Två viktiga saker inför morgondagens FRA-debatt

Det finns två saker som inte har kommit fram tillräckligt i debatten, som Oscar Swartz har uppmärksammat. Han har för övrigt en utmärkt artikel i SvD idag som han kommenterar utförligare på sin blogg.

Det första är att begreppet om yttre hot bara är ett skenmål. Jag insåg inte de fulla vidderna av det här förrän jag kom att tänka på mina samtal med Anders Wik, förre överdirektören för FRA, som verkade mest förbryllad över att jag tog upp det och verkade betrakta den skrivningen som helt irrelevant. “Vi ger stöd åt Sveriges politik”, sade han. Jag insåg först när jag läste Oscars postning att det är precis vad det är — det där med “yttre hot” är ett avsiktligt skenmål åt debatten.

FRA avlyssnar inte i första hand för att spana efter yttre hot. FRA spanar för att stödja regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik. Och det är något helt annat, och mycket mer omfattande, än att lyssna efter hot. I lagtexten som redan gäller står det så här:

1 § Försvarsunderrättelseverksamhet skall bedrivas till stöd för svensk utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik samt i övrigt för kartläggning av yttre hot mot landet.

I klartext: den allmänna avlyssningen kommer (bland annat) att användas för att spana på allt som USA inte gillar — det står uttryckligen i regeringsförklaringen att banden till USA ska stärkas, och det lär knappast ske genom att USA fjäskar för Sverige. Återstår då bara att Sverige fjäskar för USA. Vad kan du komma på som går över Internet i Sverige som USA inte gillar?

Det andra som inte kommit fram tillräckligt är att det inte bara är telefonsamtal och mail som kommer att avlyssnas, utan allt vi gör på Internet. Läser tidningar. Bokar resor. För första gången någonsin blir det möjligt för staten att avlyssna vilken musik vi lyssnar på och vilka tidningsartiklar vi läser. Oscar skrev om det här (hittar inte bloggposten nu) och jag skrev mer i en artikel för SVT Opinion.

De här två pusselbitarna tillsammans visar hur oerhört hårresande förslaget är, att det går långt bortom att spana efter terrorister i all vår korrespondens (vilket redan det hade varit helt oacceptabelt).

Imorgon sitter jag i riksdagen och livebloggar hela dagen. På onsdag klockan 0800 står jag utanför riksdagen och visar de riksdagsledamöter stöd som tänker stå upp för medborgarna när de kommer till jobbet. Och jag bär vita kläder.

