at andra sidan

  […] Gun, Svart på vitt, Kulturbloggen, Mina Moderata Karameller, Alter Ego, AE igen, Enligt Min Humla, Rick Falkvinge, Bloggen Bent, klokbok, Oscar Swartz, Osäkerhet och tystnandet, The Black Page, Anna Troberg, […]

 21. Johan A

  Peter – Åh vad duktig du är, duktig, duktig, duktig !!! Varför kom du inte med feedback kl 11:39 ? Du är en pajas som tror att DU har rätt att bestämma hur JAG väljer att göra MIN röst hörd ! Du pratar om demokrati – vems? DIN demokrati !!? För att använda DITT språk -Vad i h-vete har DU gjort för att säga nej??

 22. Hultins tankegång » FRA-motåtgärder

  […] Bloggen Bent och Rick Falkvinge så kommer det ett mycket gott förslag på insats innan FRA-lagen är ett faktum. Jag önskar […]

 23. […] Gun, Svart på vitt, Kulturbloggen, Mina Moderata Karameller, Alter Ego, AE igen, Enligt Min Humla, Rick Falkvinge manar till aktion och dessutom till samling den 17:e vilket Bloggen Bent också gör, som dessutom […]

 24. Jag kommer till Riksdagsbron på tisdag « Basic personligt

  […] Rick Falkvinge, Piratpartiet, Bloggen […]

 25. Kossan som rymde

  Om lagen går igenom:

  Ni som är i riksdagshuset skulle kunna ha svarta sorgband med er (i fickan). Dessa kan tas upp och demonstrativt fästas runt armarna vid den tysta minuten.

  Och därefter lämna riksdagen. Knäpp tyst, likt ett begravningståg.

 26. steelneck

  Förbered dödsannonser för:

  * Parsonlig integritet
  * Meddelarskydd
  * Den betrodde budbäraren
  * Frihet (eftersom den övervakade inte är fri)

  osv..

 27. deep.edition » och man trodde att det skulle bli lugnt

  […] Min konspiratoriska hjärna tar en extrasväng när det plötsligt visar sig att riksdagen byter dag för omröstningen om lagen – den skjuts fram ett dygn. Jag kan inte hjälpa att fundera om det har […]

 28. […] Gun, Svart på vitt, Kulturbloggen, Mina Moderata Karameller, Alter Ego, AE igen, Enligt Min Humla, Rick Falkvinge manar till aktion och dessutom till samling den 17:e vilket Bloggen Bent också gör, som dessutom […]

 29. Den osynliga bloggen | Listan över FRA-besökta siter

  […] observanta ser snabbt att spionmyndigheten dagligen är inne och läser av kritiken mot förslaget riksdagen ska rösta om nästa vecka. Till vilken nytta, kan man fråga sig. FRA har […]

 30. […] Ni som bor i Stockholm eller lätt kan ta er dit visa trycket. […]

 31. Intensifier » Mobilisering

  […] Falkvinge manar till en mycket enkel protest mot FRA-lagen, som visar att folket tycker att Internets är viktigt. Inget organiserat, utan bara […]

 32. BB

  Jag var vid riksdagen idag eftersom det stod i ett PP-utskick att någon skulle vara där. Tänkte iofs bara lovaorda kampanjen o fortsätta mot jobbet. Nåväl. Imorgon gäller det

 33. Gisela Palm

  Ett fruktansvärt lagförslag som inskränker vår personliga integritet och grundlag om yttrandefrihet. Skäms politiker som inte har kurage nog att stå emot politiskt grupptryck.

 34. Thomas Tvivlaren - Med tvivlet som insats

  Vi lever i en historisk tid…

  Häromveckan fick jag en insikt som likt en blixt från en klar himmel utmynnade i tanken “vi lever banne mig i en historisk tid!”. Kort och gott skulle detta kunna sammanfattas som att Sverige genom de senaste veckornas händelser i relation till de…

 35. […] och integritet som jag undertecknade, men det var först i juni som det brakade loss efter en uppmaning från Rick Falkvinge att det var skarpt läge. Äntligen började de traditionella medierna skriva! Det vibrerade i […]

Comments are closed.

arrow