Å där kom storyn vi väntat på

Där kom storyn från TT som vi visste skulle komma någon gång, någonstans. Vi vet att FRA har fetingfuskat (läs “begått brott”) med persondata som de bara fick använda till metodutveckling och använt det för sociogramanalys, alltså att kartlägga vilka som pratar med vilka, i skarp drift. Tydligen handlar det om runt 100 ryssar svenskar som avlyssnats för sina kontakter med Ryssland.

En av de större TV-redaktionerna ringde mig just och ville ha mer information. Jag berättade om de rykten jag hört. De gräver med andra ord vidare.

Fan, vi vinner det här slaget nu. Det behövs fortsatt tryck, men vi medborgarrättskämpar vinner fanimej det här.

Pingat på Intressant. Andra bloggar om , , , , , , ,

Twinglande: DN, SvD.

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. inflix

  Äntligen inte en dag för tidigt

 2. Mikael Nilsson

  Flera källor säger “svenskar”. Tex DN, http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=779515

 3. Lasse E

  Japp, det handlar om svenska medborgare. Anmälaren ska ha jobbat på Säpo.

 4. Rick Falkvinge

  Lasse E: Kunde jag ge mig fan på. Men det är ok, i just det här fallet sammanfaller Säpo med goda krafter.

 5. Mary

  Spännande nu. Jag hoppas ju på att min egen partiledare blåser av det hela och inte satsar hela sin prestige på det här. Det vore synd av många skäl.

  Men någon FRA-lag i sin nuvarande utformning vill vi INTE ha.

  Kör på Rick

  Mary’s last blog post: Varför inte börja med öppettiderna…

 6. Daniel

  “Det här får den centerpartistiske riksdagsledamoten Fredrick Federley att bli än mer tveksam till förslaget.

  – Är det så att den här anklagelsen är sann, om man har hanterat information på det här sättet, så är det ett uppenbart bevis för att man inte ska ha de här befogenheterna och att det faktiskt kan komma att missbrukas.

  Påverkar det här ditt beslut nästa vecka?

  – Det är klart att det ger en skjuts åt nej-hållet, det är helt klart.”

  http://www.sr.se/cgi-bin/ekot/artikel.asp?artikel=2134480

 7. blondin-rikard

  Vinner och vinner… Jag ser det mer som att vi säger ifrån, påverkar makthavarna och räddar demokratin (hur uppblåst och storvulet det än må låta så är det det vi gör).

  Men vinner? Det är ingen fotbollsmatch det här och vi har upptäckt hur parlamentarismen fungerar, antagligen någon form av sammanslutning som styr hela alliansblocket, samt att media vaknar först i elfte timmen.

  Jag är rädd att det här är en pyrrhusseger om vi nu ska tala i termer om vinst och förlust.

  Det enda positiva är väl att vi ser att det är möjligt att samarbeta med opinion om frågor som faller utanför höger-vänsterskalan och att bloggosfären inte främst handlar om sex, mode och bantning (eller vad det nu var den där Marcus fått för sig).

 8. Nu händer det grejer! « Ur hjärtat

  […] Nu händer det grejer! 14 06 2008 DN.se skriver om vår strid mot FRA-lagen, Svenska Dagbladet gör detsamma och Rick Falkvinge har blivit kontaktad av TV. […]

 9. job

  ropa inte hej förrän vi är över bäcken…

 10. Bloggosfären skriver historia « Christian Engström (pp)

  […] officiel, SEO-SEM, Åsiktstorped, andra sidan, Dexion, Rick Falkvinge (pp), Mina dagliga bestyr, Rick Falkvinge (pp) igen, filmflykt, Bloggen Bent, Beta Alfa, Blogge Bloggelito, Herr Klokboks Kollektion, Bloggen Bent […]

 11. Daniel

  Birgitta Ohlsson låter inte helt omöjlig heller:

  “1) Det föreligger ett missförstånd bland bloggar och media angående min närvaro vid FRA-voteringen. Jag är inte i Zimbabwe, utkvittad eller bortrest under själva FRA-voteringen. Däremot är jag borta under tisdagen då själva debatten sker (vet ej exakt tid för denna), då vi också har en annan votering.

  2) FRA-voteringen är dock på onsdag morgon 09.00. Då är jag där.

  3) Jag tar mitt beslut på hur jag ska rösta under helgen. Det som påverkar mitt beslut är först och främst min liberala ideologi, men också tankar från människor som betyder något för mig, mitt partidistrikt, stöttande personvalskampanjare från valkampanjerna 2002/2006, åsikter från individer som stöttat mig under mina år i LUF/LS/fp och förstås i o m att jag är en varm vän av det fria personvalet, de som kryssat mig. Vad vänsterpartister, piratpartianhängare eller Timbro tycker påverkar mindre:-)”

  http://fpostermalm.se/2008/06/14/jag-deltar-i-fra-voteringen/

 12. anonym

  http://www.svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=22620&a=1173950&lid=puff_1173812&lpos=rubrik

  SVT Rapport berättar..