Pingat på Intressant. Andra bloggar om , , , , , , , , , ,

Andra som bloggat om FRA de senaste två dygnen: Mat och politik, Tomas Melin, Drottningsylt, Kulturbloggen, Ting och Tankar, Conjoiner, Alliansfritt Sverige, Med fingrarna i ekorrhjulet, Herr Klokboks Kollektion, Le blogg officiel, Beta Alfa, Steve Lando, Christian Engström (pp), Caught in the act, Framtidstanken, WitchBitch, Tomas sida, Tomas sida igen, Dexion, Basic personligt, Dexion igen, djävulskattungen, Radikalen, Din ledamot i riksdagen – Göran Pe…, Brygubben, Mat och politik igen, Tomas Melin igen, Drottningsylt igen, Kulturbloggen igen, Ting och Tankar igen, Conjoiner igen, Alliansfritt Sverige igen, Med fingrarna i ekorrhjulet igen, Herr Klokboks Kollektion igen, Le blogg officiel igen, Beta Alfa igen, Steve Lando igen, Christian Engström (pp) igen, Caught in the act igen, Framtidstanken igen, WitchBitch igen, Tomas sida #3, Tomas sida #4, Dexion #3, Basic personligt igen, Dexion #4, djävulskattungen igen, Radikalen igen, Din ledamot i riksdagen – Göran Pe… igen, Brygubben igen, Björn Wadström – ettan, Sebastian Bay, Rick Falkvinge (pp), Johanna Sjödin, JMB, Basic personligt #3, Conjoiner #3, Bloggen Bent, Brygubben #3, Conjoiner #4, Alter Ego Resonerar, Svensson, Beta Alfa #3, Aspiebloggen, Enligt Min Humla, Carls konsumentblogg, Bloggen Bent igen, Mindpark, Kulturkritik, Tonårsmorsa, The Power Glove, Björn Wadström – ettan igen, Klura – funderingar om stort och s…, Blogge Bloggelito, Stationsvakt, Enligt Min Humla igen, Mothugg, Alter Ego Resonerar igen, Erik Laakso, Roger Jönsson, Christermagister, Hultins tankegång, heja världen, Bloggen Bent #3, Nils Gustafsson, JörgenL, Attila, Magazine HumbleBee, WitchBitch #3, Rick Falkvinge (pp) igen, Hultins tankegång igen, xzpq, Björn Wadström – ettan #3, Drottningsylt #3, Röd Libertarian, Tomas sida #5, Carl Melin, Ups & Downs, Dexion #5, Mina Moderata Karameller, Media Culpa, Oväsentligheter … ?? ???, Syrrans Granne, Lenas bloggik i ordning och kaos, Blogge Bloggelito igen, Politruck, Henrik Sjöholm, Jinges web och fotoblogg, Opassande, Creativedirector.se, DEMOFON, Blogge Bloggelito #3, Peter J Olsson, Moderna Myter, Det Progressiva USA, Sagor från livbåten, Bloggtidningen, lambda ship-state, Roya och Matildas blogg, Den osynliga bloggen, Dexion #6, Björn Wadström – ettan #4, Alter Ego Resonerar #3, Expressenbloggen, Jesper Overeems Blog, Hultins tankegång #3, Loci.se, Björn Wadström – ettan #5, Mad World, Det Progressiva USA igen, Kulturkritik igen, Conjoiner #5, media:screen, Gester…med ord, Leiph Berggren, andra sidan, Christian Engström (pp) #3, Thomas Hartman | In The Pendent, Drottningsylt #4, Alter Ego Resonerar #4, Mina Moderata Karameller igen, Svensson igen, Le blogg officiel #3, SEO-SEM, jorgenmodin.net, Åsiktstorped, andra sidan igen, Dexion #7, Rick Falkvinge (pp) #3, Mina dagliga bestyr, Rick Falkvinge (pp) #4, filmflykt, Bloggen Bent #4, Beta Alfa #4, Sorterade och osorterade tankar oc…, Blogge Bloggelito #4, Herr Klokboks Kollektion #3, Bloggen Bent #5, Mina Moderata Karameller #3, Oväsentligheter … ?? ??? igen, deep.edition, Drottningsylt #5, Leiph Berggren igen, SKICK, Hultins tankegång #4, Svensson #3, Pimli i vardagen, Peter J Olsson igen, Beta Alfa #5, Peter J Olsson #3, Mina Moderata Karameller #4, Johan Ronström

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. […] om FRA idag: Opassande, Oscar Swartz, Politiskt inkorrekt, Attila, JMB, Magnus Andersson (c), Rick Falkvinge (pp), Christian Engström (pp), Sundevall […]

 2. RedLib

  Tack, det senare av det här försökte jag trycka på i senaste posten också… Det har känts som det varit väl mycket fokus på komunikationens innehåll.

  Visst förstår jag den pedagogiska poängen med att prata om brevhemligheten, men det är så mycket större, en total kartläggning av vad vi gör, läser, är, har för kontakter…

  RedLib’s last blog post: Självmordsalliansen

 3. Sophia

  Innebär också att det inte är HELT orimligt att tänka i banor av “vadkan FRA göra för amerikanska copyright-organisationer”…

 4. Mats Dagerlind

  Fler saker som inte har framkommit så tydligt är:

  1) förslaget tar bara hänsyn till den ena sidan av den tekniska utvecklingen – att trafik flyttar in i trådburna nät är bara halva sanningen. Det finns en explosionsartad motsatt trend med mobiltelefoni, SMS, MMS och mobilt bredband där privat trafik flyttar ut i etern. Om 98% av den trafik FRA är intresserad av har flyttat in i fasta nät och den trafik FRA inte är intresserad av flyttar ut i etern, då vore det åtminstone rimligt att man föreslog att befogenheterna i etern ska minska eller helt fredas från FRA samtidgt som de ökar i fasta nät.

