Voteringen är på ONSDAG, 0900

Jag fick nyss reda på att riksdagens votering har spillt över från tisdagen till onsdagen.

I say again: voteringen om Lex Orwell är på onsdag den 18 juni kl 0900. Hela tisdagen den 17 ägnas åt debatt.

Det viktigaste är att vara där, utanför riksdagen, på onsdagen före 0830 så att man är där när ledamöterna går in för att votera.

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. ea

  Givetvis, Sverige spelar fotboll den dagen och folk är då upptagna med att fokusera på det!

 2. Onsdag

  Så om man hade planerat att dyka upp vid Riksbron helt oplanerat så är det bättre att göra det runt 08:00 på onsdag istället?

  Onsdag’s last blog post: Den elektroniske terroristen

 3. Rick Falkvinge

  Ja, absolut. Det är då ledamöterna går in för att rösta, det är då de behöver se folket och känna folkets stöd och tryck.

 4. Rick Falkvinge

  Jag kommer att vara där runt 0815-0820.

 5. Onsdag

  …fast är du säker på att din information är korrekt? I riksdagens kalender står fortfarande omröstningen på tisdag: http://riksdagen.se/templates/R_HtmlCallPage____15955.aspx

  Onsdag’s last blog post: Den elektroniske terroristen

 6. Rick Falkvinge

  Flera källor. Riksdagens kalendarium skriver tydligt att voteringen är på onsdag, och Federleys blogg samma sak. Plus muntliga och informella källor (multipla).

 7. Klart

  DN tar äntligen bladet från munnen med sin första (ganska intetsägande) artikel med citat från FRA.

 8. af

  Det går naturligtvis bra att uppehålla sig i riksdagshusets närhet såväl under debatten på tisdagen som vid omröstningen på onsdagsmorgonen. Om man vill slippa besväret att gå hem under natten finns det kanske någon annan som också stannar och som man kan prata med under väntetiden.

 9. Martin

  Ämnestrenden på knuff talar sitt tydliga språk:
  http://knuff.se/trend/knuffgraf.php?q=fra&x=q&h=afe8c8aea19d72fd2a574115771a4fb4

  Låt oss alla hjälpas åt att fortsätta hålla trycket uppe.
  Ring, mejla och skriv ut affischer och sätt upp.

 10. ctail

  Har hört att Studio Ett i P1 klockan 17 ska handla om FRA-lagen.

 11. rikard

  Jag vet inte om min kommentar gick igenom på anständighetens sista utpost Smålandsposten (Falkvinges scoop), så jag skriver min kommentar till Marcus Svensson här:

  Bra rutet, Marcus! Självklart ska vi ändra lagen så att omoraliskt beteende som Falkvinges kan stävjas!

  Spela in ett samtal med dold mikrofon! Vet hut, Falkvinge! Tänk om reportrarna på moralens och anständighetens organ SMP skulle bete sig på det viset!

  Skyll dig själv att staten lyssnar på dina samtal och läser dina brev när du går omkring med mikrofoner i fickan som värsta KGB-agenten!

  Jag uppskattar också att Marcus har mod att se igenom själva scoopet. Självklart finns inget anmärkningsvärt i att en statlig myndighet lyssnar på medborgarnas telefonsamtal i strid med Europakonventionen för de mänskliga rättigheterna och svensk grundlag – och det med svenska regeringars goda minne.

  Det är fullkomligt normalt i en demokratisk rättsstat. Tack Marcus för att du påminner oss om det!

  Jag tycker synd om Marcus, han verkar så ensam i sina analyser så jag var tvungen att ge honom stöd.

 12. AndreasK

  bra skrivet rikard!

  AndreasK’s last blog post: Borttappad

 13. mikael

  Vaken.se skrev en nyhet:

  Situationen är akut för den 18 juni röstar Sveriges riksdag om att införa allmän avlyssning av alla svenska medborgare. 178 riksdagsledamöter från alliansen pressas att rösta ja. Endast 4 av dessa behöver gå emot partilinjen för att förslaget ska falla. Tror du på integritet och frihet så kontaktar du dina riksdagsledamöter via både mail och telefon, eller besöker riksdagshuset innan den 18:e så denna lag kan stoppas. Mer information på: stoppafralagen.nu Aktivism: 18 juni 8.30 på riksdagsbron.

  Flera personer mailar just nu riksdagsledamöterna och ber dem att inte tillåta denna integtritetskränkande FRA-lag.

  Maila, ring, besök riksdagen, gör allt som går för att stoppa detta vansinne.

 14. Stekspaden

  Tänkte bara uppmana alla som röstade borgerligt förra valet att skicka iväg ett mail och berätta att de aldrig får era röster mer. Själv röstade jag dumt nog på centern så jag skickade iväg följande mail till [email protected]

  Hej!
  Jag röstade på er i förra valet då jag i min naiva tro trodde att ni var ett borgerligt parti som värnar om den personliga integriteten. Eftersom ni uppmanar era riksdagsledamöter att rösta igenom FRA-lagen (och dessutom ägnar er åt vuxenmobbning genom att frysa ut de som har modet att rösta nej) så meddelar jag härmed att ni aldrig någonsin får min röst igen.
  Med inte alls särskilt vänliga hälsningar X

  Andra mailadresser: [email protected], [email protected], [email protected]

  Stekspaden’s last blog post: In treatment s01e03

 15. Enligt Min Humla » Det är icke försent!

  […] upp i grannskapet, eller rent av trycka på rätt knapp. Voteringen har dessutom flyttats fram till onsdag morgon. Därmed har vi fått ytterligare några timmar. Jag kommer att vara på plats, både tisdag och […]

 16. Skrämmande okunskap om FRA-lagen. « Ur hjärtat

  […] är inte utan att jag finner det otroligt obehagligt att de som faktiskt ska trycka på knapparna den artonde juni inte är verkligt insatta i något som har sådan djupgående påverkan på hela vårt samhälle. […]

 17. Rille

  Varför har voteringen flyttas fram en dag?

  Cynikern kan ju få för sig att det är för att få tid att “smörja” de som eventuellt ger uttryck för en avvikande åsikt under debatten.

 18. Personligt ansvar « Onsdag

  […] hur det går på omröstningen om FRA-lagen på onsdag, så har jag förberett en liten efterkampanj. Jag har satt ihop en PDF-fil med 178 […]

 19. Skrämmande okunskap om FRA-lagen « My Weblog

  […] är inte utan att jag finner det otroligt obehagligt att de som faktiskt ska trycka på knapparna den artonde juni inte är verkligt insatta i något som har sådan djupgående påverkan på hela vårt samhälle. […]

Comments are closed.

arrow