Analys av läget: Centern förråder värst

FRA-debatten är nu över.

Som det ser ut nu kommer det alltså att bli en återremiss av FRA-lagen. Den kommer förmodligen att behandlas redan under de närmaste dagarna, med en ny votering kallad i rekordfart, och votering i kammaren så fort det bara går. En av huvudpoängerna med det är att det inte går att förutse när voteringen kommer att ske.

Många konstiga saker har jag sett för att skydda makten från medborgarna, men det här är nog första gången man i praktiken har en hemlig votering så att man inte kan störas av irriterande väljare som har besvärande åsikter.

Det som händer nu är att den här vedervärdiga lagen kommer tillbaka från hyperuppsnabbad återremiss med en liten stjärnformad etikett på. Etiketten är fin och i guld och lyder “nu med en extra kontrollstation!” och har inte förändrat ett enda dugg i sak. Det kommer att vara ett par extra kontrollstationer och kontrollnämnder för en myndighet som har demonstrerat att de struntar i allt vad kontroll heter.

Det kommer fortfarande att vara allmän avlyssning av hela befolkningen.

Det kommer fortfarande att vara så att FRA kommer att byta dina och mina telefonsamtal och webbsurfande med USAs säkerhetstjänster.

Det kommer fortfarande att vara en brutal kränkning av grundläggande mänskliga rättigheter.

Det riktigt, riktigt äckliga är att centern kommer att försöka kassera in på det här som integritetsförsvarare. När våra observatörer på plats dessutom har sett dem prata intensivt med Tolgfors utanför kamera så blir bilden tydlig.

Debatten vi såg var planerad i stor detalj.

Fredrick Federley har idag visat hur han har klättrat som professionell politiker, och det skriver jag i den mest nedsättande betydelse jag kan uppbringa. Han har inte bara visat hur han har lärt sig att se ut att stå för sina principer. Han har också visat att han klarat av rävspel på riktigt, riktigt kvalificerad nivå.

Centern tar nu chansen på strategisk nivå att försöka behålla sina integritetsvärderande väljare, för att kunna ta credit för att ha “förbättrat” förslaget. Samtidigt vet Alliansen att det inte förändrar ett dugg i sak, och är tacksamma mot centern för att de har räddat alliansregeringen. Centern vet hela vägen att ändringarna som görs inte förändrar ett dugg i sak, men de håller ihop regeringen.

Eftersom det bara behövs 1/3 majoritet i riksdagen för att återremittera, så är hela maktbalansen med “det behövs bara fyra alliansledamöter med ryggrad” ute ur bilden. Socialdemokraterna har nu också en chans att ta credit — genom att blanda in dem för att rösta för en återremittering kan man låta dem få cred för att ha “stärkt integriteten” också. Jag kan inte förutse ifall m, fp, kd kommer att rösta för återremitteringen, och på så vis neka s det nöjet, eller om m, fp, kd kommer att spela ett spel för gallerierna och rösta mot en återremittering i syfte att bjuda in s för en bredare uppgörelse.

Centerns agerande idag kan göra att den allmänna avlyssningen går igenom utan några väsentliga förändringar alls, och de kommer dessutom att försöka kassera in som “integritetsförespråkare” på det. Det är rent av äckligt och motbjudande.

Fy fan. Så här fort trodde jag inte det gick att sälja ut sina principer.

Pingat på Intressant. Andra bloggar om , , , , , ,

Se även Christian Engström (pp), Blogge och Tvivlar som gjort samma analys.

Bloggat om FRA det senaste 12 timmarna: Gester…med ord, rstvideo.com – en blogg om film, m…, Opassande, Ryggraden, the real mymlan, Christian Engström (pp), Rick Falkvinge (pp), Rick Falkvinge (pp) igen, Röd Libertarian, Cattis blogg, Opassande igen, Rick Falkvinge (pp) #3, Eva-Lenas blogg, Blogge Bloggelito, Svensson, Åsiktstorped, Opassande #3, johaneriksson.se, Rick Falkvinge (pp) #4, Opassande #4, Rick Falkvinge (pp) #5, Opassande #5, Rick Falkvinge (pp) #6, Dick Erixon, Drottningsylt, Gester…med ord igen, rstvideo.com – en blogg om film, m… igen, Opassande #6, Ryggraden igen, the real mymlan igen, Christian Engström (pp) igen, Rick Falkvinge (pp) #7, Rick Falkvinge (pp) #8, Röd Libertarian igen, Cattis blogg igen, Opassande #7, Rick Falkvinge (pp) #9, Eva-Lenas blogg igen, Blogge Bloggelito igen, Svensson igen, Åsiktstorped igen, Opassande #8, johaneriksson.se igen, Rick Falkvinge (pp) #10, Opassande #9, Rick Falkvinge (pp) #11, Opassande #10, Rick Falkvinge (pp) #12, Dick Erixon igen, Drottningsylt igen, Åsiktstorped #3, Opassande #11, Trottens Betraktelser, Dick Erixon #3, Rick Falkvinge (pp) #13, Cynism, Svensson #3, urban_anjar’s blog, Röd Libertarian #3, Rick Falkvinge (pp) #14, El Rubio talar, Rick Falkvinge (pp) #15, Svensson #4, Anna Vikström, Rick Falkvinge (pp) #16, MXp – Missional Experiences, gardebring.com | anders.nu, Rick Falkvinge (pp) #17, Den osynliga bloggen, Syrrans Granne, Klocklös i Tiden – Freudianska fel…, Kildén & Åsman, urban_anjar’s blog igen, Åsiktstorped #4, Klocklös i Tiden – Freudianska fel… igen, Magnus Ahlkvist, gardebring.com | anders.nu igen, Konc i ett nötskal, Trottens Betraktelser igen, Dexion, Framtidstanken, Dexion igen, Tomas Melin, Lowdin.com i Bromma, SNUBBEN OCH HANS VÄRLD, Den osynliga bloggen igen, Rick Falkvinge (pp) #18, Tomas sida, Dexion #3, Opassande #12, Dick Erixon #4, CONtAQt, deep.edition, Rick Falkvinge (pp) #19, Svensson #5, Opassande #13, Rick Falkvinge (pp) #20, yeslove, Hultins tankegång, FredrikPettersson.NU, Peter J Olsson, riggs blogg, Röd Libertarian #4, Edris tankar, ..:: josephzohn | gås blogger, Rick Falkvinge (pp) #21, Opassande #14, Dick Erixon #5, Röd Libertarian #5, Magnus Ahlkvist igen, Magnus Ahlkvist #3, Rick Falkvinge (pp) #22, Opassande #15, Tomas Melin igen, Dexion #4, Jonas Morian | PromeMorian, Svensson #6, Conjoiner, Le blogg officiel, Rick Falkvinge (pp) #23, johaneriksson.se #3, Magnus Ahlkvist #4, Magnus Ahlkvist #5, Trottens Betraktelser #3, Rick Falkvinge (pp) #24, andra sidan, Stefan Olsson, El Rubio talar igen, Opassande #16, LOKE – KULTUR & POLITIK, Ting och Tankar, WitchBitch, Rick Falkvinge (pp) #25

