Vilka var det som försökte förråda demokratin?

Nu när det verkar vara ett faktum att tillräckligt många ledamöter kommer att göra Det Enda Rätta, och trycka nej till FRA-lagen, så är det dags att börja fråga sig hur detta monster kunde komma så här långt i lagstiftningsprocessen.

Ett antal personer har konspirerat för att avskaffa Sveriges demokrati och införa allmän avlyssning. Det är faktiskt jävligt allvarligt.

Vilka är individerna? Vilka är namnen som försökte förråda Sveriges demokrati, men tack och lov snubblade på mållinjen? Jag vill ha namn. Det är enskilda människor som försökte med detta och jag vill veta vilka de är.

Jag kan peka ut tre. Ingvar Åkesson (inblandad i lagens författande som sedan blev generaldirektör för FRA), Michaela Dráb (inblandad i lagens författande som blev chefsjurist på FRA) och Daniel Ström (jurist på Försvarsdepartementet) som har skrivit stora delar av lagen. Jag tror att det finns ytterligare en klick tjänstemän på Försvarsdepartementet, men jag har inte namnen på dem. Kommentera gärna direkt här i postningen, så kan vi sätta ihop bilden tillsammans.

Sedan finns det individer som har agerat längs konspirationens väg. Mikael Odenberg är en uppenbar sådan, som försökte presentera allmän avlyssning som “ett steg framåt för integriteten”. Leni Björklund som lade fram förslaget. Sten Tolgfors som är försvarsminister idag. Alla dessa tre måste känt till att FRAs verksamhet idag är grundlagsstridig (vilket både ÖB, Lagrådet och FRA själva påpekat).

Jag klandrar inte enskilda riksdagsmöter. De har varit utsatta för ett extremt skickligt orkestrerat kuppförsök, och har matats med en kombination av propaganda och socialt tryck för att trotsa sin magkänsla att detta är Fel, Fel, Fel. Så länge vi inte snubblar på mållinjen nu, och fortsätter berätta för våra riksdagsledamöter vad vi tycker om allmän avlyssning och fortsätter ger dem stöd att göra Det Enda Rätta, så kommer kuppförsöket att misslyckas. Jag kommer att fortsätta gräva i det här och jag kommer att vara på riksdagens åhörarläktare under tisdagen och vid voteringen på onsdagen, och jag hoppas att andra medborgarrätts- och demokratikämpar gör mig sällskap för att ge våra riksdagsledamöter kurage att trotsa kuppförsöket.

Men redan nu vill jag börja ta reda på hur fan kuppförsöket kunde komma så här långt, och vilka som ligger bakom det.