  2) ledande borgerliga politiker erkänner öppet att FRA bryter mot lagen. Läs sista stycket i denna SvD-artikel:

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_1369317.svd

  “Charlotte Cederschiöld ser likheter mellan FRA-lagen och ”Echelon”. Hon är övertygad om att FRA kommer att övervaka svensk datortrafik oavsett vad riksdagen säger.

  – Inbilla inte mig att det inte har förekommit. Det här är bara en lagfästning av någonting som pågår.”

  3) Efter det kalla kriget har hotbilden i Europa blivit en helt annan och generellt svagare. Det har föranlett en omställningen av det svenska försvaret från ett invasionsförsvar till ett insatsförsvar.

  Det här lagförslaget ignorerar emelelrtid denna utveckling. Här vill man att FRA:s befogenheter ska vidgas för att upprätthålla kvantitativ status quo i signalspaningsverksamheten som om inget har hänt säkerhetspolitiskt i närområdet och världen i övrigt sedan 2: världskriget och kalla krigets dagar.

  Det vore adekvat att även FRA och signalspaningsaktiviteterna förändras från generella aktiveteter till riktade insatser. Med det här förslaget går man i rakt motsatt riktning, något som ter sig minst sagt märkligt och inkonsekvent.

 5. Mikael Nilsson

  IRrelevant menar du väl?

 6. Rick Falkvinge

  Micke: Rätt, fixat. Skönt att se att budskapet gick hem ändå. 🙂

 7. Henrik Sjöholm » Tidningskrönika #2 för centerpartister

  […] vara mot just den här lagen. Blogge sammanfattar medialäget och de olika aktörernas positioner, Rick Falkvinge om vad lagen egentligen ger för befogenheter, Bloggen Bent om hårda tag hos moderaterna mot […]

 8. Kolla vilka bloggar FRA själva läser

  […] dessa dagar är det knappast förvånande att hitta Rick Falkvinges blogg, Emma på Opassande, Blogge, Oscar Swartz, Paf på FRA:s läslista tillsammans med en mängd andra […]

 9. tomas_timelock

  Hej!

  Skulle någon kunna hjälpa mig att reda ut motargumnten SAKLIGT.

  Jag kontaktade nämligen Alliansens alla riksdagsledamöter, från de flesta av de moderater som överhuvudtaget bebödade sig svara kom detta standardiserade svar:

  “Försvarets radioanstalt (FRA) har sedan mycket lång tid ägnat sig åt signalspaning i etern för att kunna få en bild av vilka yttre militära hot som finns mot Sverige. Under andra världskriget och kalla krigets mest hotfulla period betydde signalspaningen oerhört mycket för att ge kunskap om hur hotbilden mot Sverige såg ut.

  Genom den tekniska utvecklingen har situationen förändrats. Radiotrafiken i etern spelar allt mindre roll, och allt mer av kommunikationen över gränserna går i trådbunden trafik. Mindre än fem procent av all kommunikation går nu mer via etern. Detta gör att Sverige liksom andra länder hamnar i ett vägval: antingen anpassar man signalspaningen till de nya förhållandena eller så lägger man ner verksamheten och försämrar kunskapsläget om hot mot det egna landet.

  Det finns en bred enighet över blockgränserna om att det ligger i Sveriges intresse att ägna sig åt signalspaning också i framtiden. Samtidigt är verksamheten oerhört känslig för den personliga integriteten, och det måste finnas mycket starka säkerhetsspärrar så att man ser till att spaningen bara bedrivs inom strikt uppställda ramar.