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. jiggi

  Enligt Dagen är allt redan beslutat:
  http://www.dagen.se/blogg/frabevakning.html

 2. jiggi
 3. Thomas Tvivlaren

  Jag är spyfärdig över centerquislingarnas ordbajsande! Federley kan åka hem till mamsen och torka tårarna nu. Han har uppenbarligen även en potentiell karriär i Hollywood att falla tillbaka på när de som personkryssade honom nu fått klart för sig över hur mycket integritet han hade i just integritetsfrågor.

  Thomas Tvivlaren’s last blog post: Alice, dagens hjältinna!

 4. Gester

  Jo han var snygg Fredrik. Värsta är ju att en hel del verkar tro att det var hans äkta känslor.
  Ok de kan vara det, men de där känslorna är inga problem att visa om det krävs för stunden.
  De flesta av oss som kan uttrycka sig muntligt klarar det utan några som helst problem.
  Ingick, åtminstone när jag arbetade politisk för ett antal år sedan som en del i interna retorikkurser.

  Gester’s last blog post: Snygg taktik om FRA, spel för gallerierna

 5. Tvivlar

  Analysen är i stort korrekt. Sedan ska man inte ta för givet att Annie och Fredrick fullt ut förstår spelet bakom detta.

  http://tvivlar.wordpress.com/2008/06/17/fra-att-forsta-politisk-kohandel/

  Tvivlar’s last blog post: FRA: Att förstå politisk kohandel

 6. CJ

  Först var jag imponerad av känslosvallen hos de berörda ledamöterna… När man sen läser och funderar över implikationerna framstår det hela som ett enda stort desarmerande.

  Nu kommer vågen av kritik/påtryckningar inte orka samla sig på kort tid igen, de berörda partierna kan trycka in denna lag utan alltför stort motstånd.

  Jag hoppas innerligt att ingen, jag upprepar, att _ingen_ av de som röstar för denna lag kommer kunna mygla sig undan sitt personliga ansvar. Den tiden är sedan länge förbi…

  CJ’s last blog post: Here we go again…

 7. Håkan

  Jag har iaf skrivit mail till alla C’are i riksdagen och uppmanat dom att rösta nej. Om dom ändå röstar Ja eller för återremiss så kliver jag snart upp på barrikaden och skriker. Detta håller inte, vi kan inte ha idioter på styrande plats i ett samhälle. Historien kommer bara att upprepa sig.

 8. chall

  jag skrev det tidigare, att även om det varit svårt för Federly att stå för sina åsikter och hålla linjen är det fortfarande pathos att gråta… som retorikmässig genre alltså.

  Jag tycker att det känns som om alla, utom mp och v då, är nöjda med det här med återremitteringen och “vi tillsätter en kontrollgrupp” men egentligen är det ju som sagts här – inget som händer. Allting kommer finnas och allting kommer lagras och det enda som är skillnad är att vi hoppas på typ fem personer som ska säga ja eller nej till vissa saker?! När nu inte en enda riksdagsledamot vågar gå emot sin partigrupp i en sån här fråga – hur kan man tro att en person i en liten kontrollfgrupp ska stå upp óch göra skillnad?

  Det är fånigt. Man borde arbeta om förslaget och lyssnat till remissinstanserna och sen haft en bra omröstning som såg till behovet av spaning och behovet av skyddande av intergritet. Ingen vill väl ändå ha en ny IBaffär eller skandal med läckande av personers koder/privatliv?

  chall’s last blog post: A wish about raising boys

 9. ArchAsa

  Tack för din heroiska insats Rick. Du och dina medbloggare var mitt stora stöd under denna mörka dag.
  Tack för att du ser igenom det patetiska skådespeleriet. Om politikerna tror att bloggosfären är så förbannat lättlurad så kommer de få en grym överraskning.

  Själv ska jag ta en stor whiskey, krypa i säng, och imorgon stå på Riksdagsbron i vitt.