Pingat på Intressant. Andra bloggar om , , , , , och

Bloggat de senaste två dygnen om FRA: Stationsvakt, Gester…med ord, Alesia Goncharik, Bäst på internet i dag, Sassas samlade svammel 2, the real mymlan, Hanna Wagenius, Conjoiner, hyperdrive.se, Bloggen Bent, Svensson, Bloggen Bent igen, Mina Moderata Karameller, Radikalen, Syrrans Granne, Stockholm enligt Ankersjö, Jinges web och fotoblogg, Peter J Olsson, Bloggen Bent #3, Beta Alfa, Stationsvakt igen, Alliansfritt Sverige, Blogge Bloggelito, liutas.blogspot.com, Alter Ego Resonerar, Stationsvakt #3, Gester…med ord igen, Alesia Goncharik igen, Bäst på internet i dag igen, Sassas samlade svammel 2 igen, the real mymlan igen, Hanna Wagenius igen, Conjoiner igen, hyperdrive.se igen, Bloggen Bent #4, Svensson igen, Bloggen Bent #5, Mina Moderata Karameller igen, Radikalen igen, Syrrans Granne igen, Stockholm enligt Ankersjö igen, Jinges web och fotoblogg igen, Peter J Olsson igen, Bloggen Bent #6, Beta Alfa igen, Stationsvakt #4, Alliansfritt Sverige igen, Blogge Bloggelito igen, liutas.blogspot.com igen, Alter Ego Resonerar igen, Sagor från livbåten, Conjoiner #3, Framtidstanken, Hultins tankegång, Den Liberala Misantropen, Den Liberala Misantropen igen, Caught in the act, Opassande, Blogge Bloggelito #3, Art of Work, Trottens Betraktelser, emretsson.net, Rick Falkvinge (pp), MXp – Missional Experiences, Johan Ingerö, Johan Ingerö igen, Bloggen Bent #7, Alter Ego Resonerar #3, Opassande igen, Bloggen Bent #8, Dyslesbisk, Leiph Berggren, Svensson #3, Mina Moderata Karameller #3, Den Liberala Misantropen #3, No size fits all, Dexion, djävulskattungen, Conjoiner #4, Dexion igen, Caught in the act igen, deep.edition, Alter Ego Resonerar #4, djävulskattungen igen, WitchBitch, Henrik Sjöholm, Herr Klokboks Kollektion, Mina Moderata Karameller #4, Neo Blog, Tomas sida, andra sidan, Ögonblick i norr, Poet OnTheRun, Rick Falkvinge (pp) igen, Syrrans Granne #3, Drottningsylt, Dexion #3, Magnus Andersson, Erik Laakso, Opassande #3, W för Wabbit, Dexion #4, Det Progressiva USA, Hultins tankegång igen, fristedt.org, Peter Karlberg, Enligt Min Humla, Alliansfritt Sverige #3, Peter J Olsson #3, Bloggtidningen, Trottens Betraktelser igen, Bloggen Bent #9, Gabrielles blogg, Rick Falkvinge (pp) #3, Maria Ferm, Björn Wadström – ettan, fristedt.org igen, Eva-Lenas blogg, Hanna Wagenius #3, Rick Falkvinge (pp) #4, Loci.se, Den osynliga bloggen, Johan Ingerö #3, Sundevall, Steve Lando, Syrrans Granne #4, Alter Ego Resonerar #5, Resursbloggen, bios politikos, Magnus Andersson igen, Framtidstanken igen, Global Viking, Mina Moderata Karameller #5, Leiph Berggren igen, Blogge Bloggelito #4, Fredrich Legnemarks blogg, Johan Ingerö #4, Drottningsylt igen, Enligt Min Humla igen, Wilhelm Raab, Syrrans Granne #5, Världen utanför mitt fönster, Trottens Betraktelser #3, Erik Laakso igen, Lennart Regebro, Johan Ingerö #5, Johan Ingerö #6, Johan Ingerö #7, Johan Ingerö #8, Klocklös i Tiden – Freudianska fel…, Vem i helvete … ?!, Alliansfritt Sverige #4, Bloggen Bent #10, Hultins tankegång #3, Beta Alfa #3, Alliansfritt Sverige #5, Alter Ego Resonerar #6, Kulturbloggen, Johan Ingerö #9, Tomas sida igen, Basic personligt, Röd Libertarian, Med fingrarna i ekorrhjulet, Bloggen Bent #11, Stationsvakt #5, Alter Ego Resonerar #7, Dexion #5, Enligt Min Humla #3, Loke – Kultur & Politik, Hultins tankegång #4, Perskull’s tankar om världen, Alter Ego Resonerar #8, Opassande #4, ArvebroMörck, Lennart Regebro igen, deep.edition igen, Attila, Bloggtidningen igen, Dumheterna, Besserwissings blogg, Federley, Herr Klokboks Kollektion igen, Peace, Love and Capitalism, WitchBitch igen, Basic personligt igen, Erik Laakso #3, Henrik Sjöholm igen, Rick Falkvinge (pp) #5, Sanna Rayman, Tomas sida #3, Mothugg, Mina Moderata Karameller #6, Radikalen #3, Lakes lakonismer, Opassande #5, Erik Laakso #4, Caught in the act #3, Lakes lakonismer igen, Biology & Politics, Trottens Betraktelser #4, Bloggtidningen #3, Ryggraden, Lakes lakonismer #3, Loci.se igen, Tommy K Johansson

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. serenity

  “Nu när det verkar vara ett faktum att tillräckligt många ledamöter kommer att göra Det Enda Rätta” – hmm. Vilka då? Jag tycker att jag läser en hel del (dock inte alla bloggar, det är ju bara hopplöst – tack och lov!), men jag har missat anledningen att folk börjar se ljuset.