  Ända fram tills nu har det inte funnits någon särskild lagstiftning alls som reglerar hur signalspaningen ska gå till. Fram till år 2000 fanns det inte ens någon lagreglering om försvarets underrättelseverksamhet i stort. Detta har varit ett problem inte minst med tanke på riskerna för den personliga integriteten.

  I riksdagen finns just nu ett vilande lagförslag om signalspaning i försvarsunderrättelseverksamhet. Lagen innehåller flera regler till skydd för den enskildes integritet. Signalspaning får bara ske efter inriktning från regeringen och berörda myndigheter. Det införs också ett särskilt tillståndsförfarande när det gäller myndigheternas inriktningar – i klartext kan inte de egna myndigheterna själva bestämma om inriktningen på spaningen, utan de måste söka om tillstånd. Det införs också tydliga regler om hur rapportering ska ske och när uppgifter ska förstöras. Likaså införs en särskild ordning för att kontrollera att spaningen verkligen sker enligt de beslutade riktlinjerna och att uppgifterna verkligen förstörs i efterhand. Förslaget betyder dessutom att det inrättas ett integritetsskyddsråd.

  Förslaget går ut på att signalspaningen ska ta sikte på yttre hot mot rikets säkerhet eller mot viktiga samhällsstrukturer. Förutom militära hot kan det handla om internationell terrorism eller annan mycket allvarlig gränsöverskridande brottslighet. Sökbegreppen som används får inte rikta sig mot en enskild person om det inte är av synnerligen vikt för verksamheten.

  Signalspaningen får enligt förslaget bara avse utländska förhållanden och ska, liksom i dag, bara vara tillåten när det gäller kommunikation som går över Sveriges gräns. En viktig avgränsning är att kommunikation där både avsändaren och mottagaren finns i Sverige men som passerar Sveriges gräns av rent tekniska skäl (t.ex. när ett företags e-postserver ligger utomlands) inte ska omfattas.

  Gränsdragningen mellan försvarsunderrättelseverksamheten och den brottsbekämpande verksamheten måste vara helt klar. Straffprocessuella tvångsmedel och annat utövande av polisiära befogenheter som riktas mot enskilda ska vara förbehållna polisen och andra brottsbekämpande myndigheter. Det ska alltså inte finnas någon möjlighet att kringgå de lagbestämmelser som ställts upp till skydd för den personliga integriteten vid brottsbekämpande arbete genom att begära stöd av myndigheter inom försvarsunderrättelseverksamheten. Förslaget tydliggör också att försvarsunderrättelseverksamheten är förhindrad att vidta också andra konkreta åtgärder i den brottsförebyggande och brottsbekämpande verksamheten som direkt syftar till att lösa uppgifter som föreskrivs för den verksamheten.

  Integritetsskyddet är en central del av den föreslagna lagstiftningen. Frågan är extra viktig eftersom det här är två mycket centrala intressen som står mot varandra – den nationella säkerheten och skyddet för privatlivet. Vi anser att förslaget innebär en tydligare och rättsäkrare reglering än dagens läge, och försvarsutskottets borgerliga majoritet har föreslagit åtgärder som ytterligare förstärker rättssäkerhetsaspekterna.”

  Jag uppfattar nämligen själv att det hos riksdagsledamöterna finns mycket okunskap och en lite naiv instäkllning om man utan vidare fundering kan stå bakom dessa argument. Men det ligger en del i att även många motståndare till FRA-LAGEN skrivit rena felaktigheter och/eller blandat ihop saker.

  Skulle därför behöva hjälp att bemöta denna kritik SAKLIGT av de som verkligen kan. Med understöd av FAKTA.

  Tacksam för all hjälp!

  /tomas

  tomas_timelock’s last blog post: STOPPA FRA-LAGEN!