  ArchAsa’s last blog post: Jag hoppas de inte sålde sig billigt

 10. ls

  Men hur ska det här gå till? Ett omgjort förslag är väl ett nytt förslag och måste bordläggas två gånger?
  (Och kan dessutom kanske bordläggas ett år igen)

 11. […] Se även Rick Falkvinge (pp) […]

 12. Nordh

  Då tydligen Carl Sigfried utkvitterar sig så återstår inte någon hjälte längre. De tack-ord han tidigare fick bleknar. Det är en sorgens dag för demokratin.

 13. RedLib

  Ja, det går teoretiskt att hitta ‘möjliga’ försvar för enskilda ledamöter, men centern som parti har ingen trovärdighet kvar. De kommer inte undan med det här. Inte övriga alianspartier heller, men de hadde väl mindre förväntningar på sig.

  De som i slutändan kommer att rösta ja till massövervakning kommer fortfarande att bli ihågkomna för det. Det är inget hot, det är ett löfte!

  Kosmetiska förändringar gör ingen skillnad!

  RedLib’s last blog post: Federley: JA till FRA med majkupp

 14. a_dde

  Om fyra alliansledamöter mot förmodan skulle rösta nej, faller inte förlaget då även om 1/3 röstar för återremittering? I såna fall gäller fortfarande att det endast krävs 4 ledamöter med ryggrad, nog för att det kommer krävas mycket mer ryggrad.
  Men det är väl ioförsig så att det inte kommer gå att rösta avslag om återremitteringen går igenom.
  Riktigt fult spel

 15. X

  Det är ju uppenbart att de verkligen vill få igenom sin statskupp. Nu är det dags att börja fundera på vad vi skall göra härnäst.

 16. Anders_S

  Så du har fattat nu. Det hela var uppgjort innan. Inklusive Tolgfors-Federley show.

  Anders_S’s last blog post: Federley och Johansson

 17. Daniel Wijk

  Om fyra borgeliga ledamöter röstar nej efter remitteringen så faller väl förslaget oavsett (så länge som inte socialdemokraterna blandar sig i).

  I Ayn Rands roman “Då världen Skälvde” så låtsas faktisk hjältinnan att hon hjälper staten en kort stund ska tilläggas. Tyvärr tror jag inte att Annie är lika modig som hjältinnan. Det bör man isåfall ständigt påminna henne om och jämföra med ett presumtivt svek av hjältinnan i romanen och hur detta skulle ha förändrat historien och att det var just detta hon gjorde. Gör hon fel ska hon få ordentligt med skit för det.

 18. pv2b

  Jag är mållös. Jag trodde inte att det gick att missbruka riksdagen på det här sättet, men jag hade tydligen fel.

 19. Stoffe

  Precis såhär ser det nog ut. Och i så fall är det viktigare än någonsin att *trappa upp* kampanjen och till varje pris inte låta detta passera obemärkt – vare sig det lyckas eller inte!

 20. Meidi

  Det här gör mig seriöst gråtfärdig.

  Meidi’s last blog post: Meidi och politiken

 21. Det finns inga hjältar i centerns riksdagsgrupp « Onsdag

  […] Rick Falkvinge, Opassande, Erik Hultin, Erik Laakso Inga kommentarer än så länge Kommentera RSS för […]

 22. Mikael Nilsson

  Annie och Fredrik lyckas alltså med konststycket att gå emot BÅDE regeringen och sina väljare. Genius.

 23. Butcher Bird

  Indignerad, mållös, ledsen… det är svårt att beskriva känslan nu. Att Karl Sigfrid tänker rösta ja efter några små ändringar är oerhört knäckande, jag trodde han hade invändningar mot själva idén mot övervakning, inte teknikaliteter, för de kvittar, lagförslaget är fel ända ner i grunden. Annie och Fredrick känns som stora svikare också… principen i lagen är fel rakt igenom, men de röstar ja tack vare små förändringar. Jag är mållös…

  Butcher Bird’s last blog post: FRA-lagen: Mitt brev till kappvändarna

 24. syrrans granne » Vad kostar en liberal?

  […] om regeringens och FRA:s möjligheter att få leka med de stora grabbarna. Det handlar om att byta information med USA. Vilken information som helst. Var och en kan ju använda sin fantasi och fundera igenom om ni gör […]

 25. HR

  Fredrick Federley tog till lipen och bad att få besked av försvarsministern i ett replikskifte. Ett spel för galleriorna, allianspartierna hade redan innan kvällspassets början 1800 förhandlat sig fram till ett nytt förslag som skall läggas fram imorgon förmiddag.

  Karl Sigfrid som öppet gick ut med ett nej tidigare fick av statsministern och försvarsministern ett erbjudande som han inte kunde tacka nej till, han kvittar ut sig till morgondagens votering.

  Mest äcklar centerpartiet mig då dessa kan ta åt sig äran av så kallade förbättringar för den personliga integriteten, vilket är skitsnack då det nya i morgondagens förslag inte betyder ett skit. Det är fortfarande fiberkablar som dras in i ett hemligt rum där en av världens snabbaste superdator tuggar sig igenom dina email som du har krypterat, men till ingen nytta.

 26. zen

  FRA lagen är tondöv, man sjösätter inte en sådan här övervakningsmaskin utan arbetar istället fram en mer genomarbetad plan, av vad man sett från svenska riksdagen idag så saknar i stort sett samtliga politiker med några få undantag helt bildning, intelligens, integritet och elegans i sitt tänkande. Det måste finnas en balans när man lägger makten hos ett organ, som nu FRA sverige, en motpol som kan granska den granskande makten. Kontrollgruppen saknar ju möjlighet till insyn i FRA verksamhet, den blir helt tandlös och direktiven som kommer från dem kan ju ingen kontrollera att de sedan efterlevs.