 2. johannes

  Har vi andra missat något Rick? Vilka är dessa ledamoter som bestämt sig att trycka på nej knappen? Det låter hursomhelst helt underbart!

  johannes’s last blog post: När luften inte räcker till

 3. Rick Falkvinge

  serenity, johannes: Bara en känsla i luften. Men loppet är inte slut ännu, vi springer fortfarande och måste springa hela vägen till mållinjen.

  Men vi håller på att vinna det här. På riktigt. Och det i sig är ingen mindre än en sensation. Det är ett generationsskifte i media och samhällsgranskningen.

 4. Stekspaden

  Sälj inte skinnet innan den elake björnen är skjuten.

  Stekspaden’s last blog post: Greek s01e11

 5. Rick Falkvinge

  Stekspaden: Loppet är absolut inte färdigsprunget, men nu har vinden vänt i riksdagskorridorerna, och det ordentligt. Det i sig är ett skäl att både fortsätta maila och ringa och att anstränga sig lite, lite extra och ännu mer på slutspurten.

  Frågan är förresten giltig även om något ändras radikalt till onsdag och kuppförsöket mot förmodan (och förhoppning) lyckas.

 6. johannes

  Tror du inte ändå att den typen av uttalanden kan skada mer än gynna våran kampanj?

  johannes’s last blog post: När luften inte räcker till

 7. johan

  Även om en del människor har varit mer eller mindre inblandade i det formulerandet av lagtezten så kan man också välja att se större bilder i det här. Lagförslaget kommer i ett sammanhang då politikers makt är mer hotade än någonsin.

 8. Rick Falkvinge

  johannes: Att vi håller på att vinna? Den här bloggen skriver jag som ett utlopp för mina tankar och funderingar, och det är helt äkta och ärligt att vi håller på att vinna det här. Det är jag f.ö. inte den ende som skriver, och det är inte bara baserat på förhoppningar.

  Jag är en kall och resultatorienterad cyniker, jag är inne i det här för att vinna slaget om medborgarrätt.

 9. NineK

  Rick har en dröm, he has a dream. Men glömt foliehatten av, denna natt är inte FRA-drömmar, det är natten då det ska drömmas om att krama Irländare gula & blåa, både med kors och stjärnor.

  Oh, denna natt.. men imorgon är en annan dag…

 10. Jakob

  Glöm inte bort FRA:s tidigare generaldirektör Per Kjellnäs, som spelat en huvudroll i det här spelet tillsammans med de tre första du nämner.

  Jag tror att den mannens syn på integritet, juridik och demokrati är värt att studera närmare. Det finns dessutom många frågetecken omkring FRA:s spaning under hans chefstid.

  Det känns som om vi kommer allt närmare en sanningskommission.

 11. johannes

  rick: Jag förstår att detta är din privata blogg och du skriver såklart om precis vad du vill. Menade såklart inte att antyda annat.

  Däremot så har du blivit en frontfigur för denna kampanj mot FRA, och allt du skriver kommer såklart att tolkas på alla möjliga vis.

  Det är hursom roligt att någon är optimistisk, själv noterade jag att medietrycket svalnat betydligt idag.

  johannes’s last blog post: När luften inte räcker till

 12. Rick Falkvinge

  johannes: om du hade skrivit in en giltig mailadress med din kommentar så hade du fått reda på mer i mail… …men ge mig gärna din PGP-nyckel först.

 13. Winston Smith

  Taking names in the morning and kicking down doors in the evening! Det så det ska göras Rick! STÄLL DOM MOT VÄGGEN NU!! Det här ska dom fan i mig inte få komma undan med!!