  “Anmälaren uppger sig ha arbetat på Rikspolisstyrelsen och där kunnat se en lista på 103 svenskar som FRA lämnat till Säkerhetspolisen. Enligt anmälaren har de 103 t.ex. gjort affärer eller deltagit i ryska utbildningsprojekt.

  […]

  Så sent som förra veckan intygade statssekreteraren för Rapport att FRA kommer att följa personuppgiftslagen även om det nya förslaget klubbas genom. Något man alltså redan nu, innan myndighetens befogenheter utvidgats, anklagas för att ha brutit mot. “

 13. JB

  Så här svarade Birgitta Ohlsson i mejl till mig för två månader sedan, alltså långt innan bloggbävningen:

  Jag är personligen skeptisk till FRA-betänkandent av bl.a. de skäl som du anfört. Men mina åsikter är ej partiets.

 14. Skrämmande! « My Weblog

  […] som bloggar om FRA: andra sidan, Dexion, Rick Falkvinge (pp), Mina dagliga bestyr, Rick Falkvinge (pp) igen, filmflykt, Bloggen Bent, Beta Alfa, Blogge Bloggelito, Herr Klokboks Kollektion, Bloggen Bent […]

 15. Daniel
 16. Bättre sent än aldrig « lambda ship-state

  […] Jag har de senaste dagarna pendlat mellan hopp och förtvivlan (med en klar övervikt för det senare), men nu kan man nog faktiskt ha realistiska förhoppningar. […]

 17. Det rör på sig! « My Weblog

  […] sidan, Dexion, Rick Falkvinge (pp), Mina dagliga bestyr, Rick Falkvinge (pp) igen, filmflykt, Bloggen Bent, Beta Alfa, Blogge Bloggelito, Herr Klokboks Kollektion, Bloggen Bent […]

 18. […] officiel, SEO-SEM, Åsiktstorped, andra sidan, Dexion, Rick Falkvinge (pp), Mina dagliga bestyr, Rick Falkvinge (pp) igen, filmflykt, Bloggen Bent, Beta Alfa, Sorterade och osorterade tankar, Blogge Bloggelito #5, […]

 19. Var det inte för sent? « My Weblog

  […] officiel, SEO-SEM, Åsiktstorped, andra sidan, Dexion, Rick Falkvinge (pp), Mina dagliga bestyr, Rick Falkvinge (pp) igen, filmflykt, Bloggen Bent, Beta Alfa, Sorterade och osorterade tankar, Blogge Bloggelito #5, […]

 20. Bloggen Bent - Blogginl

  […] SEO-SEM, Åsiktstorped, andra sidan, Dexion, Rick Falkvinge (pp), Mina dagliga bestyr, Rick Falkvinge (pp) igen, filmflykt, Bloggen Bent, Beta Alfa, Sorterade och osorterade tankar, Blogge Bloggelito #5, […]

 21. Tomas Tobé röstar fel om FRA, vem är förvånad? | joinsimon.se

  […] officiel, SEO-SEM, Åsiktstorped, andra sidan, Dexion, Rick Falkvinge (pp), Mina dagliga bestyr, Rick Falkvinge (pp) igen, filmflykt, Bloggen Bent, Beta Alfa, Sorterade och osorterade tankar, Blogge Bloggelito #5, […]

 22. […] officiel, SEO-SEM, Åsiktstorped, andra sidan, Dexion, Rick Falkvinge (pp), Mina dagliga bestyr, Rick Falkvinge (pp) igen, filmflykt, Bloggen Bent, Beta Alfa, Sorterade och osorterade tankar, Blogge Bloggelito #5, […]

 23. Om du känner en riksdagsledamot? | El Rubio talar

  […] officiel, SEO-SEM, Åsiktstorped, andra sidan, Dexion, Rick Falkvinge (pp), Mina dagliga bestyr, Rick Falkvinge (pp) igen, filmflykt, Bloggen Bent, Beta Alfa, Sorterade och osorterade tankar, Blogge Bloggelito #5, […]

 24. […] Åsiktstorped, andra sidan igen, Dexion #7, Rick Falkvinge (pp) #3, Mina dagliga bestyr, Rick Falkvinge (pp) #4, filmflykt, Bloggen Bent #4, Beta Alfa #4, Sorterade och osorterade tankar oc…, Blogge […]

 25. Piece of The Mind» Blog Archive » Vem ska st

  […]

 26. Ut med det gamla, in med det nya! « Ur Hjärtat

  […] FRA kommer att ställas till svars för sina olagligheter? När kommer utredningen mot all deras olagliga spaning? Vem anmäler polisanmäler våra riksdagsledamöter (inte Camilla Lindberg (fp) då) för att de […]

 27. Nu händer det grejer! « [ri-sajklat]

  […] mot FRA-lagen, Svenska Dagbladet skriver om FRA:s olagliga avlyssning, Rick Falkvinge har blivit kontaktad av TV och Expressen.se skriver om ‘kuppartad handläggning’ i sin artikel “Spelet bakom […]

Comments are closed.

arrow