  Jag tycker Oscar Swartz beskrev det bra när han han liknande kontrollgruppen och eventuella integritetskrav vid en gul post-it lapp som man satt på FRA stordator, den post-it lappen kommer att fladdra bort i fläktdånet när denna helvetesmaskin drar igång. Då är det redan försent, allt kommer att lagras och loggas.

 27. Leiph Berggren

  Nu spam-kommenterar jag halva bloggosfären, för att ingen ska slå sig till ro:

  Av uppgifter i media (t.ex. Aktuellt 21 och http://www.politikerbloggen.se) framgår att återremissen innebär att försvarsutskottet får ett nytt förslag imorgon och att förslaget röstas igenom före sommaren, dvs under eller i precis anslutning till midsommar.

  Det vore verkligen att fuska bort den chans till sansad genomlysning och debatt som en återremittering ger. Om nästa omröstning dessutom förläggs till en period när de flesta är på väg till sitt midsommarfirande, så kan man verkligen tala om att ‘kuppa igenom’ ett lagförslag.

  http://www.leiph.se/2008/06/17/fra-m-fuskar-bort-aterremissen/

  Leiph Berggren’s last blog post: FRA: (m) fuskar bort återremissen

 28. LibeRatio

  Vem kunde tro för några år sedan att de borgerliga skulle sälja ut hela det svenska folket samtidigt som (v) och (mp) med blanka vapen skulle försvara oss? (s) räknar jag inte dit eftersom de egentligen gillar lagen, men föredrar att taktisera till sig väljare.

 29. Daniel Wijk

  Mitt mail till Annie ikväll:

  Jag måste säga att det är dåligt utav er om ni viker er för lagen och röstar igenom den efter en snabb remiss imorgon. Det är isåfall inget som passar i ett demokratiskt samhälle.
  Allt för att undvika kritik mot er som är emot men som inte vill riskera några permanenta problem med era partier.

  Så ser det iallafall ut för oss som tittar på. Är det så förtjänar varken du eller Federley att sitta kvar på er plats oavsett hur ni agerade i talarstolen idag. Det är handlingar som räknas, inte ord och undanflykter om att “kunna påverka i andra frågor”. Striden är här och nu och det gäller mer än du troligtvis kommer att slåss om i resten utav din karriär i mina och många andras ögon. Sviker ni nu så ska ni ut!

  Ungefär som att Taggart hade angett Gault på riktigt och sedan stått på Statens sida och påstå att hon gjort rätt hela vägen om man nu ska prata Rand.

  Jag hoppas att du visar att du kan vara en hjältinna imorgon istället för en utav politikerna i Statens tjänst. Den som inte säger Nej säger Ja oavsett vilka protester eller tillägg till rösten man gör.

  Vänliga hälsningar
  /Daniel Wijk

 30. Snygg taktik men jag går inte på det « WitchBitch

  […] Läs även andra bloggares intressanta åsikter om WitchBitch, FRA, massavlyssning, övervakning, politik, politiker, moral, civilkurage, åsiktskontroll, Gester…med ord, rstvideo.com – en blogg om film, m…, Opassande, Ryggraden, the real mymlan, Christian Engström (pp), Rick Falkvinge (pp), Rick Falkvinge (pp) igen, Röd Libertarian, Cattis blogg, Opassande igen, Rick Falkvinge (pp) #3, Eva-Lenas blogg, Blogge Bloggelito, Svensson, Åsiktstorped, Opassande #3, johaneriksson.se, Rick Falkvinge (pp) #4, Opassande #4, Rick Falkvinge (pp) #5, Opassande #5, Rick Falkvinge (pp) #6, Dick Erixon, Drottningsylt, Gester…med ord igen, rstvideo.com – en blogg om film, m… igen, Opassande #6, Ryggraden igen, the real mymlan igen, Christian Engström (pp) igen, Rick Falkvinge (pp) #7, Rick Falkvinge (pp) #8, Röd Libertarian igen, Cattis blogg igen, Opassande #7, Rick Falkvinge (pp) #9, Eva-Lenas blogg igen, Blogge Bloggelito igen, Svensson igen, Åsiktstorped igen, Opassande #8, johaneriksson.se igen, Rick Falkvinge (pp) #10, Opassande #9, Rick Falkvinge (pp) #11, Opassande #10, Rick Falkvinge (pp) #12, Dick Erixon igen, Drottningsylt igen, Åsiktstorped #3, Opassande #11, Trottens Betraktelser, Dick Erixon #3, Rick Falkvinge (pp) #13, Cynism, Svensson #3, urban_anjar’s blog, Röd Libertarian #3, Rick Falkvinge (pp) #14, El Rubio talar, Rick Falkvinge (pp) #15, Svensson #4, Anna Vikström, Rick Falkvinge (pp) #16, MXp – Missional Experiences, gardebring.com | anders.nu, Rick Falkvinge (pp) #17, Den osynliga bloggen, Syrrans Granne, Klocklös i Tiden – Freudianska fel…, Kildén & Åsman, urban_anjar’s blog igen, Åsiktstorped #4, Klocklös i Tiden – Freudianska fel… igen, Magnus Ahlkvist, gardebring.com | anders.nu igen, Konc i ett nötskal, Trottens Betraktelser igen, Dexion, Framtidstanken, Dexion igen, Tomas Melin, Lowdin.com i Bromma, SNUBBEN OCH HANS VÄRLD, Den osynliga bloggen igen, Rick Falkvinge (pp) #18, Tomas sida, Dexion #3, Opassande #12, Dick Erixon #4, CONtAQt, deep.edition, Rick Falkvinge (pp) #19, Svensson #5, Opassande #13, Rick Falkvinge (pp) #20, yeslove, Hultins tankegång, FredrikPettersson.NU, Peter J Olsson, riggs blogg, Röd Libertarian #4, Edris tankar, ..:: josephzohn | gås blogger, Rick Falkvinge (pp) #21, Opassande #14, Dick Erixon #5, Röd Libertarian #5, Magnus Ahlkvist igen, Magnus Ahlkvist #3, Rick Falkvinge (pp) #22, Opassande #15, Tomas Melin igen, Dexion #4, Jonas Morian | PromeMorian, Svensson #6, Conjoiner, Le blogg officiel, Rick Falkvinge (pp) #23, johaneriksson.se #3, Magnus Ahlkvist #4, Magnus Ahlkvist #5, Trottens Betraktelser #3, Rick Falkvinge (pp) #24, andra sidan, Stefan Olsson, El Rubio talar igen, Opassande #16, LOKE – KULTUR & POLITIK, Ting och Tankar, WitchBitch, Rick Falkvinge (pp) #25,RF igen […]