  Jag hoppas lagförslaget faller på torsdag och sen är det fan dags att koncentrera sig på att riva stasi-lagen en gång för alla och göra processen kort med dom ansvariga. Vi har tyvärr ingen författningsdomstol som skulle kunna göra det rätta och KU är ju ett rent skämt. Men på nått sätt ska dom stå till svars! Lars Danielsson har det ju inte särskilt bekvämt i dagens läge längre vad jag förstått, åtminstone det. Gör dom till paria för de nästkommande århundradet!

 14. Lasse E

  Vill göra extra reklam för artikeln i FOKUS idag.

  Detta är en ny vinkel på FRA-lagen: Möjligheterna för FRA att kringgå lagstiftningen genom sin egen s.k. metodutveckling. Inom ramen för denna får FRA bland annat inhämta och långtidslagra trafikuppgifter, som via utlandssamarbetet så småningom når t.ex. Säpo. Mycket intressant! FRA vägrar att kommentera.

 15. Rick Falkvinge

  Lasse E: Yes, det går ett rykte om att de har byggt enorma sociografer (alltså kartlagt kontaktnät) på ett skitolagligt sätt, genom att överföra testinsamlad data från metodutvecklingen till skarp drift, och att Datainspektionen har dem under elakgranskning för det just nu.

 16. Rick Falkvinge

  Jakob: Du nämner Per Kjellnäs. Hur var han inblandad? Var kom han in i processen? Vad var hans vinst, om han inte längre är gd? Vad gör han idag?

 17. Lasse E

  Rick Jo, jag har tagit del av liknande uppgifter. Däremot har jag fått intrycket att Datainspektionens granskning gäller något ännu större. Den anmälan som inkommit till DI avser inte bara lagring av trafikuppgifter.

 18. Jakob

  När det gäller Kjellnäs är jag ingen expert, utan stöder mig på Per Agermans uppgifter. Kejllnäs ska ju ha varit direkt inblandad i lagstiftningsarbetet 2003-04 omedelbart efter sin avgång. Vet inte vilka bevekelsegrunder han hade eller vad han gör idag.

 19. Onsdag

  “Jag klandrar inte enskilda riksdagsmöter”

  Du är alldeles för snäll. Någon som ens tänker tanken att låta försvarets underrättelsetjänst spana på hela internet och telenätet, alternativt är så inkompetent att den inte förstår vilket stort ingrepp det är, ska inte bara klandras utan också sparkas från riksdagshuset långt ut i Östersjön vid nästa val.

  Onsdag’s last blog post: Personligt ansvar

 20. steelneck

  Det finns en politiker som överhuvudtaget inte nämts i sammanhanget, han har inte heller själv sagt ett enda ord om det. Skulle vilja påstå att han varit rent ut sagt misstänkt tyst, och detta trots att han torde vara den högst uppsatte av alla mottagare av FRAs information. Han är också den som tar kontakterna med andra länder på högsta tänkbara nivå och är nog den som USA hellre pratar med än statsministern. Den jag talar om är givetvis Carl Bildt.

 21. Joanna

  Riksdagsman är inte ett jobb. Det ska vara ett kall. Ska man ha makten i landet ska man också ta ansvar för det. Men vad får dig att tro att de kommer rösta nej? Det har jag inte hört någonstans?

 22. Rick Falkvinge

  Steelneck: Ja. Carl Bildt är dessutom unik i det att han har ett personligt ansvar för vad Utrikesdepartementet gör – och UD är en av FRAs största uppdragsgivare. De andra ministrarna har inte personligt ansvar för sina departement.

  Men har han haft ett finger med i spelet? Det vet jag inte. Jag har fått uppfattningen att det här varit ett kuppförsök som planerats inifrån Försvarsdepartementet, inte UD.