 10. johannes

  Bloggen Bent skriver i en kommentar hos Erik Laakso:
  Det verkar vara lite missförstånd ute och går vad gäller riksdagsledamöternas väg till “jobbet”. Det är osannolikt att vi på onsdag kommer att se en enda riksdagsledamot på gatan därför att de lär vilja springa genom de tunnlar som korsar Gamla Stan på sin väg till plenisalen.

  johannes’s last blog post: We’ve always been at war with Eurasia.

 11. johannes

  Tomas: Det öppna brevet som stoppafralagen.nu skickade till riksdagsledamöterna, kanske kan hjälpa dig: http://www.stoppafralagen.nu/OppetBrevFRALagen.pdf

  Annars tar jag upp ett par argument och hur man kan tänkas besvara dem, i min blogg.

  johannes’s last blog post: We’ve always been at war with Eurasia.

 12. Jesper

  @Tomas_timelock:
  Svaret du fått börjar med en dimridå. De första fyra styckena får läsaren att tro att FRA:s huvudsakliga signalspaning gått ut på att lyssna på de få telefonsamtal som gått på något eterburet sätt, och de snuvats på denna möjlighet i och med internet. Detta är fel. Deras signalspaning i etern har mest gått ut på att följa Warsawapaktens truppers radiokommunikation vid trupprörelser eller då de provocerats av olika DC3:or och liknande, samt att (olagligen?) avlyssna ambassaders radiokommunikation med hemlandet. Detta är väl vad alla förväntar sig. De har också avlysssnat telefonsamtal, men det har a l d r i g varit tillåtet, inte ens då samtalet varit eterburet. Så när FRA säger att det är lika bra att låta oss lyssna på all kommunikation så att vi får det reglerat i lag så ljuger de. Lagen som reglerar det är Sveriges grundlag och den förbjuder avlyssning av förtroligt samtal utom vid misstanke om grov brottslighet.

 13. Tor

  tomas:

  Tvärtemot vad många ja-sägare påstår går det utmärkt att reglera dagens integritetsinskränkningar utan att samtidigt i stor skala utöka övervakningen till trådbunden trafik.

  “En viktig avgränsning är att kommunikation där både avsändaren och mottagaren finns i Sverige men som passerar Sveriges gräns av rent tekniska skäl (t.ex. när ett företags e-postserver ligger utomlands) inte ska omfattas.”

  Även kommunikation där avsändare och mottagare finns i Sverige kan handla om “utländska förhållanden”. Se sida 43 i propositionen.

  “Det ska alltså inte finnas någon möjlighet att kringgå de lagbestämmelser som ställts upp till skydd för den personliga integriteten vid brottsbekämpande arbete genom att begära stöd av myndigheter inom försvarsunderrättelseverksamheten.”

  FRA får inte vidta konkreta åtgärder, men de får på eget bevåg assistera brottsbekämpande myndigheter. Man kan här fråga sig om FRA-personal ur minnet får upplysa om sådan överskottsinformation för vilken lagen kräver att insamlad data ska förstöras – man kan ju inte förstöra mänskliga minnen. Det verkar finnas ett sekretesskrav vad gäller enskilds personlig och ekonomiska förhållanden, men utöver det hittar jag inga hinder.

 14. John Smith

  Ett mycket upplyst svar från Torsten Sjögren, moderat politiker i Danderyd på frågan om varför vi ska montera med demokratin med FRA-lagen:

  “Läs i tidningen om svenska pojkar som utbildas i afganistan för att bomba i
  Danmark. De är dem vi måste skydda oss mot. Hälsningar Torsten”

 15. Monday, June 16th 2008 (daily photo)

  […] the current blog eruption about the FRA legislation, but you’ll find all the latest via Falkvinges blogg, Emma på Opassande, Blogge, Oscar Swartz, Paf, Mary X Jensen, Simon Sundén, Svensson and so on […]