 31. M.

  Någon som var på plats i riksdagen? För jag tyckte mig se Fredrick och Tomhylsan ställa sig vid sidan av salen för att snacka lite precis innan Fredrick skulle gå upp och tala. Det såg ut som att han mottog ett litet peptalk och jag är rätt säker Fredrick log, hyffsat brett. Såg jag verkligen det jag tyckte mig se?

 32. ante

  Haha.. och här sitter jag och (fram tills nu) tror att det handlar om ett JA eller NEJ imorgon. Men varför skulle det bli så uppriktigt och ärligt, hela förslaget stinker ju skit, så då bör ju genomförandet av det lukta likadant. Du Rick! hur blir det med den där “ammoboxen”?!

 33. Daniel

  Men va fan i helvete!

  Det är det enda jag kan säga. De kör bara på “whine” kortet. Sedan utmåla sig till hjältar och försvare av folket. Genom liksom att sätta ditt “politiskt” utvalda att granska att FRA. Alla nöjda, Annie och freddy kan motivera sin feghet

 34. LibeRatio

  Politiker är en art som har så tjock hud att de kan stå upprätt trots att de saknar ryggrad…

 35. Marco Baxemyr

  Så djävla vidrigt.

  Marco Baxemyr’s last blog post: There is no such thing as perfect.

 36. Svamp

  Regeringen vill verkligen kuppa genom det här. Dom kanske förväntar sig att media sväljer spelet, men nätet är vaket. Motståndet fortsätter.

 37. J

  Det är dags att någon tar tag i Maud Olofsson ( http://www.blacklistednews.com/view.asp?ID=6852 )och frågar henne vad hon lovade höjdarna på Bilderberg (hej FRA!)nu i början av juni borta i USA. Både svensk massmedia och dessvärre piratrörelsen med har helt missat hur högt upp i de internationella maktpyramiderna det här går. Enligt Jim Tucker på American Free Press så var ett av de stora ämnena på Bilderberg 2008 så kallad “cyberterrorism” och rörelser (må så vara hur fredliga de egentligen är) som bekämpar globalisterna på nätet. Klart att Maud lovade Rockefeller och grabbarna att Sverige skulle visa föredöme och visade säkert lydigt upp kvitton från FRA på deras nya fina superdatorer som redan var planerade i höstas vad det skulle användas till. Det intressanta i allt det här är också verkligen vad Reinfeld och Olofsson lyckades hota med för drakoniska straff för att Karl Sigfrid skulle kvitta ur sig och för att Tår-Fredrik skulle spela hjälte. Hoppas kampanjen att få ut alla förädare fortsätter med samma kraft fram till nästa riksdagsval nu…

 38. Daniel Wijk

  Skicka mail till de som nu sviker!

 39. zen

  LibeRation, politiker är boskap med ett lönekuvert, bufflar, noshörningar, kossor och brasiliansk nötkreatur. De gör vad som helt för att få vara kvar vid utfordningsbingen och går också med all tydlighet att skrämma i en och samma riktning. Avskaffandet av svenska riksdagen och istället helt förlita sig på ett EU parlament känns väldigt lockande, någonstans borde ju kritiskt tänkande, integritet och intelligens ha fått medborgarnas gehör, i en demokrati.

 40. Stoffe

  Håller med Daniel Wijk, skicka mail till de som nu sviker!

  Här är mitt förslag, om någon behöver inspiration:

  Hej!

  Analysen hos många som följer debatten om FRA verkar vara att du och övriga centerpartiet kör en riktig fuling och försöker bluffa genom förslaget via en rökridå i formen av en återremiss.

  Är detta sant och om inte, kan du redogöra för på vilket vis dessa insatta bedömare har fel?

  Kom ihåg Bröderna Lejonhjärta och Jonathans klassiska: “Vissa saker måste man göra, annars är man ingen människa, bara en liten lort”.

  Men om inte det räcker, betänk också att svenska folket, ungdomsförbunden och press alla är överens om att det behövs ett nej. Hur kan några få makthungriga yrkespolitiker – ofta oinsatta i sakfrågan – vara viktigare än det?

 41. Anonyma apan

  Jag känner mig sviken. En kontroll. Va fan. Blir mindre avlyssning av folket för någon avlyssnar avlyssnarna.

  Skulle östtysklands Stasi varit bättre för östtysklands regering kontollerar att de är snälla?

