Nu på SVT Opinion

Nu idag har jag en artikel på SVT Opinion, där jag dels kräver att få fram namnen på dem som försökt förråda demokratin på samma sätt som jag gjorde i min förra post (jag skrev dem i stort sett samtidigt), och dels bemöter Karin Enströms (m) lögner från igår.

Pingat på Intressant. Andra bloggar om , ,

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Audi A3 Sportback 2.0T Quattro

  Klockrent!

  Och nu har gammelmedia vaknat också!

  Nu vänder vi skutan och bevarar integriteten och demokratin!

 2. rikard

  FRA anklagas för olaga datalagring (svt.se).

 3. johannes

  Fullträff.

  “Demokrati förutsätter att medborgaren har rätt till ett privatliv, och att makten går att granska. Alla samhällen där motsatsen har varit sann – där medborgaren har varit transparent och avlyssnad av staten, och makten inte har gått att granska, har varit genuint otrevliga platser att leva på.”

  johannes’s last blog post: När luften inte räcker till

 4. Tobias

  Om argumentet om att göra någonting olagligt lagligt bara för att det pågått länge är giltigt undrar man varför inte samma sak gäller fildelning.

 5. Lasse E

  Alla som orkar: Bemöt Staffan Danielssons senaste snömos.

 6. pv2b

  Tobias,

  Du undrar varför argumentet att en olaglig aktivitet pågått länge är ogiltigt när det gäller FRA-lagen, men giltigt när det gäller fildelning.

  Mitt svar är — det är inte ett giltigt argument för att legalisera den fildelning som nu är olaglig heller. Det är inte viktigt hur länge en aktivitet pågått — det som är viktigt är vilken förankring lagen har hos oss som samhälle.

  Jag vill inte minnas att någon seriös debattör har använt argumentet “men många har ju fildelat hur länge som helst” som ett argument för att legalisera den fildelning som nu är olaglig, i sig — utan snarare som en illustration av den opinion som finns kring lagen.

  Att FRA avlyssnat etern hur länge som helst är därför inte en illustration av samma sak. Det visar att *staten* struntar i lagen. Och det är en helt annan sak än att medborgarna gör det.

 7. Tobias

  Jag var sarkastisk.

 8. pv2b

  Tobias,

  Jag anade nästan det, men på Internet kan man aldrig vara säker. Någon kunde ju ha trott att du menade allvar. 🙂

 9. niklas

  Rick,

  Ett mycket stort tack för ditt engagemang i den här och många andra frågor.

 10. Bloggosfären skriver historia « Christian Engström (pp)

  […] SKICK igen, Hultins tankegång igen, Björn Wadström – ettan, Björn Wadström – on all sides, Rick Falkvinge (pp) #5, Politruck, Fajaf Blog, gardebring.com | anders.nu, Loci.se, Rick Falkvinge (pp) #6, […]

 11. […] igen, Opassande #3, Som jag bäddar, Björn Wadström – ettan #3, Björn Wadström – on all sides, Rick Falkvinge (pp) #3, Politruck #3, Fajaf Blog, gardebring.com | anders.nu, Loci.se, Rick Falkvinge (pp) #4, […]

 12. Var det inte för sent? « My Weblog

  […] igen, Opassande #3, Som jag bäddar, Björn Wadström – ettan #3, Björn Wadström – on all sides, Rick Falkvinge (pp) #3, Politruck #3, Fajaf Blog, gardebring.com | anders.nu, Loci.se, Rick Falkvinge (pp) #4, […]

 13. Bloggen Bent - Blogginl

  […] igen, Opassande #3, Som jag b

 14. Tomas Tobé röstar fel om FRA, vem är förvånad? | joinsimon.se

  […] igen, Opassande #3, Som jag bäddar, Björn Wadström – ettan #3, Björn Wadström – on all sides, Rick Falkvinge (pp) #3, Politruck #3, Fajaf Blog, gardebring.com | anders.nu, Loci.se, Rick Falkvinge (pp) #4, […]

 15. […] igen, Opassande #3, Som jag bäddar, Björn Wadström – ettan #3, Björn Wadström – on all sides, Rick Falkvinge (pp) #3, Politruck #3, Fajaf Blog, gardebring.com | anders.nu, Loci.se, Rick Falkvinge (pp) #4, […]

 16. Om du känner en riksdagsledamot? | El Rubio talar

  […] igen, Opassande #3, Som jag bäddar, Björn Wadström – ettan #3, Björn Wadström – on all sides, Rick Falkvinge (pp) #3, Politruck #3, Fajaf Blog, gardebring.com | anders.nu, Loci.se, Rick Falkvinge (pp) #4, […]

 17. Anders Andersson

  Nu har jag också fått in ett debattinlägg där jag svarar Karin Enström, om än i fråga om en teknisk detalj snarare än helheten (jag skrev och skickade in det i fredags kväll, innan jag sett Ricks inlägg).

Comments are closed.

arrow