Sista veckan innan FRA-voteringen

Nu är det sista veckan innan riksdagen röstar ifall allmän avlyssning av medborgarna ska införas i Sverige. En alldeles färsk kampanjsite har kommit upp med hur alla kan påverka i sista sekunden – det är en länk som är lätt att skicka till vänner och bekanta. Där finns också information om vad andra skriver — formellt är sidan partipolitiskt obunden, men pirater har varit väldigt aktiva i tillkomsten av den. (Det är ju vi som driver frågan aktivast, så det kanske inte är så konstigt. Det är vi pirater som verkligen engagerar oss för rätten till ett privatliv.)

Idag den 11 juni går det också en helsidesannons i Dagens Nyheter, sidan 3, som berättar om FRA-lagen och uppmanar till att gå in på just den aktionssidan. En gigantisk länk till aktionssidan täcker redan framsidan på The Pirate Bay. (Ifall någon undrar: Nej, Piratpartiet driver inte Pirate Bay, eller vice versa. Gänget bakom TPB lade upp den bannern på eget initiativ.)

Vi hade en bra manifestation på Medborgarplatsen i Stockholm som öppnade ögonen på många — piratrörelsen fick många nya aktiva den dagen. Bra jobbat, alla inblandade. För alla som inte var där, och missat nyheten: Det jag presenterade på manifestationen förra lördagen var alltså en ljudinspelning där Anders Wik, förre överdirektören för FRA, öppet berättade att och hur de bryter mot svensk grundlag redan idag, men att FRA-lagen ska göra deras nuvarande avlyssning laglig.

Ja, just det. Precis så pålitliga är de.

Nu är det en vecka kvar. Den 17 juni röstar riksdagen.

Fram till dess finns det massor att göra. StoppaFRAlagen.nu har enkla checklistor: har du mailat en riksdagsledamot från ditt distrikt? Har du ringt dem? Har du pratat med vänner och bekanta? Har du tagit stoppafralagen.nu:s affisch och skrivit ut och satt upp? Eller kanske Piratpartiets motsvarande? Eller vår flyer? Det finns massor av saker att göra. Men gör något.

Idéer förändrar inte samhället. Människor förändrar samhället. Särskilt om många, många människor allihop gör något litet.

Jag tänkte inte skriva så mycket mer i det här nyhetsbrevet. Just nu är det inte tid för att prata om argument, politik och retorik. Just nu är det tid för handling.

Dreamhack

Slutligen vill jag nämna att hela Piratpartiets partiledning och ett gäng till från partiet och Ung Pirat kommer att vara på Dreamhack Summer på Elmiamässan i Jönköping under nästa helg. Det kommer att vara vårt utflyttade högkvarter för att koordinera striden för våra privatliv. Om du är där, kom förbi och säg hej! Vi sitter på rad D29, ganska långt in i hallen och på höger sida om mittgången från ingången sett.

Kommentarer?

Det här är ett nyhetsbrev till Piratpartiets medlemmar och andra intresserade. Kommentera gärna på forumet. Det går att kommentera anonymt.

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. […] Bloggare som agerar: Rick Falkvinge, […]

 2. […] om engagemanget och oron från gräsrötterna. Men idag ståtar i alla fall sidan 3 i DN med helsidesannons (bild […]

 3. […] 11 06 2008 Blogge Bloggelito skriver om ‘bloggbävningen‘, Rick uppmanar till aktion och opassande gör mig uppmärksam på Klokbok som kopierat ett inlägg från Bloggen […]

 4. FRA, FRA, FRA | Dumheterna

  […] även: Lex Orwell, SvD, Opassande, Anna Troberg, Onsdag (diff), Falkvinge etc etc […]

 5. Skrämmande okunskap om FRA-lagen. « Ur hjärtat

  […] glädjer det mig enormt att vi är så många som engagerar oss, för som Josh säger så finns det ingen som kan göra allt, men alla kan […]

 6. Skrämmande okunskap om FRA-lagen « My Weblog

  […] glädjer mig dock enormt att vi är så många som engagerar oss, för som Josh säger så finns det ingen som kan göra allt, men alla kan […]

Comments are closed.

arrow