  Pinsammt. Det hela kändes planlagt. Var det centern kom fram till i sina sekt möten för övertyga sina medlemmar att det rätade sig leden efter storebrors order.

  Jag skickar mail till center säger att de aldrig kommer få min röst. Rekommendear att andra göra samma sak

 42. steelneck

  Hmm.. det finns en annan aspekt, och det är att det kan fälla regeringen, vilket sossarna skulle ääälska. Reinfeldt flaggade ju för något sådant för ett år sen i det det där som Metro grävde upp.

  Men “J” nämner också något som antagligen inte är oväsentligt. Att det här har med främmande makt att göra är det ingen som sticker under stol med, ja det finns ju tom. paragragfer om det i förslaget. Underättelse-utbyte med andra länder. Att USA, Britterna och kanske Israel är de största spelarna i detta behöver nog ingen heller fundera kring särskilt länge. Men om bara “J” hade följt Ricks blogg tillräckligt länge så hade han(?) nog insett att även sådana aspekter finns på Ricks och andra piratpartisters radarskärm. Fast jag tror också att Rick anser det vara ganska menlöst att diskutera eftersom ingen av oss har några andra fakta än det närmast självklara att våra ledare möter andra ledare och diskuterar bakom lyckta dörrar, och detta i många andra sammanhang än bara Bilderberg. Jacob och Tom som följde med Carl och Maud kan ju träffas i Stockholm över en god bit mat och ett glas vin eller två.. Detta gäller ju även andra som sas. inte skiter där de äter, efter några middagar blir man vänner, och vänner är man snäll med..

 43. Ken Rabelius

  Det som gör mig mest förbannad är det sätt som moddarna hanterade sitt “Karl Sigrfid problem”…

  MOBBING.
  Lägg sedan till detta politiska rävspel så kan man se ångorna börja pysa ur öronen på mig.

  Det förtroende jag byggt upp för politiker kommer att reseras om lagen går igenom… Och jag kommer ha väldigt svårt att tro på att lagar stiftas på ett demokratiskt sätt! i landet sverige.

  IAf när det gäller vissa partier. Och då spelar det inte längre någon roll om det är en miljöfråga, integritet eller 0,02% höjning av inkomst skatten.

 44. Pia

  Ja, de som tror att bloggarna är korkade står inför sitt livs överraskning. Det är med sorg i hjärtat jag slutligen går och lägger mig efter en lång dag. Fy fan. Det känns som ett personligt svek mot mig, politikernas jävla spel för gallerierna. Deras karriärer är över, de kommer att plockas i bitar en efter en. Och det med all rätt. Tack Rick, om någon ska upphöjas till folkhjälte så är det du och de som funnits vid din sida idag.

  Pia’s last blog post: Jag är verkligen rädd för Lex Orwell.

 45. Anders Wallin

  Kom till riksdagen i morgon klockan 08:00 bär vita kläder om du har några.

 46. Enligt Min Humla » Dagen då riksdagen svek svenska folket

  […] Falkvinge: Analys av läget: Centern förråder värst HAX: FRA: Fy fan, vad vi är grundlurade! Oscar Swartz: FRA: “Liberala” svikare: Anslut […]

 47. Pirat

  De missbrukar sin makt och Federley gör mig ledsen. Jag t o m stod och applåderade för honom när han talat klart, vilket gjorde att vakterna kastade ut mig från kammaren. När jag vart utkastad idag tänkte jag, “man får visa sitt stöd”, nu är jag bara ledsen…

  /han som blev utkastad igår

 48. Ken Rabelius

  “Kom till riksdagen i morgon klockan 08:00 bär vita kläder om du har några.”

  Efter det här är jag MER än villig till det, men jag kan inte… jag är upptagen immorn.

  Men jag skulle vilja av alla mina 25 hjärtan…

 49. Henrik Alexandersson

  Jag är så förbannad att jag håller på att smälla av. Det är bara att konstatera att vi är grundlurade. Detta är fan demokratimissbruk.

 50. Onsdag

  Som heterosexuell man äger jag inga vita byxor, men jag var nere på Stadium idag och skaffade vit t-shirt för 20 spänn.

  Men efter idag känns det nästan som läge för att bära svart istället.

  Onsdag’s last blog post: Det finns inga hjältar i centerns riksdagsgrupp

 51. Tack, Rick Falkvinge. « Ur hjärtat

  […] Falkvinge skriverdet här inlägget och allt står fullkomligt […]

 52. Äcklad « Basic personligt

  […] det här laget, så jag nöjer mig med att konstatera att jag fortfarande blir äcklad av politiskt rävspel. Fine, ni kan få leka med era remitteringar när det gäller någon procent hit eller dit, eller […]

 53. […] Det är också obehagligt att det som i första ögonblicket såg ut som ett möjligt sätt att skapa tid för eftertanke och debatt, i praktiken tycks vara fråga om att vränga till några ändringar i brådrasket för att sedan närmast smyga igenom beslutet — kanske till och med med sossarnas hjälp… […]

 54. Niclas

  Hans Wallmark säger att man måste slå dövörat till opinionen…

  http://www.dagen.se/blogg/frabevakning/2008/06/ibland-maste-man-sla-dovorat-till.html

 55. total förvirring « the real mymlan

  […] Jag såg inte själv debatten och kan bara referera till vad andra säger. Falkvinge säger att det förmodligen blir en återremiss som ska utredas de närmaste dagarna. Enligt playrapport är avlyssningslagen stoppad. Vad fan som […]

 56. Magnus Gustavsson

  “Debatten vi såg var planerad i stor detalj.
  Centerns agerande idag kan göra att den allmänna avlyssningen går igenom utan några väsentliga förändringar alls, och de kommer dessutom att försöka kassera in som “integritetsförespråkare” på det. Det är rent av äckligt och motbjudande.