 16. Mer om FRA - Nu eller aldrig « The Power Glove

  […] blidka det där stora ostburgedoftande landet i väst och deras relation med oss mellanmjölkare. Rick Falkvinge skriver mer om det här i sin blogg så läs det så slipper jag parafrasera, och det är värt din […]

 17. Tobias

  En annan sak som jag tycker faller bort är argument för varför Sverige inte har några reella hot mot sig. Utan en sådan argumentation kan politikerna lätt ursäkta sig med argument som “om vi inte skyddar oss mot hot mot Sverige är inte den personliga integriteten värd någonting i alla fall” (vilket jag för övrigt i vilket fall tycker är ett trångsynt argument).

 18. Klart

  Det tjatas väldigt mycket om att FRA-lagen är behjälplig för vårt militära engagemang i t ex Afghanistan. Jag kan tänka mig att det kanske vore bättre att dra tillbaka trupperna om man har dem där på bekostnad av den svenska demokratin, men det är ju bara lilla jag det.

 19. jiggi

  Dagen.se har varit inne på samma linje och skriver i dag om det “yttre hot” som inte finns

 20. Bengt Svensson

  Vi har fått lära oss att FRA inte är en militär utan en civil myndighet. Och nu är inte längre radio en framkomlig väg att spana på utan nu är det kabel som gäller.
  Så varför skall det då inte heta CKA (Civila KabelAnstalten)?

  Jo, för numera står det för Fredrik Reinfelts Avlyssningsanstalt.
  Vi har fått meddelandefrahet och yttrandefrahet i stället.

 21. […] har för övrigt precis som många andra skrivit bra idag. En titt på knuff.se […]

 22. FRA-lagen - en beställning från USA? | Svensson

  […] agenda där vi ska bli mer allierade med det stora landet i väster på en mängd olika sätt. Som Falkvinge skriver: I klartext: den allmänna avlyssningen kommer (bland annat) att användas för att spana på allt […]

 23. […] Min plats bland orden, Cattis blogg, Svensson #5, andra sidan, Signerat Kjellberg, Conjoiner, Rick Falkvinge (pp) #5, Mat och politik, Pasteys Plats, Framtidstanken, Tomas Melin, Drottningsylt #3, Kulturbloggen, […]

 24. Inte konstigt att SD kommer in i riksdagen. | El Rubio talar

  […] Min plats bland orden, Cattis blogg, Svensson #5, andra sidan, Signerat Kjellberg, Conjoiner, Rick Falkvinge (pp) #5, Mat och politik, Pasteys Plats, Framtidstanken, Tomas Melin, Drottningsylt #3, Kulturbloggen, […]

 25. […] Ström, Isobels text och verkstad, The Pale Green Woman, Caught in the act, JMB, blogge bloggelito, Rick Falkvinge, projO, Henrik Alexandersson, Drottningsylt, Klokbok, Christian Engström, Janne Pettersson, andra […]

 26. Erik Laakso | På Uppstuds » Jag polisanmäler FRA

  […] Min plats bland orden, Cattis blogg, Svensson #5, andra sidan, Signerat Kjellberg, Conjoiner, Rick Falkvinge (pp) #5, Mat och politik, Pasteys Plats, Framtidstanken, Tomas Melin, Drottningsylt #3, Kulturbloggen, […]

 27. […] Ström, Isobels text och verkstad, The Pale Green Woman, Caught in the act, JMB, blogge bloggelito, Rick Falkvinge, projO, Henrik Alexandersson, Drottningsylt, Klokbok, Christian Engström, Janne Pettersson, andra […]

 28. Rätt ska vara rätt det får inte bli fel « WitchBitch

  […] Ström, Isobels text och verkstad, The Pale Green Woman, Caught in the act, JMB, blogge bloggelito, Rick Falkvinge, projO, Henrik Alexandersson, Drottningsylt, Klokbok, Christian Engström, Janne Pettersson, andra […]

 29. håkan nordström

  Sverige har länge varit förebild för hur ett land skall styras och refereras oftast som ”Den Svenska Modellen”. Den består av ett klassfritt samhälle.