  Joanna: Jag märker att vinden har vänt på hur det pratas om förslaget. Men det är inte över! Vi måste fortsätta att hålla upp takten, skriva, prata, och mejla våra riksdagsledamöter. Bara för att vi leder loppet, så kan vi inte sätta oss och ta en fika. Då förlorar vi. Men som det ser ut nu, så har vinden i debatten vänt. Jag tror att vi vinner det här slaget – om vi fortsätter som vi gör nu.

 23. Daniel

  Jag snackade med kompis idag. Vi satt o flabbade åt FRAs dumhet. Han resonerade att FRA var rädda att de skulle skäras bort som resten av försvaret.

  Men han gjorde fantastikt liknelse med allergi. Eftersom svenska politiker är så skyddade ifrån yttre hot. Det är ju ganska godtagbart att man inte utsätts för yttre hot så får man lättare allergi. Nu är de ju så att politikerna har fått allergi och börjar angripa cellerna(folket) innefrån.

  Han avlutade fyndigt, en dos sunt förnuft fungerar bra mot sådan här allergi. När kroppen angriper sig själv borde se att det allergi inte en sjukdom som skall bekämas med fel medecin.

 24. inflix

  The people, who were trying to make this world worse… are not taking a day off. How can I?
  -Bob Marley
  On stage at “Smile Jamaica” concert, when asked how he could perform when he was shot two days earlier.

  Även om vi leder och kanske även vinner kan vi inte säga tack och hej och gå hem lägga oss. Men förstår vad du menar och jag tycker att det är bra “peppa” extra när vi leder.

 25. Rick Falkvinge (pp) » Blog Archive » Nu på SVT Opinion

  […] att få fram namnen på dem som försökt förråda demokratin på samma sätt som jag gjorde i min förra post (jag skrev dem i stort sett samtidigt), och dels bemöter Karin Enströms (m) lögner från […]

 26. Daniel

  http://stoppafra.info.se/

  namninsamling mot FRA.

 27. rikard

  Jag skulle nog vilja hålla Allan Widman skyldig till att utåt försvara lagförslaget med näbbar och klor. I vart fall är han folkpartiets röst i försvarsutskottet och hans vinning är nog karriär som folkpartihök.

  I nästan varje pliktskyldig “vad säger andra sidan”-artikel dyker han upp. Ständigt denna vessla.

 28. steelneck

  Hmmm.. FiB-Kulturfront skrev för drygt ett år sedan när detta förslag sist var på “tapeten” att Bildt gjorde lumpen på FRA.

  Citat:
  Inte minst när det gäller den planerade avlyssningen av alla svenska medborgare. Och när vi mer eller mindre tycks närma oss något som liknar en militärkupp ledd av major Mikael Odenberg och FRA-värnpliktige Carl Bildt sekonderad av den krigsgalne folkpartisten, riksdagsman Allan Widman. Den senare tydligen beredd att åka som frivillig soldat till Afganistan när Bush kallar.

 29. […] från det senaste dygnet jag läst med särskilt intresse: Oscar Swartz, Onsdag, Rick Falkvinge, Gardebring, Henrik Alexandersson, bloggen Bent, Per Ankersjö och Mina Moderata […]

 30. Stoppa FRA-lagen | Svensson

  […] Bloggat: Bloggelito, Patrik Fältström, Rick Falkvinge, Borgarmedia: DN1, DN2, Dagen1, Metro, IDG, SDS, Dagen2, GP, Guardian1, Guardian2, Guardian3, Andra […]

 31. Martin

  Jag tycker inte att man ska vara för konspiratorisk. Det skadar mest förtroendet för ens egna åsikter. Naturligtvis finns det de som tror på förslaget och värderar riskerna annorlunda än vi. Även om lagen antas med goda intentioner, så vet vi ju alla vilken väg som kantas av sådana…

  Vad jag saknar mest just nu är en riktig granskning av lagen från massmedias sida – att de lusläser den och letar och rapporterar om luckor. Fokus-artikeln som länkades till ovan är ett bra exempel på vad som krävs mer av.