  Fy fan. Så här fort trodde jag inte det gick att sälja ut sina principer. ”

  Hade du frågat mig så hade jag kunnat gissa ungefär det här.
  Dags att vi tar tag i det här nu, Rick?
  Sverige behöver ett nytt demokratiskt system. Utan dessa parasiter vid rodret.

 57. johan

  Javisst är det tråkigt! Men kanske också dags för alla liberaler att lära sig en läxa, Orwell var faktiskt socialist. Anarkist, that is.

 58. Björn Persson

  “Politiker är en art som har så tjock hud att de kan stå upprätt trots att de saknar ryggrad…”

  Det låter precis som insekter.

 59. Fredrik

  Jag börjar allvarligt fundera på om det inte är värt att åka i fängelse för mord nu. Avrätta hela riksdagen och visa världen att svenska folket står upp för sina rättigheter och är villiga att eliminera hot mot deras mänskliga rättigheter. Fast, det lär aldrig hända eftersom alla är mer intresserade av vad Charlotte Pirelli har på sig…

 60. strippo

  Jag funderar på om jag skulle skicka kopior av alla mina mail hädanefter – direkt till alla som röstar för lagen.

  Då kan de själva direkt kolla så jag inte håller på med någon samhällsomstörtande verksamhet.
  Vore det inte trevligt om vi var några hundra tusen som gjorde likadant..?

 61. Anonyma apan

  @Strippo:
  Bra idè.. Bara sätta på dold kopia och göra nån slags regel i mail programmet. Jag fixar redan detta ikväll dock kommer jag inte använda det för all min mail. Men dock alltid för typ, “ska vi träffas för en öl” och mina mailinglistor….

 62. deep.edition » De viktiga dagarna

  […] visa sig). Vissa kanske kan komma att vinna på det (Federley mfl som till synes vågat – om det verkligen är så kan man diskutera – stå upp mot partilinjen), andra kommer att förlora goodwill inom en […]

 63. Linda

  Åh nu är jag rädd för att det kommer bli en lag i omredigerad form.
  Har ikväll talat med mina “andliga spåvänner” och det genomgående är att detta kommer “uppifrån” och är redan bestämt.

  Nä de hade ingen koll på frågan SÅ..

  men låt oss inte sänka garden.

  JÄVLA fulspel!!

 64. Jakob

  Skulle inte oppositionen kunna minoritetsbordlägga detta nya förslag ett år? Någon som vet?

 65. tmw

  Skulle någon en gång för alla kunna förklara för mig exakt vad som menas med (och hur det går till) att man kvittar ut sig? Det nämns mer eller mindre överallt, även i kommentarerna till detta inlägg, men jag fattar liksom inte 🙂

 66. Obsidian

  Just nu sitter jag och skriver ett öppet mejl till Fredrick och Annie,försöker att argumentera så gott det går och jag uppmanar alla andra som inte redan gjort detsamma (även om jag tror att dom flesta här har gjort det, men man vet aldrig).

  Om denna lag blir en realitet är jag beredd på att försvara mig mot detta förslag med näbbar och klor och jag hoppas att det är fler som är med mig.

  /Demokratisk revolution, den sista utvägen?

 67. Christian S

  Är det bara jag som får fler och fler indikationer på att FRA-lagen har en stark koppling till IPRED fas 1?

  Nu kan jag fan inte gå och lägga mig…helvete

 68. Ken Rabelius

  samma här, är aldells för upprörd för att sova..

 69. Anonyma apan

  Jag är också för arg för att sova. Jag känner mig maktlös och sitter skriva halv arga mail till politiker. Argt och sansat är mitt språk. Men på insidan kokar jag och hoppas på stockholms blodbad skall återspelas…

 70. Jake

  Ett förslag:

  Istället för en vanlig e-post signatur lägger ni in en vacker liten text med typiska “sökord” som FRA kan tänkas fånga upp. Om tillräckligt många gör detta så kommer FRA-människorna att få häcken full i och med att de antagligen måste checka alla mail manuellt när deras superdator varnar.

 71. […] Rickard Falkvinge: Analys av läget: Centern förråder värst […]

 72. anonyma apan

  Att Centerpartiet på sin hemsida försöker att se ut som superhjältar med sin posterflicka Annie Johansson bara spär på min ilska:
  http://www.centerpartiet.se/defaultnormal.aspx?id=63533

  Där har man också massa centerparti bloggar som bara viker sig för storebrors partipiska.

  Sedan efter titta på folkpartiets hemsida. Med texten Folkpartiet/Liberalerna. Liberal för övervakning…

 73. Bossel

  Gå in och lyssna på sena radionyheterna på vad
  Federley hade som svar på huruvida han hade
  vikit sig eller inte. Vilken jävla orm!
  Och han vet om att han är en.

  När nazze piska viner då duckar Federley precis
  som den gjorde i 30 och 40 talets Centerparti.
  Karriären är visst viktigare som vanligt i
  politikens hycklande grå tunnlar.

 74. ante

  Vem kan sova? är dock lite road av att jag inte är ensam i den här sjuka parodin av demokrati. Det som stör mig mest just nu är inte vad avskärmade politiker säger och gör, utan det faktum att svenskar inte sliter ut dom på gatorna och frågar vem fan dom tror att dom är?! Eller vill dom bara vårat bästa?!, som med cykelhjälmar och narkotika.. allt som vi inte duger till att besluta själv. Vi får väl va glada att dom doppar nappen i sprit iallafall.

