Allan Widman (fp)

Liveblogging från riksdagen

Nu Allan Widman (fp). Han var den förste förespråkaren som hade kurage nog att faktiskt tala om exakt vilka “yttre hot” som motiverar en allmän avlyssning.

“Under min livstid har Sverige flera gånger fallit offer för den internationella terrorismen”, sade han. “Ambassadbombningen och flygkapning.”

Han pratar om Röda Armé-fraktionens angrepp på tyska ambassaden 1975 och Bulltoftakapningen 1972 där ingen skadades.

Mannen hävdar alltså att ett brott som inte har hänt på en hel generation är någonting som motiverar en allmän avlyssning först nu av hela svenska befolkningen!?

“Huvuddelen av all information kommer inte ens att komma i kontakt med FRA.” Mannen ljuger rakt ut, eller var det inte FRA som skulle välja ut vilken information de ville ha?

Jag såg just att Anna Troberg konstaterar att Allan Widman (fp) är ett allvarligt yttre hot mot hennes vakenhet. Briljant formulerat – det är nästan bara professionella författare som kan få till det så.

Pingat på Intressant. Andra bloggar om , , , ,

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. anon

  Så, har vi två Allan Widman eller är människan både folkpartist och moderat? =)

 2. Niclas

  Nu finns Reinfeldts piskning Tubad:
  http://www.youtube.com/watch?v=-gWQnlF7kJo&e

 3. Kim Haverblad

  Intressant att man måste ta till historie böckerna för att kunna gräva fram exempel på sk terroristhot…

  Kim Haverblad’s last blog post: Hela signalhavet stormar!

 4. Noa Resare

  Vad trygg man känner sig när han förklarar att “kärnvapen inbillar jag mig skulle vara ett sökord som gav alldeles för mycket träffar”.

 5. Niclas
 6. Karl

  Peter Rådberg är ju tyvärr ingen vidare representant på nej-sidan. Han visar ju upp riktiga politiker-kvaliteter genom att inte alls lyssna på den han replikerar till och han upprepar sig lika robot-aktigt som danielsson. Det känns som att han mest vill vinna politiska poänger på att göra några uttalanden i rätt tid.

  Synd att inte miljöpartiet kunde hitta en bättre representant.

 7. Christian

  Nuvarande ytterst tråkiga Kd talare kommer bli krossad….

  Se och njut.

 8. Bertil Wennergren

  Tack för Reinfeld-tuben. Men han sa ju inte alls att makten utgår från regeringen. Var kom den formuleringen ifrån?

 9. AToTheK

  Nuvarande talaren (Elsa-Maria Lindgren (KD)) hakade upp sig på ordet integritet, jag höll nästan på att skratta ihjäl mig. Hon låter lite ledsen när hon pratar, vet ej om hon själv tror på vad hon säger.

 10. andre

  Bra exempel med Lind och Palme. Undrar hur de får ihop det att de skulle kunna undvika dylika illgärningar med den här typen av signalspaning. Har lite svårt att tro att Krille P och Mijailović satt och chattade på MSN om sina planer.

 11. […] fortsätter starkt: Rick Falkvinge, Opassande, Projo, Pirat-Janne, Anna Troberg  Posted on: tisdag, juni 17, 2008 at 15:34 […]

 12. AToTheK

  Jag undrar om dom (Ja röstarna) kommer att klassificera dessa morden som “yttre hot” fast dom är ju onekligen hot mot rikets säkerhet. Men du har helt rätt i att dessa typer av dåd inte kommer kunna stoppas med denna lagen. Själv tror jag inte att några terror hot kommer kunna stoppas med denna lagen. Som jag skrivit innan så tar jag hellre “risken” för terror hot än att låta denna lagen gå igenom.

  Om lagen går igenom så finns den ingen anledning att göra terror i Sverige eftersom terrorn redan vunnit då, fast det kasnke är detta dom (Ja röstarna) menar med att skydda oss mot “yttre hot”

 13. AToTheK

  Som jag skrivit innan så tar jag hellre “risken” för terror hot än att låta denna lagen gå igenom.

  Den meningen ska givetvis vara -hot +dåd

  Som jag skrivit innan så tar jag hellre “risken” för terror dåd än att låta denna lagen gå igenom.

 14. tomas_timelock

  Jaha! Om det är folkpartiet är jag inte folkpartist längre. Verkar som Centern också fegar ur. När blev det viktigare att vara mer lojal mot sitt parti än mot sina väljare? Och vad är det för mening att kryssa kandidater om deras personliga åsikter i olika frågor ändå inte får något praktiskt inflytande? Vad ska vi då med alla dessa riksdagsleamöter till? Sist men inte minst; Vem ska man rösta på nu?

  Frågorna hopar sig…

  tomas_timelock’s last blog post: STOPPA FRA-LAGEN!

 15. Ron

  Fotröstning funkade för mig. Jag betalar inte skatt för att bygga fängelse åt mig själv.

  Den här typen av beslut SKA leda till att valdeltagandet i Sverige faller till den bananrepubliknivå där det uppenbarligen hör hemma.

 16. Ulrike

  RAF/Röda Armé Fraktionen såg ju sig själva som ett svar på den Västtyska statens repression och övervakning (bland annat)… så snarare föder ju mer övervakning mer våldsamma motståndsgrupper snarare än förebygger dem. Just my 20 cents..

 17. Anders

  Enligt Realtid.se har Allan Widman (fp) använt följande som argument för lagförslaget: “En statsminister och en utrikesminister har bragts om livet i Sverige. Hittills har Sverige klarat sig från bombattentat.”

  Stämmer det verkligen? Har han på fullaste allvar använt (1) ett mord som inträffade innan gemene man ens hört talas om Internet, (2) ett mord som, av allt att döma, utfördes av en förvirrad psyksjuk man som var svensk medborgare, bodde i Sverige (och som därmed inte skall träffas av FRA-lagen) och fick ett plötsligt infall när han såg en minister på stan, samt (3) att vi INTE bombats, som argument FÖR avlyssning? Man blir mörkrädd.

 18. […] Peter J Olsson, riggs blogg, Röd Libertarian #4, Edris tankar, ..:: josephzohn | gås blogger, Rick Falkvinge (pp) #21, Opassande #14, Dick Erixon #5, Röd Libertarian #5, Magnus Ahlkvist igen, Magnus Ahlkvist #3, […]

 19. Snygg taktik men jag går inte på det « WitchBitch

  […] Peter J Olsson, riggs blogg, Röd Libertarian #4, Edris tankar, ..:: josephzohn | gås blogger, Rick Falkvinge (pp) #21, Opassande #14, Dick Erixon #5, Röd Libertarian #5, Magnus Ahlkvist igen, Magnus Ahlkvist #3, […]

 20. Äcklad « Basic personligt

  […] Peter J Olsson, riggs blogg, Röd Libertarian #4, Edris tankar, ..:: josephzohn | gås blogger, Rick Falkvinge (pp) #21, Opassande #14, Dick Erixon #5, Röd Libertarian #5, Magnus Ahlkvist igen, Magnus Ahlkvist #3, […]

 21. Det är dags att emigrera « WitchBitch

  […] Peter J Olsson, riggs blogg, Röd Libertarian #4, Edris tankar, ..:: josephzohn | gås blogger, Rick Falkvinge (pp) #21, Opassande #14, Dick Erixon #5, Röd Libertarian #5, Magnus Ahlkvist igen, Magnus Ahlkvist #3, […]

Comments are closed.

arrow