 32. Intensifier » Nu börjar det grävas om FRA

  […] uppmanar oss att inte vika nu, utan att fortsätta bygga upp tryck. Oscar har ett roligt förslag på hur […]

 33. Om… « Tomas sida

  […] Rick Falkvinge ger dock Anna visst svar på tal. Vad gör vi? Fast det han har börjat ska göras oavsett om förslaget går igenom eller inte. Jag tycker hans initiativ att ta reda på vilka som verkligen ligger bakom förslaget är beundransvärt. Vi ska inte lämnas i händerna på några byråkrater. Det är inte dem jag röstade på. Det är vår riksdag som fattar beslut om lagar, ingen annan! […]

 34. […] Rick Falkvinge skriver: Nu när det verkar vara ett faktum att tillräckligt många ledamöter kommer att göra Det Enda Rätta, och trycka nej till FRA-lagen, så är det dags att börja fråga sig hur detta monster kunde komma så här långt i lagstiftningsprocessen. […]

 35. Anders Andersson

  Om vi leker med tanken att det skulle vara olaga hot att säga “om ni inte röstar för den här lagen så kommer kanske Essingeleden att sprängas i morgon”, eller att det skulle vara olaga tvång att säga “du får finna dig i att bli avlyssnad om du inte vill bli misstänkt för att stödja terrorism”, då finns det anledning att citera 18 kap. 5 § brottsbalken:

  Den som övar olaga tvång eller olaga hot med uppsåt att påverka den allmänna åsiktsbildningen eller inkräkta på handlingsfriheten inom politisk organisation eller yrkes- eller näringssammanslutning och därigenom sätter yttrande-, församlings- eller föreningsfriheten i fara, dömes för brott mot medborgerlig frihet till fängelse i högst sex år.

  Att påverka den allmänna åsiktsbildningen kan exempelvis bestå i att få människor att rösta på ett visst sätt. Genom att inskränka post- och telehemligheten inkräktar man på handlingsfriheten inom politisk organisation eller yrkes- eller näringssammanslutning, eftersom organisationernas medlemmar behöver kommunicera inbördes för att kunna samarbeta. Detta sätter i sin tur yttrande-, församlings- eller föreningsfriheten i fara.

  Det finns kanske invändningar mot min lekmannamässiga lagtolkning på rent formella grunder, men om det inte skulle vara brott mot medborgerlig frihet att skrämmas med skäggiga, ej namngivna bombkastare för att få införa allmän telefonavlyssning och därmed kränka både telehemlighet och meddelarskydd (när det framgår att avlyssningen även skall användas för att varna för valutaspekulationer), vad menas med “brott mot medborgerlig frihet”? Är det att krossa fönsterrutan till en vallokal så att valförrättarna får glassplitter i skosulorna när de låser upp lokalen på valdagens morgon? Jag vet inte hur ofta människor har dömts för brott mot medborgerlig frihet, och vad gärningarna då har bestått i.

  Och om detta inte är brott mot medborgerlig frihet, är det då lagligt? Är det någon väsentlig skillnad mellan att säga “Hej, jag heter Ahmed, och om ni inte röstar på mitt parti så kan ni råka illa ut” och att säga “Hej, han med puffran bakom mig heter Ahmed, och om ni inte röstar på mitt parti så kan ni råka illa ut”? Är det någon som ser ett kryphål stort nog att skicka en taktisk kärnvapenmissil genom?

  Jag vill inte para ihop brottsrubriceringar med misstänkta personer än, dels för att det egentligen är åklagarens sak, dels för att ett felaktigt utpekande av någon som förövare av ett allvarligt brott kan få konsekvenser för oss själva, i form av åtal för antingen förtal eller falsk angivelse.

  Detta kan paradoxalt nog vara till vår fördel, för om vi framför en i vårt tycke välgrundad brottsanklagelse mot en fysisk person och den inte möts med en stämning för förtal, då hoppas jag att såväl åklagare som allmänhet tar denna obenägenhet att medverka till en rättslig utredning i beaktande.