 75. anonyma apan

  Jag hade velat göra något. Men jag är för feg. Ibland önskade jag vi var som fransmännen. Där folkstorm ett svar.

  Kanske matstrejka eller nåt…

 76. Bossel

  Det var en gång i ett land långt borta med riddare och schöna prinsessor och en del grymma kungar som hette Wasa men i detta land fanns ochså några som hette Dacke och Engelbrekt men det landet finns inte mer och så var sagan slut.

 77. Dennis Nilsson

  Inspelningar av Fredrick Federley’s och Annie Johansson’s insatser.

  För de som inte var på plats i Riksdagshuset under debatten så finns inspelningar att beskåda av Fredrick Federley’s och Annie Johansson’s insatser att ladda ned härifrån;

  Annie Johansson
  http://www.nnis.org/dokument/audio/FRA-debatt_Riksdagen_20080617_Annie_Johansson.mov

  Fredrick Federley
  http://www.nnis.org/dokument/audio/FRA-debatt_Riksdagen_20080617_Fredrick_Federley.mov

  Filerna är i QuickTime-format, storlek ca 400 MB per fil.

 78. Trudi

  Dennis Töllborg har sagt:
  – Den som behärskar historieskrivningen behärskar framtiden. Problemet är att ingen ser när skärpningen faller in.

  Ett exempel är buggning, som varit olaglig i Sverige. Han förklarar hur den politiska maktens lagskärpningen går i fyra steg.

  Steg 1: Maktens förnekande ”Vi ska inte bugga”, och dess försök att förlöjliga kritikerna
  Steg 2: Om steg 1 misslyckas används förskräckt avståndstagande. Vi visste inget om detta. Usch dumma SÄPO!
  Steg 3: Tillsätt en utredning, t.ex Säkerhetstjänst kommissionen som kommer fram till att man måste köra fortare än fortköraren för att ta fast denne, använda konspiratoriska medel för att möta konspirationer…
  Steg 4: Legalisera den praxis som man i steg 1 förnekade i steg 2 tog avstånd från.

 79. The day that Swedes lost their integrity | Chris ramblings

  […] An analysis of the decision in parliament […]

 80. […] bloggare: Opassande, TantraBlog, HAX, Sagor från livbåten, Thomas Tvivlaren, Deep.edition, Rick Falkvinge, Christian […]

 81. […] bloggare: ProjO, TantraBlog, HAX, Sagor från livbåten, Thomas Tvivlaren, Deep.edition, Rick Falkvinge, Christian Engström, Piece of the Mind, Oscar Swartz, Free the Mind, Enligt min Humla, […]

 82. FRA-lagen stoppad? - Skitsnack | Svensson

  […] Peter Karlberg, Basic Personligt, Trotten, Kulturbloggen, Erik Laakso, Josh, Blogge Bloggelito, Rick Falkvinge, Oscar Swartz, clajoh, WitchBitch, Jinge, Borgarmedia: SVD1, SVD2, DN1, DN2, SVD3, SVD4, CS, SDS, […]

 83. […] och idag på morgonen har det skrivits väldigt mycket kritik om centerpartiets kompromiss att återremitera förslaget, dvs. slänga på […]

 84. Jon Severinsson

  Men kom igen. Även om allt du skriver stämmer, så har vi ju faktiskt vunnit, vi fick riksdagen att ändra sitt beslut!

  Läs mer på min blog:
  http://blog.jon.severinsson.net/sidor/2008/men-kom-igen-vi-van-ju-faktiskt/

  Jon Severinsson’s last blog post: Men kom igen, vi van ju faktiskt!

 85. It’s the end of the wold as we know it… | Konc i ett nötskal

  […] kommer återremitteras och sen snabbt röstas igenom. Några exempel finns här, här, här, här, här, här och här. Vi har hört namn som Fredrick Federley, Annie Johansson och Karl Sigfrid bollas […]

 86. FRA-lagen uppskjuten(?) at Say what you think :: do what you say

  […] som fått mest uppmärksamhet som tveksamma har varit centerns egna. Med detta så försvinner hela hoppet i att det vara behövdes fyra liberala avvikare för att rösta ner lagen, för att […]

 87. Ravenna

  Bloggat. Jag undrar var det hela ska sluta… hur länge vi ska hållas på halster för att få veta på vilket sätt de tänker mörda vår frihet.

  Ravenna’s last blog post: FRA, what rough beast, its hour come round at last?

 88. Beta Alfa » Blog Archive » Några korta kring FRA-affären

  […] gårdagens vändning i FRA-frågan för en “pinsam reträtt för att rädda alliansen”. Falkvinge väljer de hårda orden “äckligt och motbjudande”. Politikerbloggen skriver att […]

 89. […] ett par symboliska nämnder och kontrollorgan, och motståndet föll samman i sista minuten genom manövrerande av Centern, av alla partier. (De som lät sig köpas har just nu… intressant kontakt… […]

 90. Trottens Betraktelser » Centerns remiss-kupp

  […] SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, DN1, DN2, AB1, AB2, AB3 Bloggat:Svensson, Rick Falkvinge, Cattis, Anna Troberg, Opassande, Le Blogg Officiell, Syrrans Granne, WitchBitch, Hultin, Leiph, […]

 91. Federley does the silly walk | Se till vänster, där går en arab

  […] som skriver bättre om det här än vad jag gör är bland andra: Joshen, Rick Falkvinge, Henrik Alexandersson, Oscar Swartz, Blogge, Erik Hultin, Opassande, deep.ed, Lennart och Zaida […]

Comments are closed.

arrow