  Sverige och Kanada användes av Illuminati för experiment som MK-Culta, ett program som används för att hjärntvätta människor och kontrollera dem. Sverige använde sig av skolsystemet för att omvandla alla till socialister vilket gör alla beroende av ”systemet”, regeringen. Olof Palme valdes till den person som skulle genomföra detta projekt, den s.k. ”Svenska Modellen”.

  Sen kom den ekonomiska kollapsen under början av 90-talet. Och människor i Sverige förstod inte vad det var som hände. Orsaken till att Illuminati berömde Sverige och den svenska modellen, var att den fungerade mycket bättre än projektet i forna Sovjet. Här i Sverige lyckades man lura människorna och få dem beroende av systemet. Människorna här förstod inte att de hade blivit slavar åt systemet.

  Göran Person tog över som statsminister efter Moderaterna och han var den perfekta marionetten för Illuminati och familjen Rothschild. Något som jag finner intressant är att Socialdemokraternas logga är exakt samma logga som House of Rothschild har på sin flagga utanför sitt hem i Storbritannien.

  Socialdemokraterna är Rothschilds mest trogna allierade. Illuminati vill inte minska på arbetslösheten, utan de väntar på rätt tid för att göra det. Det de vill göra för tillfället är att skapa en arbetarklass, med människor som knappt har råd att köpa mat. De vill få med så mycket människor som det går i denna klass för att förbereda alla för en ny världsordning. Människorna får rätt till arbete men till en mycket låg lön där du inte blir mer än en arbetarslav. Ersättningar, bidrag, a-kassa allt sänks för att sedan tas bort. Fackrörelserna kommer sakta men säkert försvinna.

  Det man vill åstadkomma är en balans runt om i världen, där alla människor hamnar på samma låga nivå, för att underlätta för dessa hemliga sällskap att agera ut sin djävulska plan.

  Nu har Moderaterna tagit över makten igen och saker börjar hända snabbare. Nu kommer vi se en mer tydligare bild av Illuminatis djävulska plan. Människor kommer att bli fattigare, människor kommer ta jobb med låg lön enbart för att överleva vardagen. Vi kommer strypas våra rättigheter och det sorgeliga är att många inte kommer förstå vad som hänt förrän det är för sent.

  Mötet mellan Reinfeldt och Bush handlade om Sveriges framtid och om hur Sveriges framtid kommer se ut. Det är inget att längta efter.
  Vad jag vill komma till är att fra lagen bara är ett litet steg på den globala maktelitens agenda.

 30. Snabb Banta » Blog Archive » Folk är arga nu

  […] Två viktiga saker inför morgondagens FRA-debatt (Rick Falkvinge (pp)); 27 kommentarer […]

 31. Sic Semper Tyrannis | Dumheterna

  […] misstänksam. Den enda slutsatsen som verkar rimlig är att främmande makt är inblandad. Ja, ni vet vilken främmande makt. Så blir det. Inte nog med att svenskarna skall övervakas, […]

 32. […] Ström, Isobels text och verkstad, The Pale Green Woman, Caught in the act, JMB, blogge bloggelito, Rick Falkvinge, projO, Henrik Alexandersson, Drottningsylt, Klokbok, Christian Engström, Janne Pettersson, andra […]

 33. […] Nikke, John, Claes, WitchBitch, Djävulskattungen, August Ekman, Jinge, Gunilla, Mindpark, Falkvinge, Alliansfritt Sverige, Svensson, Peter J Ohlsson, Nihao Kenny, Snowflakes in the rain, Anders […]

 34. […] Ström, Isobels text och verkstad, The Pale Green Woman, Caught in the act, JMB, blogge bloggelito, Rick Falkvinge, projO, Henrik Alexandersson, Drottningsylt, Klokbok, Christian Engström, Janne Pettersson, andra […]

Comments are closed.

arrow