  Och skulle det trots allt vara lagligt att införa allmän telefonavlyssning, då kan man ju överväga vissa förstärkningar av rättighetsskyddet i grundlagen. Det så kallade “transportförbudet” som fanns i lagboken innan vi erhöll 1949 års tryckfrihetsförordning var förmodligen också teknikneutralt.

 36. petter

  Martin: Tidningen Dagens artikel är iofs ett (något förvånande) strålande exempel på just det.

 37. Perty

  The Local har faktiskt lite otippat haft den största granskningen känns det som.

  http://www.thelocal.se/12428/20080613/

  Perty’s last blog post: Lex Orwell nämd i Svenskan

 38. pv2b

  Perty,

  Jag skulle tro att massavlyssning av kommunikation i Sverige är mer intressant för internationella läsare än Zlatan och fotbolls-EM. 🙂

  Synd att vår gammalmedia i allmänt inte har så höga tankar om våra inhemska läsare…

 39. […] del anser säkert att det väl inte kan vara så farligt. Men jag stödjer Falkvinges digitala skampåle – FRA-lagen är ett allvarligt hot mot demokratin, det är en utförsäljning av de grundlagar som […]

 40. FRA-lag hindrar sossarnas FRA-lag « Badlands Hyena

  […] följer en lista tagen från Opassande och Rick Falkvinge om alla de förvirrade bloggare som de senaste dagarna ägnat sig åt att missuppfatta FRA-lagen. […]

 41. Jonas

  Allan Widman har varit drivande i detta, och i försvarets framtid i allmänhet.
  Tomas Bodström som drev igenom datalagringsdirektivet, är knappast oskyldig till FRA-lagen.
  Det kan inte ha skett utan ÖB Håkan Syréns goda minne.
  Carl Bildt!
  John Daniels, chef för säkerhetskontoret, MUST.

  Sen är jag ganska övertygad om att det här är ett beställningsjobb från NATO.

 42. Bloggosfären skriver historia « Christian Engström (pp)

  […] – on all sides, Rick Falkvinge (pp) #5, Politruck, Fajaf Blog, gardebring.com | anders.nu, Loci.se, Rick Falkvinge (pp) #6, Stationsvakt, Gester…med ord, Alesia Goncharik, Bäst på internet i dag, Sassas samlade […]

 43. Joanna

  nu äntligen kommer det artiklar i media:
  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=577&a=779625
  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1042&a=786771

  Jag tror det måste demonstreras. Jag tänker sitta på trappan till riksdagens ingång 08.55-09.20 på tisdag. Om många gör det skulle det bli mkt kraftfullt!
  Tjohej!

 44. steelneck

  Niklas Ekdal var riktigt kul i:
  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=577&a=779625

  Eiktigt bra formuleringar och liknelser. Speciellt gillade jag slutklämmen där han jämförde terrorhysterin med 80-tsalets ubåtshysteri.

  citat:
  Cirkusen berodde på marinens filosofi om att agera i stället för att reagera, alltså att kraftsamla ubåtsjaktresurserna till ett område innan man fått några indikationer. Höstmörker och hysteri gjorde resten, det blev ett självspelande piano som klinkade på i flera år efter att Sovjetunionen gått i graven.

  Störtskön formulering. Måntro hur länge terrorpianot skall klinka på? Enligt den mördade politikern Benazir Bhutto är ju terrordemonen nummer 1 Usama bin Laden död sedan länge, hon pekade ut hans mördare i en intervju med David Frost.

  Hmm… varför tänker jag “skjut inte pianisten”

 45. […] all sides, Rick Falkvinge (pp) #3, Politruck #3, Fajaf Blog, gardebring.com | anders.nu, Loci.se, Rick Falkvinge (pp) #4, Stationsvakt, Gester…med ord, Alesia Goncharik, Bäst på internet i dag, Sassas samlade […]

 46. Var det inte för sent? « My Weblog

  […] all sides, Rick Falkvinge (pp) #3, Politruck #3, Fajaf Blog, gardebring.com | anders.nu, Loci.se, Rick Falkvinge (pp) #4, Stationsvakt, Gester…med ord, Alesia Goncharik, Bäst på internet i dag, Sassas samlade […]

 47. FRA hotar den personliga integriteten

  […] Falkvinge har skrivit om de kuppliknande faktorerna kring FRA-lagen, han vill ha reda på hur det kan ha gått såhär långt utan att någon har reagerat. I […]

 48. Enligt Min Humla » Mörk materia

  […] som letar efter x-faktorn: Rick Falkvinge: Vilka var det som försökte förråda demokratin? Lake: Vem håller egentligen i (parti)-piskan? Oscar Swartz: FRA-lagen och […]

 49. Bloggen Bent - Blogginl

  […] all sides, Rick Falkvinge (pp) #3, Politruck #3, Fajaf Blog, gardebring.com | anders.nu, Loci.se, Rick Falkvinge (pp) #4, Stationsvakt, Gester…med ord, Alesia Goncharik, B

 50. Tomas Tobé röstar fel om FRA, vem är förvånad? | joinsimon.se

  […] all sides, Rick Falkvinge (pp) #3, Politruck #3, Fajaf Blog, gardebring.com | anders.nu, Loci.se, Rick Falkvinge (pp) #4, Stationsvakt, Gester…med ord, Alesia Goncharik, Bäst på internet i dag, Sassas samlade […]

 51. […] all sides, Rick Falkvinge (pp) #3, Politruck #3, Fajaf Blog, gardebring.com | anders.nu, Loci.se, Rick Falkvinge (pp) #4, Stationsvakt, Gester…med ord, Alesia Goncharik, Bäst på internet i dag, Sassas samlade […]

 52. Meningsfullt « Art of Work

  […] Rick Falkvinge, kanske den som engagerat sig mest av alla i detta, tex här, här och här. Jag är inte enskilt för hans försök till häxjakt på dem som tagit fram förslaget […]

 53. Om du känner en riksdagsledamot? | El Rubio talar

  […] all sides, Rick Falkvinge (pp) #3, Politruck #3, Fajaf Blog, gardebring.com | anders.nu, Loci.se, Rick Falkvinge (pp) #4, Stationsvakt, Gester…med ord, Alesia Goncharik, Bäst på internet i dag, Sassas samlade […]

 54. […] FRAs kuppmakare kunde schackra bort några naiva politiker. Men inte en kombination av hela Sveriges bloggosfär och de mest briljanta journalisterna i gammelmedia. […]

 55. Återremiss Schmåterremiss « Tomas sida

  […] Rick Falkvinge efterlyste för ett tag sedan dem som dödat vår demokrati. Vilka var det som egentligen drav igenom detta, vilka var det som ursprungligen är ansvariga för detta. Jag skulle vilja lägga den s.k. tredje statsmakten till denna lista. För här har vi en av de största bovarna i dramat. Var har den krtiska granskningen varit? Hur kan detta inte ha varit på löpsedlarna det senaste året? Varför vaknade de inte tidigare? Ska det krävas ett folkligt uppror för att de ska skriva? Ska det inte vara tvärtom? Ska inte tidningarna bevaka politikerna, så att det kan starta det folkliga upproret när saker inte står rätt till? Har tidningarna förpassat sig själva till fjärde statsmakten? […]

 56. post-FRA post « FREE WORLD ORDER CONSPIRACY

  […] Det är deras fel från första början att vi har FRA-lagen och de andra storebrorslagarna vi ser i dag. Hycklaren Bodström och hans uttalande att han är glad att han röstar Nej är så sjukt med tanke på att han i princip ensam (tillsammans med partiet) drivit frågan om ett Storebrorssamhälle under många år. Leni Björklund, socialdemokraterna, skrev förslaget från första början. Se även “FRA föslaget, en tidslinje” och “Vilka var det som försökte förråda demokratin” […]

Comments are closed.

arrow